На Чепинци за бяла...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

На Чепинци за бяла...

Мнение от Кърцата »

Днес, напук на всички негаТИВНИ писания за този водоем , решихме да го пробваме за няколко часа пък каквото сабя покаже. групата бе в състав - видния чепински корифей Диканаров, царя на големите амури Ивак и моя милост кандидата на негованските науки Кърцата. Групата бе подсилена и от младото попълнение , кандидат майстора Ясен, внук на Диканаров. Мале ся кат се замисля при такъв учител т'ва дете скоро ще стане гросмайстор.
та изтипосахме се там сутринта и хвърлихме няколко въдици за бяла риба. тя беше единствената цел и не сме хвърляли за нищо друго. след порядъчно чакане и доста размотаване дойде и първия удар. Ивака естествено се справи блестящо със ситуацията , въпреки разликите на язовирния лов на бяла с този на речна, и я измъкна като тапа из водата . за жалост се оказа маломерна и бе връчена на Ясен да я пусне обратно, като преди това и каже да извика баба си. Скоро и Диканаров се разписа с една подобна и Ясен отново я прати да вика баба си. Дойде и моя ред. сигнализатора ми потегли и скоро на брега се озова една килограмова. Решихме че не е баба , ама за кака ставаше. И тя не закъсня. Сигнализатора на едната въдица потегли, Диканаров я изчака порядъчно, засече и връчи въдицата на малкия Ясен. Той се справи чудесно с напъните на рибока и се наложи дядо му да му помага само до брега за да не се заплете в туфите водорасли. Беше бяла над две кила. Браво на малкия майстор и големия майстор. до обед имахме още два удара , но за съжаление маломерни. в 12 наобед решихме да събираме и да ходим да пием бира някъде на сянка. докато събирахме багажа имахме още един удар, направо залепи сигнализатора за върха на пръта. засякох го и усетих добър отпор отсреща ,но скоро олекна. като извадих се видя , че повода е скъсан , а останалата част от него беше цялата наранена като от шкурка. явно бе щука. куриозното бе че въдицата беше на стръв мърва рибка. съседната до нея бе на жив уклей и с метален повод, но тя неизвестно защо избра мъртвата. между другото повечето въдици бяха с метални поводи или такива от плетеняк, но всички удари бяха на въдиците с повод от монофил.
та това, е получи се много приятен няколкочасов риболов с много добра компания а и с риболовни емоции.
наслука на всички
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Много добър и приятени риболов найстина.
Само дето с мойте чамове (така ги нарече Кърцата :lol: :lol: ), нещо не ми вземат белите риби ама ще се науча някога :lol:
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Браво,браво.Не съм очаквал на Чепинци такова чудо.Ама вие сигурно ,нещо сте и баяли на тая риба. :lol: :wink:

Е добре де .........майстори сте :wink:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

не чамове, чанове ....такива дето като се загуби кравата и я откриват по звъненето в балкана... де да бяха и белите с тоя размер.... ех мечти...

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

:lol: :lol: :lol: :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Супер сте :lol:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Сериозна група, опровергахасе някои писаници :lol: :lol: :lol: Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
reubinio
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от reubinio »

Браво !!!
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

майстори са си колегите и това си е :) а като гледам скоро трябва да започнете и калфи да приемате- веднага получавате първата кандидатура от мен :D
Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Браво ,потвърдихте че я има бялата ,но трябва да и уцелиш момента и чалъма.А и с тоя капацитет по Чепинци в групата, колегата Диканаров не се съмнявам.От коя страна бяхте и на какво я ловихте/на дъно или по метода на колегата Диканаров/,защото и аз бях до към2ч. но само дребосък -бабушка,уклей и 3 костура.На 2 дънни само едно потегляне на маркера ,но нищо.Не я ли щракнахте тая хубава бяла?
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

На Чепинци за бяла.

Мнение от Диканаров »

Искам да спомена, че в събота бяхме там в състав аз, Чавдар Петров и Кърцата. Чавдар си носеше рибенца и хвана няколко костури по педя, а ние с Кърцата общо 5 бели на местна стръв. От тях пуснахме обратно една маломерна и прибрахме по две. От моите една бе около 0.5кг. , а втората 1кг . На Кърцата рибите също бяха около 0.5 кг. Едната бе по-малка и ако не бе толкова лакома, та да се налага операция и тя щеше да е на свобода. Тръгнахме си около 12.30ч. , като Кърцата на връщане, по Лесновската е заковал един кефал над половинка и втори около 300гр. Приятни колеги, приятно време, приятен риболов. Чудесно прекарване на свободното време. Дай боже, по-често да сме заедно по водоемите. :lol:
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

искам и аз да спомена, че успях преди 1-2 дни да посетя отново същото място; господин диканаров е прав за местната стръв; припомняйки си неговите съвети, както и техническата помощ на кърцата за връзване на възли с тънко плетено влакно - успях да се разпиша няколко пъти, като ще публикувам снимките, които все още не мога да сваля от мобилния телефон; мисля, че пропуснах 2 пъти повече, като поне един от пропуските е може би щука - пластмасовия шлаух върху металния повод беше издраскан като с телена четка
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:idea: Дайте жокер за месната стръв по принцип какво да залагаме, не за този водоем :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

местна стръв = живи рибки хванати в същия водоем;
месна стръв ... не знам ... може би шунка, може би луканка, може би пушено пиле ... пробвай първо ти, ако не ти харесва - дай я на рибите
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Днес с Чавдар се разходихме отново до Чепинци и резултата е три бели. Е имаше го и дежурното късане от щука :cry:
малко по-слабо от обикновено, но това гадно време ( яко слънце и силен вятър) явно влияеха не само на нас, но и на рибата

Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”