Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Бинокъл за море
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Бинокъл за море
Здравейте,
Ако има желаещи моля да споделят какви бинокли използват за рибилов в морето и по специално от лодка.
Какво е оптималното увеличение и параметри за бинокъл който да се ползва от лодка и въобще ако има нещо специфично което да се има предвид при избора на бинокъл. Някакви предложения за евтин бинокъл който горе долу да върши работа и да не те е яд ако морето го прибере някога.
Ако има желаещи моля да споделят какви бинокли използват за рибилов в морето и по специално от лодка.
Какво е оптималното увеличение и параметри за бинокъл който да се ползва от лодка и въобще ако има нещо специфично което да се има предвид при избора на бинокъл. Някакви предложения за евтин бинокъл който горе долу да върши работа и да не те е яд ако морето го прибере някога.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: Бинокъл за море
Лодката клати доста. От там имаш два варианта-бинокъл с малко увеличение(примерно до 6 ) или бинокъл с електронно стабилизиране на образа. Щом искаш ниска цена отпада второто и с едни 100лева ще намериш нещо. Не очаквай обаче да различиш вида на рибките на колегите с него.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Никакъв няма ти върши работа - изпробвано е.
Освен ако лодката ти е абсолютно неподвижна.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
7/50може да свърши някаква работа
Напълно прав си,редовно КИРИЗЯ на траката и то с доста добър бинокъл,и резултата е просто виждаш как хората махат с сопитеКИРО написа:Никакъв няма ти върши работа - изпробвано е.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

http://prodavalnik.com/ads/?q=%D0%B1%D0 ... 1%8A%D0%BB" onclick="window.open(this.href);return false;
Заповядай колега.И аз мисля да закупя някакъв евтин бинокъл просто за да се намира в лодката.
Ако някой може да обясни какво значат тези цифри 20х50;50х50 и т.н.,че е пълна обърквация за незнаещите,
за което предварително благодаря.
Заповядай колега.И аз мисля да закупя някакъв евтин бинокъл просто за да се намира в лодката.
Ако някой може да обясни какво значат тези цифри 20х50;50х50 и т.н.,че е пълна обърквация за незнаещите,
за което предварително благодаря.
- rikitikitavi
- разбира нещата
увеличение Х диаметър на лещата
Е-книгата "Черноморски риболов"
А някой знае ли какво значи ВАРИОФОКУС,
ще съм благодарен ако сподели.
ще съм благодарен ако сподели.
Увеличение- масово се пишат всякакви работи, но реално увеличението им е от 6 до към 12 максимум. Над 10 пъти увеличение е препоръчително статив или да се подпре някъде, защото от треперенето на ръцете не може да се види нищо.
От лодка нищо не може да се види заради клатенето. Най много да ти стане лошо.
Диаметъра на лещата- колкото е по-голяма, толкова повече светлина хваща, т.е на свечеряване и през ноща ще има по-добър образ. За през деня може и по-малко бинокълче, по-компактно.
Аз взех от техномаркет едно бинокълче tasco на което пише 22х32, но реално увеличението му е не повече от 10. Върши някаква работа от брега да гледаш къде има лодки
От лодка нищо не може да се види заради клатенето. Най много да ти стане лошо.
Диаметъра на лещата- колкото е по-голяма, толкова повече светлина хваща, т.е на свечеряване и през ноща ще има по-добър образ. За през деня може и по-малко бинокълче, по-компактно.
Аз взех от техномаркет едно бинокълче tasco на което пише 22х32, но реално увеличението му е не повече от 10. Върши някаква работа от брега да гледаш къде има лодки
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ако не се лъжа бешеmokanov написа: Ако някой може да обясни какво значат тези цифри 20х50;50х50 и т.н.
диаметъра на окуляра към окото Х диаметъра на окуляра към обекта в мм.
Увеличението трябва на друго място да го пише.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
http://prodavalnik.com/vario-binokl-nov ... -i32568637" onclick="window.open(this.href);return false;
Ами то някъде пише 50х50 и никак не ми се връзва,нито като увеличение х диаметър на лещата,
ни като диаметъра на окуляра към окото Х диаметъра на окуляра към обекта в мм.
А какво е ВАРИО пак не ми стана ясно.
Ами то някъде пише 50х50 и никак не ми се връзва,нито като увеличение х диаметър на лещата,
ни като диаметъра на окуляра към окото Х диаметъра на окуляра към обекта в мм.
А какво е ВАРИО пак не ми стана ясно.
- Моряка
- кандидат преподавател
Далекоглед 20х50 (напълно неподходящ за море) Цифрите са 20 кратно увеличение и 50 мм. диаметър на предната леща.

А сега де? 

Покажи и една снимка през него деМоряка написа:Далекоглед 20х50 (напълно неподходящ за море) Цифрите са 20 кратно увеличение и 50 мм. диаметър на предната леща.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Увеличението може да варира с някаква връткаmokanov написа: А какво е ВАРИО пак не ми стана ясно.
- Моряка
- кандидат преподавател
Ще пусна три, ама ти трябва да си ги гледал вечеdobria1 написа:
Покажи и една снимка през него де

Първата е само с цифровото фото, втората с оптичното приближаване на фотото и третата е 3+20 на далекогледа.

А сега де?