Повод от флуорокарбон

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Мариан Колев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Повод от флуорокарбон

Мнение от Мариан Колев »

Привет колеги.Имам следния въпрос:Какво мислите за използването на повод(лидер)от флуорокарбон при спинингов риболов.Аз лично досега не съм ползвал като си връзвам примамките директно за основното(плетеняк) посредтвом карабинка.Напоследък забелязвам все повече колеги да ползват такъв.Моля по-опитните колеги да споделят мнението си плюс или минус е използването му.Благодаря предварително.Поздрави.
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Re: Повод от флуорокарбон

Мнение от te4osoma »

Мариан Колев написа::Какво мислите за използването на повод(лидер)от флуорокарбон при спинингов риболов
Аз лично нищо не мисля... :D :D :D :D :D :D :) :lol:...нека по опитните да кажат... :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

за мен и сфлоро и без флоро ми е през куреца ....дет са вика на добрия футболист ,топката не му пречи. :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: :lol:

иии стига сте чели форуми бе ,ходите и пробвайте ,със капут ,без капут ,как е .. :lol: :lol: и накрая ще дойдете на моя. :lol: :lol: :lol:

п.п.само едно дете имам ....което знам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Колега, аз ползвам лидер от флуорокарбон, ако ловя с брейд. При риболов с монофил, особено безцветен, не виждам практически смисъл.

п.с.
te4osoma написа:...
п.п.само едно дете имам ....което знам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A смени дупките де, че да видиш... :lol: :lol: :lol:
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Мразех Флуорото и всичко излишно за "Перфектната линия" и правих възел директно за воблера за по-добра=естествена игра,но накрая стигнах до извода,че без флуоро не става за капризни риби и разчитам на неговата "невидимост" при капризни риби!Те рибите почнаха постоянно да са във фаза на капризност и де-факто без повод от флуоро,не Пускам воблер!При мен тайната е,че пускам поне 2-ва метра повод за да не се киризи от бялата риба линията и да е по-естествен ходът на воблера! :wink: :drinkers: При активни и агресивни=не наплашени риби,флуорото е без значение и това важи за Европейския съюз,но не и у нас дет сме месари-Хищници от класа и рибетата ни имат страх,па са и умни ако са тежички и те така!~ :rolleyes: :cry: :oops: :drinkers:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами Саше що не ползваш флуорото като основна линия ? Аз също не ползвам никакви поводи , излишно усложняват линията и в повечето случаи развалят и играта на примамката , и контакта ни с нея .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

А за големи и хитри костури,ако си без повод от флуорокарбон,просто забрави да се отчетеш с повече от два-три случайни лакомника,а иначе и 50-100броя за ден можеш да гепиш,също кат мен с повод от 0.18мм флуоро! :oops: :mrgreen: :wink: :drinkers:

Модерирано от П.И.

Аз съм цар Сашето-Костуро убиец 1-ви! :oops: :cry: Извинявам се на жертвите! :oops: :drinkers:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Саше , не бъркай подфорумите :wink: В този за бракониерски снимки и изяви , най-много бананче да ти се сервира , небелено :wink:

Павел Иванов
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Павел Иванов написа:Ами Саше що не ползваш флуорото като основна линия ? Аз също не ползвам никакви поводи , излишно усложняват линията и в повечето случаи развалят и играта на примамката , и контакта ни с нея .
Павка,нещо ме пускаш по пързалката? :cry: :rolleyes: Веднъж навих на Флюгера 100метра Флуоро и кат си вадих воблера на тролинг,он се въртеше по 5 минути след ваденето! :cry: :cry: :cry: :rolleyes: Флуорото не става за основна линия,щот е твърдо като тел и се усуква яко от спининговите макарета!Може би с мулти нема да има проблеми,щот не се пресуква линията? :roll: :rolleyes: Падам си по финеса,но флуорото е с кофти данни спрямо моното на тестовете,а и на възел! :cry: :cry: :cry: :drinkers:Снимката с коритото не е моя,отричам до животно! :oops: Некой от КГБ си прави шеги за моя сметка! :cry: :roll: :rolleyes:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами има си макари специализирани баш за риболов с флуоро , също както си има и флуоро пригодено за основна линия .

Павел Иванов
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Павел Иванов написа:Ами има си макари специализирани баш за риболов с флуоро , също както си има и флуоро пригодено за основна линия .
Ми бъди изчерпателен докрай,а не се дръж като Шехерезада и да ни сервираш всяка нощ по лъжичка инфо! :cry: :rolleyes: Щот след 1001 нощи,оня ми ти Шейх,че ти резне крилцата и ще си намери нова принцеса! :cry: :mrgreen: Кажи ми тайната за навиването на флуоро и,че те напраим известен! :roll: :oops: Е,не гарантирам,но поне ще се пробвам! :rolleyes: В момента повода от флуоро при мен е Задължителен! :oops: :roll:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

te4osoma написа:
Мариан Колев написа::Какво мислите за използването на повод(лидер)от флуорокарбон при спинингов риболов
Аз лично нищо не мисля... :D :D :D :D :D :D :) :lol:...нека по опитните да кажат... :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

за мен и сфлоро и без флоро ми е през куреца ....дет са вика на добрия футболист ,топката не му пречи. :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: :lol:

иии стига сте чели форуми бе ,ходите и пробвайте ,със капут ,без капут ,как е .. :lol: :lol: и накрая ще дойдете на моя. :lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображение
Аз там съм пораснал...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Troli Rapala написа:Ми бъди изчерпателен докрай,...
Ами примерно аз , на тази макара :

Изображение

навивам за основна линия ето това флуоро :

Изображение

и си ловя без да мисля за глупости от типа повод и пр. Кофтито е че понякога флуорото има повече недостатъци от колкото преимущества , в слънчев ден , съчетан с бистра вода и повърхностно или подповърхностно водене . Но пък за тогава си има други макари , съответно с брейд или монофил на тях , пак без поводи :D

Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

За ползвам линия от ФК само при риболов на микроджиг и тънки влакна - 0.12-0.16мм. При риболов с друг тип примамки, особено блесни, независимо дали шпулата е оптимизирана за използване на такъв тип линия, следват досадни моменти.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Мунчо написа:За ползвам линия от ФК само при риболов на микроджиг и тънки влакна - 0.12-0.16мм. При риболов с друг тип примамки, особено блесни, независимо дали шпулата е оптимизирана за използване на такъв тип линия, следват досадни моменти.
Да,може би това е верния отговор и подозирам,че Павката навива на Дайвата малък размер и диаметър флуоро за основна линия заради мекотата,а и като гледам плитката шпула,повече от 100метра не и трябват!При 0.20-0.30мм флуорото е като тел и не става за основна линия,но повод от 2-3метра е напълно достатъчен за целта,да не се вижда влакното пред воблера или блесната! :drinkers: Извода за мен е,че има голям смисъл от флуорото!Даже в съвременния риболов не се използува нищо друго за повод освен флуоро и това се отнася за всякакъв риболов! :idea:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Това е най-добрата фирма за флуро,а това е най-новия вариант с двойна структура! :rolleyes: Не съм го пипал и виждал на живо и не мога да кажа нищо конкретно,но не вервам да има по-добро флуоро от това за целта-спининг! :idea: :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”