Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Повод от флуорокарбон
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Мариан Колев
- научил се да хвърля
Повод от флуорокарбон
Привет колеги.Имам следния въпрос:Какво мислите за използването на повод(лидер)от флуорокарбон при спинингов риболов.Аз лично досега не съм ползвал като си връзвам примамките директно за основното(плетеняк) посредтвом карабинка.Напоследък забелязвам все повече колеги да ползват такъв.Моля по-опитните колеги да споделят мнението си плюс или минус е използването му.Благодаря предварително.Поздрави.
- te4osoma
- разбира нещата
Re: Повод от флуорокарбон
Аз лично нищо не мисля...Мариан Колев написа::Какво мислите за използването на повод(лидер)от флуорокарбон при спинингов риболов

за мен и сфлоро и без флоро ми е през куреца ....дет са вика на добрия футболист ,топката не му пречи.

иии стига сте чели форуми бе ,ходите и пробвайте ,със капут ,без капут ,как е ..

п.п.само едно дете имам ....което знам

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Колега, аз ползвам лидер от флуорокарбон, ако ловя с брейд. При риболов с монофил, особено безцветен, не виждам практически смисъл.
п.с.
A смени дупките де, че да видиш...

п.с.
te4osoma написа:...
п.п.само едно дете имам ....което знам![]()
![]()
A смени дупките де, че да видиш...

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мразех Флуорото и всичко излишно за "Перфектната линия" и правих възел директно за воблера за по-добра=естествена игра,но накрая стигнах до извода,че без флуоро не става за капризни риби и разчитам на неговата "невидимост" при капризни риби!Те рибите почнаха постоянно да са във фаза на капризност и де-факто без повод от флуоро,не Пускам воблер!При мен тайната е,че пускам поне 2-ва метра повод за да не се киризи от бялата риба линията и да е по-естествен ходът на воблера!
При активни и агресивни=не наплашени риби,флуорото е без значение и това важи за Европейския съюз,но не и у нас дет сме месари-Хищници от класа и рибетата ни имат страх,па са и умни ако са тежички и те така!~

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами Саше що не ползваш флуорото като основна линия ? Аз също не ползвам никакви поводи , излишно усложняват линията и в повечето случаи развалят и играта на примамката , и контакта ни с нея .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А за големи и хитри костури,ако си без повод от флуорокарбон,просто забрави да се отчетеш с повече от два-три случайни лакомника,а иначе и 50-100броя за ден можеш да гепиш,също кат мен с повод от 0.18мм флуоро!
Модерирано от П.И.
Аз съм цар Сашето-Костуро убиец 1-ви!
Извинявам се на жертвите!

Модерирано от П.И.
Аз съм цар Сашето-Костуро убиец 1-ви!

- Павел Иванов
Саше , не бъркай подфорумите
В този за бракониерски снимки и изяви , най-много бананче да ти се сервира , небелено 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Павка,нещо ме пускаш по пързалката?Павел Иванов написа:Ами Саше що не ползваш флуорото като основна линия ? Аз също не ползвам никакви поводи , излишно усложняват линията и в повечето случаи развалят и играта на примамката , и контакта ни с нея .

- Павел Иванов
Ами има си макари специализирани баш за риболов с флуоро , също както си има и флуоро пригодено за основна линия .
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ми бъди изчерпателен докрай,а не се дръж като Шехерезада и да ни сервираш всяка нощ по лъжичка инфо!Павел Иванов написа:Ами има си макари специализирани баш за риболов с флуоро , също както си има и флуоро пригодено за основна линия .

- bobo_33333
- кандидат преподавател
te4osoma написа:Аз лично нищо не мисля...Мариан Колев написа::Какво мислите за използването на повод(лидер)от флуорокарбон при спинингов риболов![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...нека по опитните да кажат...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
за мен и сфлоро и без флоро ми е през куреца ....дет са вика на добрия футболист ,топката не му пречи.![]()
![]()
![]()
![]()
иии стига сте чели форуми бе ,ходите и пробвайте ,със капут ,без капут ,как е ..![]()
и накрая ще дойдете на моя.
![]()
![]()

Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
Ами примерно аз , на тази макара :Troli Rapala написа:Ми бъди изчерпателен докрай,...

навивам за основна линия ето това флуоро :

и си ловя без да мисля за глупости от типа повод и пр. Кофтито е че понякога флуорото има повече недостатъци от колкото преимущества , в слънчев ден , съчетан с бистра вода и повърхностно или подповърхностно водене . Но пък за тогава си има други макари , съответно с брейд или монофил на тях , пак без поводи

Павел Иванов
Павел Иванов
За ползвам линия от ФК само при риболов на микроджиг и тънки влакна - 0.12-0.16мм. При риболов с друг тип примамки, особено блесни, независимо дали шпулата е оптимизирана за използване на такъв тип линия, следват досадни моменти.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,може би това е верния отговор и подозирам,че Павката навива на Дайвата малък размер и диаметър флуоро за основна линия заради мекотата,а и като гледам плитката шпула,повече от 100метра не и трябват!При 0.20-0.30мм флуорото е като тел и не става за основна линия,но повод от 2-3метра е напълно достатъчен за целта,да не се вижда влакното пред воблера или блесната!Мунчо написа:За ползвам линия от ФК само при риболов на микроджиг и тънки влакна - 0.12-0.16мм. При риболов с друг тип примамки, особено блесни, независимо дали шпулата е оптимизирана за използване на такъв тип линия, следват досадни моменти.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Това е най-добрата фирма за флуро,а това е най-новия вариант с двойна структура!