Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

4 Март - По Тунджа
4 Март - По Тунджа
Най-накрая малко отпуска и с жената се пуснахме до нейното село - Коневец. Бях се подготвил за риболов но времето беше мн гадно . Валеше постоянно на почивки, но един местен рибар ми показа едно местенце където успешно се ловят червеноперки и белици.Хванахме на 3-ти около половин кофа риби , но на мен ми се искаше да закача нещо по сериозно и на 4-ти март си хванах спининга и тръгнах да обикалям , с много обикаляне и мятане на воблери успях да хвана един хубав кефал който ми достави голямо удоволствие и се надявам лятото да имам повече слука на такива риби. между другото съм от Търговище и за съжаление рядко посещавам реката , но винаги когато има време се пускам да си пробвам късмета желая и на всички други късмет и много риби тази година.Прилагам и 2-3 снимки за цвят малко са с лошо качество щото са снимани с телефона.
- Прикачени файлове
-
- Снимка0464.JPG (149.31 KiB) Преглеждано 2626 пъти
-
- Снимка0466.JPG (145.05 KiB) Преглеждано 2626 пъти
-
- Снимка0463.JPG (173.15 KiB) Преглеждано 2626 пъти
-
- научил се да хвърля
Re: 4 Март - По Тунджа
Колега,това е распер.Браво за слуката 

Другия път и кефал ще хванеш

благодаря за поправката явно наистина е распер това нещо.
-
- сериозен играч

Колега, това е распер. Доста по-рядко и трудно уловима риба от кефала. Надявам се си я върнал обратно, първо защото не става за ядене, второ защото е около или малко над нормата и трето, защото в момента уловът и е забранен ... и така до 30 април! Ако не си здраве да е, но ако смяташ да практикуваш спининговия риболов занапред имай го в предвид. Успех!
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
-
- научил се да хвърля
И аз като колегата не съм от този край, но съм ходил на Коневец 3 пъти, като единия път заковах распер 2.4 кг. Много се изкефих 

- lishev_64
- разбира нещата
Браво
Хубава риба!
Наистина, распера е рядка риба за вътрешните ни реки. Чувал съм, че в Дунава я има, и я ловят много. Аз лично никога не съм имал щастието да хвана такава риба, въпреки че съм риболовствал по р.Осъм, а там мисля, че я има.
Пожелавам ти пак да хванеш, но по-голяма!

Наистина, распера е рядка риба за вътрешните ни реки. Чувал съм, че в Дунава я има, и я ловят много. Аз лично никога не съм имал щастието да хвана такава риба, въпреки че съм риболовствал по р.Осъм, а там мисля, че я има.
Пожелавам ти пак да хванеш, но по-голяма!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!