Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

20 градуса и яз.Полетковци.
- azareus
- ще става разбирач
20 градуса и яз.Полетковци.
Ето и моето първо включване в този раздел. Днес 14.03. беше плануван за първият ми излет от няколко месеца на този язовир, а именно яз.Полетковци, намиращ се в близост до град Кула. В 07ч. поех към водоема, който ме посрещна с лек ветрец и чудно слънце. Понеже нямах никаква прясна информация се подготвих с бял и земен червей, имаше и една царевица в раницата, която нямах намерение да ползвам. Захранката бе 1/2 фидер, 1/2 платика и домашно приготвена хлебна галета. При пристигането ми нещата изглеждаха така
, приготовления, монтажи, захранки и.т.н . Мача беше с линия 0,18 основно, повод 0,14 и кука 16-ка Камасан. Фидера с 0.22 основно, 0.14 повод, отоврена хранилка 20гр. и кука 14-ка Оунър. Риболова беше доста тегав, първият час нито помен от риба, след което пръв се обади фидера с една малка бабушка, после втора и така още няколко.Рибата взимаше основно на белият. Дойде ред и на мача и стана една...засичам на мача, тегля фидера, после прибирам и от мача, но само и единствено дребни бабушки. Нямаше и помен от каракуди и прословутите местни платики. Така към 14ч. реших, че ми е достатъчно борбата с тези "огромни" зверове, пуснах уловените 20-на бабушки обратно във водата и тръгнах към града. Определено водата там е все още доста студена и на това отдавам липсата на по-едра риба."Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- niksan76
- новобранец
Re: 20 градуса и яз.Полетковци.
Голямо ЕВАЛА колега!
- kostura_24
- ще става разбирач
Харесва ми гьола може да го посетя лятото.Колега какви каракуди търсиш толкова рано?Изчакай поне да се задържи над 26 градуса 1 седмица и тогава таранките ще са активни.Добре си разпуснал. 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

- TRAP
- ще става разбирач
Таранките първо тръгват на Кула в плиткажа около началото на април.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
По-добре да беше отишъл на кулския.........или на Дунава. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- rockton
- новобранец
-Браво за излета и хубавите снимки, поне си разпуснал доволно, а и "зверовете' плуват свободно-браво!!! 

Очите виждат всичко,НО не виждат себе си....0896 633459
- antivik
- кандидат преподавател
Добре си се проветрил, а и язовира изглежда арен на снимките, па щом е имало и кълване за да не е скука...значи всичко е било наред
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!