За или против ???

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

За или против пускане на улова

Да пуснем целия улов
9
13%
Да пуснем част от улова
54
81%
Да не пускаме уловената риба
4
6%

Общо гласове: 67

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

За или против ???

Мнение от Николай Неделков »

Понеже всички искаха анкета,айде сега да гласуваме.За или против пускането на улова.Айде дерзайте...
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

В този си вид анкетата звучи ПОЖЕЛАТЕЛНО .
По този начин няма да разберем как ПОСТЪПВАМЕ всъщност .
Предлагам текста да е :

АЗ пускам целия улов.
АЗ пускам част от улова.
АЗ пускам само маломерните екземпляри.
АЗ не пускам нищо , закачено на куката.
На платено не одим !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

И: Пускам,когато си преценя!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Ами да направиме нова анкета тогава? Кой се захваща?
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

за или против да се пуска уловът

Мнение от Диканаров »

Задължително да се пускат маломерните риби, ако има шанс да оцелеят! Ако са наранени от куката, кървят и не се изправят във водата, не съм много сигурен заслужава ли си. За мерните въпрос на личен избор! :wink:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Колеги всички навремето сме били по един или друг начин браконери.Понеже неможе съзнанието на човек да се промени за 2 дена дайте като за начало да държим на спазването на закона.И после да започнем да искаме от колегите да пускат големите екземпляри.Така или иначе рибата в нашите водоеми ще свърши тогава докато се развъди на ново всеки ще има време да размисли дали е постъпвал правилно като се наложи да плаща за въдица и за улова на платените водоеми.И най много ме е яд на тези дето казват че няма риба по водоемите а не правят нищо с пускането на нито една риба.И да не забравяме,че всяка една риба която оцелеедо пролетта ще донесе стотици рибки на водоема.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

И каква полза от тази анкета като по-голямата част от участниците стават "света вода ненапита ", за да не бъдат оплюти,а всъщност си правят с рибата това което преценят на момента.
Колегата Snegk говори като за начало да сме спазвали закона. Добре ,и аз съм за това ,ама как да повярвам като виждам за какъв двоен стандарт става въпрос. За един може,а за друг ,не. В някои страни закона бил такъв,а в други не бил. Очите ни все в законите,които са ни удобни за конкретния случай,та било то и чужди закони.Ами нека си спазваме закона у нас, пък чуждите като ловим в чужбина.
И западняците си завиждат и те се оплюват,ама когато деянието е по закона това се превръща в клевета.Когато деянието е обаче в разрез със закона, на това вече му викат обществено съзнание. Тогава за виновния следва наказание,при това доста сурово. Ето ви етиката и дисциплината за запад . Ето това е и прословутото "гражданско общество.
А"ние тук говорим безплатно" и си правим снимки /често с големи риби уловени не по закона/ ,после им правим адмирации и теманета до земята ,пък думичката "РЕСПЕКТ" е от задължителните в случая.И накрая ,за да изчистим гузната си съвест правим някакви тъпи анкети , в които да се поизлъжем ,поспорим или оплюем някой.
Ебахти дебелоочието и двойния стандарт.
Последно промяна от чуруликпенчо на Съб Юли 07, 2007 8:18 am, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
To6koooo
новобранец
новобранец

Мнение от To6koooo »

Колеги аз лично пускам риби които неси засложават(малки шаранчета,сомчета и др)такива риби стават каде каде по големи .Ако отида и улова е малко 4,5 рибки зашто данеги пусна (зависи колко са големи рибите)така или иначе няма да ги изям.Аз поне мисля така.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

аз сьм БРАКОНИЕР :oops: аз пуша,пия,бия баща си,псувам майка си,сбивам се по стьргалото,ако се случи да не ям семки в градския транспорт-то си чопля в носа и мажа сополи по околните пьтници,ведньж разплаках едно дете,убих котка,бльснах куче и веднага след това стар човек с колата(и грам не сьжалявам-разправям го,като интересна случка)изоставих жена си,нямам приятели(освен по чашка),доноснича срещу всички сьседи,крада де що може(главно от буркани от мазета),безработен и инфантилен сьм,не желая нищо да постигна,освен може би на другите да им е зле и да спра сьс спама-главното за форума-АЗ ЯМ РИБА,като тук искам да се спра малко по подробно:
пьрво-УБИВАМ рибките,а ако се случи да останат живи,то ги дера наживо,после ги изкормям(най ми кеф ако все още са живи :wink: ),после ги режа с един ГОЛЯЯЯЯМ нож на колкото си искам парчета след което ги пека на скара,правя на чорба или пьржа в ЖЕЖКО олио...не ми прави чест обаче,че така и не се научих да раздавам на сьседи,обаче толкова сьм лош,че може и да подминем това неприятно обстоятелство-никой не е сьвьршен :wink: по сьщия начин постьпвам и с:прасета,агнета,теленца,пиленца,зайчета,фазанчета,патенца,охлювчета и пр живинки-само с човеците сьм скаран,защото нещо не ме кефят като биологически вид и вкусови качества :roll: изповядах се-моля ,ПРОСТЕТЕ ми ,ако можете приятели,дайте ми правилната насока в живота,помогнете ми да се променя за добро :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

пс
ползвам и двойния стандарт :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

OFF: Питахте за 5кила...ей Ви го бе хора!В пълния си блясък! :lol: :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
SOS
новобранец
новобранец

Мнение от SOS »

5кила написа:аз сьм БРАКОНИЕР :oops: аз пуша,пия,бия баща си,псувам майка си,сбивам се по стьргалото,ако се случи да не ям семки в градския транспорт-то си чопля в носа и мажа сополи по околните пьтници,ведньж разплаках едно дете,убих котка,бльснах куче и веднага след това стар човек с колата(и грам не сьжалявам-разправям го,като интересна случка)изоставих жена си,нямам приятели(освен по чашка),доноснича срещу всички сьседи,крада де що може(главно от буркани от мазета),безработен и инфантилен сьм,не желая нищо да постигна,освен може би на другите да им е зле и да спра сьс спама-главното за форума-АЗ ЯМ РИБА,като тук искам да се спра малко по подробно:
пьрво-УБИВАМ рибките,а ако се случи да останат живи,то ги дера наживо,после ги изкормям(най ми кеф ако все още са живи :wink: ),после ги режа с един ГОЛЯЯЯЯМ нож на колкото си искам парчета след което ги пека на скара,правя на чорба или пьржа в ЖЕЖКО олио...не ми прави чест обаче,че така и не се научих да раздавам на сьседи,обаче толкова сьм лош,че може и да подминем това неприятно обстоятелство-никой не е сьвьршен :wink: по сьщия начин постьпвам и с:прасета,агнета,теленца,пиленца,зайчета,фазанчета,патенца,охлювчета и пр живинки-само с човеците сьм скаран,защото нещо не ме кефят като биологически вид и вкусови качества :roll: изповядах се-моля ,ПРОСТЕТЕ ми ,ако можете приятели,дайте ми правилната насока в живота,помогнете ми да се променя за добро :lol: :lol:
:roll: Батко, трябвати свобода, продай си колата, остави си душата и се качи на първия самолет! след година две ще разбереш кой си, след още няколко се върни и покажи кой си! Вземи съвет от непознат...... :arrow:
s_mitko
новобранец
новобранец

Мнение от s_mitko »

Аз пускам улова когато ме мързи да го чистя :oops: или когато е маломерен.
Сланце грее дажд вали митко се край водоем стои
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

SOS написа:
:roll: Батко, трябвати свобода, продай си колата, остави си душата и се качи на първия самолет! след година две ще разбереш кой си, след още няколко се върни и покажи кой си! Вземи съвет от непознат...... :arrow:
цъ-не ми изнася...пробвах преди-в самолета освен водки и скандали сьс стуардеси нищо ДРУГО ХУБАВО не ми се случи :lol: тогава именно си заплюх душата и се отдадох на онанизьм :lol: мерси за сьвета все пак-знам,че си искал да помогнеш,ама аз не сьм все пак на 20 години...а и ЯМ РИБИ-МЕСО ОТ РИБИ :lol: :lol: :lol:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

И аз обичам да си хапвам риба , но вместо да отида до пазара както правят много хора , аз предпочитам да стана по тъмно , да гълтам пепелак по черни пътища , да ме хапят комари , жега , студ , дъжд , сняг и какво ли не още и въпреки всичко се връщам и без риба , но ако си хвана 5 - 6 каракуди , някой друг костур аз съм доволен . Пущам това което преценя ( в закона си е казано точно ) , а колкото до трофейните , вие виждате , че те се броят на пръсти , а и дето се вика , споделил съм ги с приятели , така както се събираме за агне , прасе , яре , пуяк и т. н. .
Това е , не съм привърженик на двете крайности .
Нещо и за 5кила , приятелю , да знаеш че най - вярната посока , е почти винаги обратната , ходиш къде ходиш и идва момент се връщаш там , от където си тръгнал ..., разликата е само в това , че вече си опикаваш върха на обувките и като клякаш си пръдваш !
Та докато са ти "чисти" върховете на обувките , чеши наред ... !
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”