Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Котлонче на спирт
Модератор: emo vasilev
- jordanpetkov
- разбира нещата
Котлонче на спирт
Малко, практично, без пари, и не заема место
http://www.youtube.com/watch?v=W_UkkTAkrk0" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=W_UkkTAkrk0" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Котлонче на спирт
Като сме за риба, един приятел така си прави кафе, само че той сипва спирта направо в едно тенекиено канче и го пали.
малко, практично ама спирта струва пари и ...кой ти носи спирт със себеси? предполага се че не си подготвен и ти трябва котлон да свариш/стоплиш нещо. в този случай се прави примус от консервна кутия (цилиндрична) и се пълни със съчки и каквото има за горене. е това вече е от нищо-нещо. като казвам "прави примус" просто се правят дупки на кутията в горната и долната част на периферията за да гори огъня вътре. ако се направи правилно гори много интензивно и топлината е концентрирана в горната част (котлона) на която се слага съда с ..каквото има за варене. много по-ефективно от колкото да окачиш съда над огън примерно или да го сложиш върху жарава. супер просто но с голям ефект. в нета има стотици клипове как се прави..
п.с. разбира се все пак трябва подходяща консервна кутия, което не е често срещан боклук по нашите ширини. ако ставаше от найлонова торбичка, бутилка от безалкохолно или туба от мин. вода щеше да е супер приложимо навсякъде на територията ни! а туба от минерална вода как разпалва огън.... изненадах се като видях първия път - мислех че този модел пластмаса не гори толкова.
п.с. разбира се все пак трябва подходяща консервна кутия, което не е често срещан боклук по нашите ширини. ако ставаше от найлонова торбичка, бутилка от безалкохолно или туба от мин. вода щеше да е супер приложимо навсякъде на територията ни! а туба от минерална вода как разпалва огън.... изненадах се като видях първия път - мислех че този модел пластмаса не гори толкова.
...когато няма риба, и жабата е рак...
- begleca_sv
- кандидат преподавател
брат ми ги прави много добре а аз си поръчах от продавалника подобно с поставка но нищо неставаше от него та така ще продължа да ползвам на брат ми с три броя запалени и тенджера с вода може да се свари за качамак .....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Някой може ли да ми каже дали в БГ може да се намери такъв пергел е резец?
направи каквото трябва пък да става каквото ще
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Колега,вземи си от тези малките котлончета за автомобил,дето са с газови балончета колкото маслен филтър на кола.Аз съм шофьор човек и си го ползвам в камиона и е идеален за тази цел.Струва 12-13 лв. и балончето е 1,50 лв.Ако искаш съвсем пък без пари е друго.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
http://xenos-bushcraft.com/blog/2008/10 ... %83%D1%82/
ето тук го имам много по-лесно за изработка, а и доста добре обяснено, разгледайте блога, има доста добри идей, особено джобния комплект за оцеляване
ето тук го имам много по-лесно за изработка, а и доста добре обяснено, разгледайте блога, има доста добри идей, особено джобния комплект за оцеляване
- jordanpetkov
- разбира нещата
Колеги не ставаше дума за без пари или нещо подобно, докато чакаме да клъвне да си направим едно котлонче, не че някога ще влезе в употреба , пък знае ли човек ....................
Въпроса беше, да си припомним, кръжока (РЪЦЕТЕ МИ ПРЕЧАТ)

Въпроса беше, да си припомним, кръжока (РЪЦЕТЕ МИ ПРЕЧАТ)

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Примусчето ми стои в платформата и в колата имам едно,прави се лесно и бързо.Много подходящо за зимно време, а и не само.Сгъвките са важен елемент,обърнете внимание на тях.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- begleca_sv
- кандидат преподавател
ако пък някой желае направо готово направено и работещо брат ми ги прави мн добре 5лв за брой !
Обичам природата, но не само на картинка !!!