Котлонче на спирт

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
jordanpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Котлонче на спирт

Мнение от jordanpetkov »

Малко, практично, без пари, и не заема место :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=W_UkkTAkrk0" onclick="window.open(this.href);return false; :wink: :wink: :wink:
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Re: Котлонче на спирт

Мнение от shtilio »

Като сме за риба, един приятел така си прави кафе, само че той сипва спирта направо в едно тенекиено канче и го пали.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

малко, практично ама спирта струва пари и ...кой ти носи спирт със себеси? предполага се че не си подготвен и ти трябва котлон да свариш/стоплиш нещо. в този случай се прави примус от консервна кутия (цилиндрична) и се пълни със съчки и каквото има за горене. е това вече е от нищо-нещо. като казвам "прави примус" просто се правят дупки на кутията в горната и долната част на периферията за да гори огъня вътре. ако се направи правилно гори много интензивно и топлината е концентрирана в горната част (котлона) на която се слага съда с ..каквото има за варене. много по-ефективно от колкото да окачиш съда над огън примерно или да го сложиш върху жарава. супер просто но с голям ефект. в нета има стотици клипове как се прави..

п.с. разбира се все пак трябва подходяща консервна кутия, което не е често срещан боклук по нашите ширини. ако ставаше от найлонова торбичка, бутилка от безалкохолно или туба от мин. вода щеше да е супер приложимо навсякъде на територията ни! а туба от минерална вода как разпалва огън.... изненадах се като видях първия път - мислех че този модел пластмаса не гори толкова.
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

брат ми ги прави много добре а аз си поръчах от продавалника подобно с поставка но нищо неставаше от него та така ще продължа да ползвам на брат ми с три броя запалени и тенджера с вода може да се свари за качамак .....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hkoko »

Някой може ли да ми каже дали в БГ може да се намери такъв пергел е резец?
направи каквото трябва пък да става каквото ще
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Колега,вземи си от тези малките котлончета за автомобил,дето са с газови балончета колкото маслен филтър на кола.Аз съм шофьор човек и си го ползвам в камиона и е идеален за тази цел.Струва 12-13 лв. и балончето е 1,50 лв.Ако искаш съвсем пък без пари е друго.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
pandela
новобранец
новобранец

Мнение от pandela »

pandela
новобранец
новобранец

Мнение от pandela »

http://xenos-bushcraft.com/blog/2008/10 ... %83%D1%82/

ето тук го имам много по-лесно за изработка, а и доста добре обяснено, разгледайте блога, има доста добри идей, особено джобния комплект за оцеляване
Аватар
jordanpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jordanpetkov »

Колеги не ставаше дума за без пари или нещо подобно, докато чакаме да клъвне да си направим едно котлонче, не че някога ще влезе в употреба , пък знае ли човек .................... :roll:
Въпроса беше, да си припомним, кръжока (РЪЦЕТЕ МИ ПРЕЧАТ) :mrgreen:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Примусчето ми стои в платформата и в колата имам едно,прави се лесно и бързо.Много подходящо за зимно време, а и не само.Сгъвките са важен елемент,обърнете внимание на тях.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

ако пък някой желае направо готово направено и работещо брат ми ги прави мн добре 5лв за брой !
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”