Въпрос за ловене на риба

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

murade
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Въпрос за ловене на риба

Мнение от murade »

искам та питам как да примамя шарана и амура да дойдат,във водоема има страшно много таранки и когато хвърля на фидер унищожават всичко даже и старата царевица. Дайте съвет мисля другата седмица да направя един-два излета
Аватар
NikLess
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Въпрос за ловене на риба

Мнение от NikLess »

Пробваш с протеиново топче поне 20 мм :D
Роден за риболов, принуден да работи !!!
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Ако водоема е див най вероятно шарковците няма да са привикнали с протеиновото топче, така че трябва да се хвърлят първо да привикнат рибите и след това да се чака резултат. Като цяло, за да отсееш дребните риби и аз бих те посъветвал да увеличиш размера на примамката.Другото което според мен е по-важно е да привлечеш самите шарковци на хранителното петно. Дойдат ли батковците дребосъка сам ще си изчезне. Затова трябва да имаш хранително петно , което да не бъде унищожено от дребосъка моментално, а да изчака едрите риби които търсим. Тоест към самата захранка може да прибавим по-едри частици, които да бъдат трудна хапка за каракудите- по-едри пелети, протеинови топчета- цели и надробени, твърда царевица и др. Може да се заиграем и с аромата и цвета на захранката и самата стръв. Трябва да се пробва, за да се види кое е резултатно и кое не.
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

дивия шаран става хищник.пробвай на жива рибка-успех.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Efimov написа:Ако водоема е див най вероятно шарковците няма да са привикнали с протеиновото топче, така че трябва да се хвърлят първо да привикнат рибите и след това да се чака резултат. Като цяло, за да отсееш дребните риби и аз бих те посъветвал да увеличиш размера на примамката.Другото което според мен е по-важно е да привлечеш самите шарковци на хранителното петно. Дойдат ли батковците дребосъка сам ще си изчезне. Затова трябва да имаш хранително петно , което да не бъде унищожено от дребосъка моментално, а да изчака едрите риби които търсим. Тоест към самата захранка може да прибавим по-едри частици, които да бъдат трудна хапка за каракудите- по-едри пелети, протеинови топчета- цели и надробени, твърда царевица и др. Може да се заиграем и с аромата и цвета на захранката и самата стръв. Трябва да се пробва, за да се види кое е резултатно и кое не.
+1.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
максимов96
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от максимов96 »

bedo63 написа:дивия шаран става хищник.пробвай на жива рибка-успех.

Взе ми думите от устата.Преди 10-на дни бях на един язовир главно за щука...та бях метнал с класически монтаж и за стръв ползвах уклей мъртъв :lol: :lol: :lol: И праз шаран,е не беше голям към килце,ама искам да кажа, че явно шаровците пролетно време имат нужда от бързи протеинчета след зимния си застой...а какво е по-добро от рибенце,та идеята на колегата за рибето е много добре според мен :wink: :wink: :wink:
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

максимов96 написа:

Взе ми думите от устата.Преди 10-на дни бях на един язовир главно за щука...та бях метнал с класически монтаж и за стръв ползвах уклей мъртъв :lol: :lol: :lol: И праз шаран,е не беше голям към килце,ама искам да кажа, че явно шаровците пролетно време имат нужда от бързи протеинчета след зимния си застой...а какво е по-добро от рибенце,та идеята на колегата за рибето е много добре според мен :wink: :wink: :wink:
Щуката е малко забранена за риболов!!! Ама нищо, ние сме сигурни, че всички щуки дето си хванал си ги пуснал.... като бракониерствате поне не се хвалете! :axe:
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

azareus написа:
максимов96 написа:

Щуката е малко забранена за риболов!!! Ама нищо, ние сме сигурни, че всички щуки дето си хванал си ги пуснал.... като бракониерствате поне не се хвалете! :axe:
В нашия край щуката хвърля хайвера яноари и февроари а на тая топла зима ....може и по-рано, не знам кой я измисли тая тъпотия .
Аватар
максимов96
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от максимов96 »

Взе ми думите от устата.Преди 10-на дни бях на един язовир главно за щука...та бях метнал с класически монтаж и за стръв ползвах уклей мъртъв :lol: :lol: :lol: И праз шаран,е не беше голям към килце,ама искам да кажа, че явно шаровците пролетно време имат нужда от бързи протеинчета след зимния си застой...а какво е по-добро от рибенце,та идеята на колегата за рибето е много добре според мен :wink: :wink: :wink:[/quote]

Щуката е малко забранена за риболов!!! Ама нищо, ние сме сигурни, че всички щуки дето си хванал си ги пуснал.... като бракониерствате поне не се хвалете! :axe:[/quote]
В нашия край щуката хвърля хайвера яноари и февроари а на тая топла зима ....може и по-рано, не знам кой я измисли тая тъпотия .[/quote]

Щуките и без т'ва бяха много млаки по 20см :lol: :lol: :lol: та за к'во да му развалям живота естествено че си ги пуснах обратно...а и както казва колегата в нашия край щуката хвърля хайвера по-рано :wink: :wink: :wink:
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Абе щуката е забранена за риболов до 30.04.,защото такъв е закона,а не за да я изкормим и да видим дали си е хвърлила хайвера.Аман от селски тарикати!!!

ПП:Няма ли някой район в България,където щуката изобщо не хвърля хайвер,че да можете да си я ядете целогодишно?Майната им на забраните! :axe:
Изображение
Изображение
svetlio7878
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio7878 »

В нашия край щуката хвърля хайвера яноари и февроари а на тая топла зима ....може и по-рано, не знам кой я измисли тая тъпотия .[/quote]
Колега,ако не те затруднява напиши и останалите месеци.Моля те.
tonypm
новобранец
новобранец

Мнение от tonypm »

azareus написа:
максимов96 написа:

+1
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Вуйчо-Ваньо написа:Абе щуката е забранена за риболов до 30.04.,защото такъв е закона,а не за да я изкормим и да видим дали си е хвърлила хайвера.Аман от селски тарикати!!!

ПП:Няма ли някой район в България,където щуката изобщо не хвърля хайвер,че да можете да си я ядете целогодишно?Майната им на забраните! :axe:
За Жалост има, при нас мрежарите не я оставят целогодишно, а като гледам как разсъждават колегите по горе явно и там е така. Има закони ама май само будалите ги спазват, а тарикатите си действат.

П.П. Темата май беше за шарани и амури, а заради една грешка оспамихме темата на колегата. Нека ни извини.
murade
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от murade »

извинявам ви, но дайте други съвети
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Придържайте се към темата ,за да не играе метлата!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”