Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Въпрос свързан с нова надуваема лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Въпрос свързан с нова надуваема лодка
Здравейте колеги.
Вчера ми пристигна новата лодка, която си бях поръчал и днес реших да отида да я пробвам.
Докато си обикалях в реката забелязах едни странни неща по лодката. Приличам и на прегънати места... Обадих се на човека от който я взех и той ми сподели, че това било нормално за надуваемите лодки тъй като се сгъвали и с времето щяло да се оправи.
Искам да отбележа, че това ми е първа лодка и по принцип не съм много наясно с тях.
Затова ще кача снимка на едно от тези прегънати места да ми кажете нормално ли е?!?!? 
Вчера ми пристигна новата лодка, която си бях поръчал и днес реших да отида да я пробвам.
Докато си обикалях в реката забелязах едни странни неща по лодката. Приличам и на прегънати места... Обадих се на човека от който я взех и той ми сподели, че това било нормално за надуваемите лодки тъй като се сгъвали и с времето щяло да се оправи.
Искам да отбележа, че това ми е първа лодка и по принцип не съм много наясно с тях.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Въпрос свързан с нова надуваема лодка
Авъй,
напиши първо марка и модел на лодката,
после -нова или втора ръка,
па и човека или магазина от където си я взел...
напиши първо марка и модел на лодката,
после -нова или втора ръка,
па и човека или магазина от където си я взел...
Аз там съм пораснал...
Лодката е чисто нова. Интересуваше ме просто това опасно ли е и може ли наистина да се оправи с времето?! Примерно ако я оставя да стои само надута.. без да я изпускам повече?!?! Лодката и магазина са на този линк https://www.fishing-market.com/shop/pro ... floor.html Взех я за захранване. На доста места засичам подобни линии, но са много по малки от тази, която съм снимал.
Последно промяна от GADA2001 на Чет Мар 27, 2014 11:32 pm, променено общо 2 пъти.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Зависи от марката и цената...
Не е много удачно да е с такива НЕЩА ,СЛЕД КАТО Е НОВА...
Но ако е добра цената ,може да се направо компромис,има и втора ръка ,лодки на години ,но с добро качество...
Дай марка и цена,големина...
Все пак трябва някаква база за сравнение...
Не е много удачно да е с такива НЕЩА ,СЛЕД КАТО Е НОВА...
Но ако е добра цената ,може да се направо компромис,има и втора ръка ,лодки на години ,но с добро качество...
Дай марка и цена,големина...
Все пак трябва някаква база за сравнение...
Аз там съм пораснал...
От това "авъй" разбирам, че не е на добре
за марката, както и магазина, от който съм я взел съм дал линк по горе...
Явно съм се прецакал и ще се наложи да си взимам резервни дрехи

за марката, както и магазина, от който съм я взел съм дал линк по горе...
Явно съм се прецакал и ще се наложи да си взимам резервни дрехи

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Магазина е с реноме...Пазарувал съм тях...
Не видях от къде и каква марка е лодката,но за тези неща ...би трябвало да ти свалят от цената...
АКО Е В ГАРАНЦИЯ,ПО ДОБРЕ ГИ ПИТАЙ И НЕ Е НОРМАЛНО НОВА ЛОДКА ДА ИМА ТАКИВА НЕЩА...
Просто не е проблем,ама не е и редно да я продават на реалната цена...
Трябва отстъпка да има...
Аз имам сгъваема лодка,над 200 сгъвания и няма следи от това
Не видях от къде и каква марка е лодката,но за тези неща ...би трябвало да ти свалят от цената...
АКО Е В ГАРАНЦИЯ,ПО ДОБРЕ ГИ ПИТАЙ И НЕ Е НОРМАЛНО НОВА ЛОДКА ДА ИМА ТАКИВА НЕЩА...
Просто не е проблем,ама не е и редно да я продават на реалната цена...
Трябва отстъпка да има...
Аз имам сгъваема лодка,над 200 сгъвания и няма следи от това

Аз там съм пораснал...
Колкото и реномиран магазин да са.. явно е , че са видя ли в мен, човек, който не разбира от лодки и са решили да ми пратят една от тези, които имат дефект ли как да го нарека и аз..
В първия разговор с човека.. така сладко си говорихме, че от там му е станало ясно, колко ги разбирам нещата
За гаранцията и за това да говоря с тях.. Аз вече го направих. Първо на тях звъннах и обясних, какво съм видял... Те ми казаха, че било нормално за този вид лодки с твърдо дъно... при сгъването така се получавало по някога.. Посъветваха ме да я държа надута и с времето от слънцето щяла да се оправи...Точно и това обяснение ме накара да попитам тук, защото не виждам как ще стане това оправяне
Гаранцията и е 3 месеца.... но да пращам.. само ще я мотаят и със сигурност нищо няма да се оправи.. (въобще не ми се вярва да ми пратят друга )...
ДО сега не съм имал нещо, на което гаранцията да се нарече гаранция...
Благодаря за бързите отговори
Може да заключите темата

В първия разговор с човека.. така сладко си говорихме, че от там му е станало ясно, колко ги разбирам нещата

За гаранцията и за това да говоря с тях.. Аз вече го направих. Първо на тях звъннах и обясних, какво съм видял... Те ми казаха, че било нормално за този вид лодки с твърдо дъно... при сгъването така се получавало по някога.. Посъветваха ме да я държа надута и с времето от слънцето щяла да се оправи...Точно и това обяснение ме накара да попитам тук, защото не виждам как ще стане това оправяне

Гаранцията и е 3 месеца.... но да пращам.. само ще я мотаят и със сигурност нищо няма да се оправи.. (въобще не ми се вярва да ми пратят друга )...
ДО сега не съм имал нещо, на което гаранцията да се нарече гаранция...

Благодаря за бързите отговори

Последно промяна от GADA2001 на Пет Мар 28, 2014 12:10 am, променено общо 1 път.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ами трябва пазарлък...
ПРИНЦИПА НА ТЪРГОВЦИТЕ Е...
АКО МИНЕ...
Земат нещо бракувано,за без пари от складовете и го шитват на цена ,абе реалната,в кавички
ПРИНЦИПА НА ТЪРГОВЦИТЕ Е...
АКО МИНЕ...

Земат нещо бракувано,за без пари от складовете и го шитват на цена ,абе реалната,в кавички

Аз там съм пораснал...
Колега обади се във магазинът и поискаи замянна!
Жаден съм а вода не ми се пие
- Don4o_62
- учете се от него
Недей нищо да те притеснява,просто я дръж надута ако има къде и след време ще изчезнат,имал съм тоя проблем,ако е проблем де
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- barutchiata ©
- Администратор
При надуваемите лодки се получават тези неща в зависимост от температурата. Ако лодката е била сгъната и температурите са ниски при разгъване има такива места. По тази причина е опасно да се сгъват и разгъват в студено време, поради факта, че материала става крехък и нестабилен. Колкото по рядко се прави това, толкова по дълъг е живота на лодката. Друго важно е лодката да не стои силно надута особено лятото, понеже при повишаване на температурата въздуха се разширява още повече и може да гръмне, особено ако стои на слънце и е извън водата. При надуто положение и на слънце би трябвало да изчезнат тези набръчкани места. Както каза bobo_33333 не на последно място е и качеството на лодката.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Такива ивици се появяват на всички надуваеми лодки от PVC когато се съхраняват сгънати в студено помещение. Не представляват някакъв проблем или дефект и не оказват влияние на "живота" на лодката. При много ниски температури PVC-то става твърдо и чупливо и наистина не е добре да се прегъва и пречупва, но това, че лодката е прекарала една зима в някой студен склад и са се образували няколко подобни ивици наистина не е проблем, който трябва да те притеснява. При леко нагряване, PVC-то възстановява своята еластичност и тези ивици изчезнат.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Това ми каза и човека от фирмата.
Благодаря на всички за отговорите. Поне се успокоих,че няма да потъна скоро
и отделно се радвам, че наистина са били коректни с мен.
Моля администраторите да заключат темата.

Моля администраторите да заключат темата.
-
- ще става разбирач
Не се качвай без спасителна жилетка.
Не се корай,нищо и няма на лодката