Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз.Жребчево.
Яз.Жребчево.
Здравейте и наслука на всички колеги.Бяхме на Жребчево в събота и неделя.Народ,народ....Ма никой не пише.Е,за това реших да драсна 2-3 реда без снимки.То какво да му гледаш.Народ като на панаир.Но да карам по ред.
Петък вечерта към 20ч. бяхме над Римския мост.Отсрещния бряг окупиран.Палатки,коли,лудница.Брега под пътя,абсолютно празен
Постояхме и тръгнахме към мотела в Гурково.Бяхме си запазили стая.Да знаете,че" При Графа" не работи
М/у другото,в мотела беше добре,като мнооого голям плюс е наличието на работещ 24 часа ресторант и на 50метра 24-часов супермаркет.
Събота сутринта в 5ч. бяхме на линия,но местата вече бяха кът.Сместихме се близо до сухото дърво от страната на пътя и зачакахме.Със съмването,първо мятане-каракуда около половинка.После скимер,после хубав морунаж около кило.Нахъсани,че ги почваме...Да,ама не.На час се ловеше по някоя риба,повечето морунаж,като размера беше м/у половинка и кило.Стояхме до 14ч,когато си заваля сериозно и се изнесохме.Имахме около 20-тина риби,като в това число включвам и 5-6 червеноперки.Улова беше около 6-7кг.Разбор на деня:рибата беше на определени места и там ловяха добре.Почти не се влияеше от захранка.Искаше задържане и повод около 25см.Играх си да свалям съчми,да вдигам,нищо по различно.Ползвах флуорокарбон 0,12,кука 18 и за стръв 2бели.Нямаше осезаема разлика с торния,но и рибата при нас не беше честа,че да има база за сравнение.Просто си беше 1-2риби,пауза от 20-тина мин. и пак.Имахме и две късания на големи риби.Повеждане,сгъване и без кука
Заседнахме да гледаме мача и после нямаше никакъв шанс за риболов
Не че времето беше особенно добро.
Неделя в 5ч пак там.Места няма.Единствено близо до сухото дърво,но от предния ден знаехме,че мястото е куцо.Да,ама като няма къде,та там.Така и излезе-капо за до обяд.На 3-4 метра над нас си направиха по 5-6 риби и то добри,но при нас...
Като цяло(поне при нас)епизодични риби,но с приличен размер,групирани,или преминаващи на определени места.Имаше двама щекари срещу нас,над тях ловяха,а при тях и двата дни дали имаше и по 2-3 риби.КТа и това ме навежда на мисълта,че рибата не се влияеше от храната.А те си къпираха сериозно
Та това беше.Ако имате въпроси,пишете.
Петък вечерта към 20ч. бяхме над Римския мост.Отсрещния бряг окупиран.Палатки,коли,лудница.Брега под пътя,абсолютно празен

Събота сутринта в 5ч. бяхме на линия,но местата вече бяха кът.Сместихме се близо до сухото дърво от страната на пътя и зачакахме.Със съмването,първо мятане-каракуда около половинка.После скимер,после хубав морунаж около кило.Нахъсани,че ги почваме...Да,ама не.На час се ловеше по някоя риба,повечето морунаж,като размера беше м/у половинка и кило.Стояхме до 14ч,когато си заваля сериозно и се изнесохме.Имахме около 20-тина риби,като в това число включвам и 5-6 червеноперки.Улова беше около 6-7кг.Разбор на деня:рибата беше на определени места и там ловяха добре.Почти не се влияеше от захранка.Искаше задържане и повод около 25см.Играх си да свалям съчми,да вдигам,нищо по различно.Ползвах флуорокарбон 0,12,кука 18 и за стръв 2бели.Нямаше осезаема разлика с торния,но и рибата при нас не беше честа,че да има база за сравнение.Просто си беше 1-2риби,пауза от 20-тина мин. и пак.Имахме и две късания на големи риби.Повеждане,сгъване и без кука

Заседнахме да гледаме мача и после нямаше никакъв шанс за риболов

Неделя в 5ч пак там.Места няма.Единствено близо до сухото дърво,но от предния ден знаехме,че мястото е куцо.Да,ама като няма къде,та там.Така и излезе-капо за до обяд.На 3-4 метра над нас си направиха по 5-6 риби и то добри,но при нас...
Като цяло(поне при нас)епизодични риби,но с приличен размер,групирани,или преминаващи на определени места.Имаше двама щекари срещу нас,над тях ловяха,а при тях и двата дни дали имаше и по 2-3 риби.КТа и това ме навежда на мисълта,че рибата не се влияеше от храната.А те си къпираха сериозно

Та това беше.Ако имате въпроси,пишете.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Яз.Жребчево.
Имаше двама щекари срещу нас,над тях ловяха,а при тях и двата дни дали имаше и по 2-3 риби.КТа и това ме навежда на мисълта,че рибата не се влияеше от храната.А те си къпираха сериозно
Бях от тия над щекарите,със сивите чадъри,ако си ги видял.Хванахме по някоя риба,но като цяло слаб риболов до 18,00ч.Единственно вечерта след 18,00 ч даде много добре-почити на всяко изтичане имаше кълване.Имах и шест късания на директния.От храната не се влияеше,но от подаване само на бял имаше голям ефект

Бях от тия над щекарите,със сивите чадъри,ако си ги видял.Хванахме по някоя риба,но като цяло слаб риболов до 18,00ч.Единственно вечерта след 18,00 ч даде много добре-почити на всяко изтичане имаше кълване.Имах и шест късания на директния.От храната не се влияеше,но от подаване само на бял имаше голям ефект

Много добър и същевременно изчерпателен репортаж, а най-хубаво е че все някой на време си споделя излета.
- borislav58
- сериозен играч
Благодарни сме ти колеги за репортажа, и споделения излет.Доста колеги са ти го прочели .Няма да е лошо като идеа другия път да пуснеш малко снимки ако ти е във възможностите де.
Под моста ( вратите) реката дали ще стане като миналата година пълна
.
Под моста ( вратите) реката дали ще стане като миналата година пълна

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Колега аз бих искал да те питам на дъно имаше ли да хвърляи и излиза ли нещо на дънце.
При толкова плувки дъното беше невъзможно.Макар че колегата хвърли на фидер и за деня имаше две кълванета.IVKOPIVKO написа:Колега аз бих искал да те питам на дъно имаше ли да хвърляи и излиза ли нещо на дънце.
Ние бяхме там.Говоря за между вратите и моста.Дълбочината беше около 1,50.А как ще е след забраната...?borislav58 написа:Благодарни сме ти колеги за репортажа, и споделения излет.Доста колеги са ти го прочели .Няма да е лошо като идеа другия път да пуснеш малко снимки ако ти е във възможностите де.
Под моста ( вратите) реката дали ще стане като миналата година пълна.
Съгласен съм с теб,но при вас имаше разстояние за изтичане,докато ние бяхме много близо и изтичахме един пред друг.Стрелях и бял,но кой ловеше на него беше Божа работаiid написа:Имаше двама щекари срещу нас,над тях ловяха,а при тях и двата дни дали имаше и по 2-3 риби.КТа и това ме навежда на мисълта,че рибата не се влияеше от храната.А те си къпираха сериозно![]()
![]()
![]()

Да допълня няколко щрихи-имаше много лодки,явно влачещи за "сом".Вечерта над моста си ловяха бяла риба и хващаха.Това местните.
Като гледахме мача се запознахме с местни апапи.Всички ни предложиха да си купим каквато риба искаме,щот фризерите им били пълни.И откровно си казаха,че ловят с мрежи и че това си е поминък покрай язовира.Никакви доводи от наша страна не бяха в състояние да ги убедят,че правят нещо нередно или наказуемо.А и явно не ги е страх от никого и от нищо.
Като гледахме мача се запознахме с местни апапи.Всички ни предложиха да си купим каквато риба искаме,щот фризерите им били пълни.И откровно си казаха,че ловят с мрежи и че това си е поминък покрай язовира.Никакви доводи от наша страна не бяха в състояние да ги убедят,че правят нещо нередно или наказуемо.А и явно не ги е страх от никого и от нищо.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Колеги чудя ви се на смелостта да се запознавате с въпросните местни. Преди няколко години никой не смееше да замръкнее по Жребчево поради страх от обири. Цинаги на толумби по 30-40 човека кръстосваха нощем бреговете и когото набарат и дрехите му смъкват от гърба. Предполагам, че са тези същите които ви предлагат и риба сега. То ако само местните бракониерстват здраве да е. Ама то като почнеш Пловдивчани, Старозагорци , Софиянци цяло лято опъват гирими и мрежи. В съседното село Николаево пък главния поминък е шиене на мрежи. Съветвам ви да не нощувате повече в Гурково. Рискувате да си изпатите някой път. Я без кола да останете, я без въдици. Сега може да ви се вижда несериозно това което пиша, но след време може да се сетите за мен.
- sashito
- ще става разбирач
Точно такъв беше риболова в неделя,както спомена колегата,както сутринта говорихме ако не се лъжа,ние бяхме с голфа и буса.Над нас я сцепваха,а при нас на час по 1-2 морунажа,минават и заминават и не можахме да ги задържим,какво л;и не опитахме и не и не
.

Мерси за съвета.Не знам дали разбра,но ние нощувахме в мотела за тирове в Гурково и случката се развива в ресторанта му,а не в селото или на брега.А собственика на мотела не ми изглежда да си поплюва.IVKOPIVKO написа:Колеги чудя ви се на смелостта да се запознавате с въпросните местни. Преди няколко години никой не смееше да замръкнее по Жребчево поради страх от обири. Цинаги на толумби по 30-40 човека кръстосваха нощем бреговете и когото набарат и дрехите му смъкват от гърба. Предполагам, че са тези същите които ви предлагат и риба сега. То ако само местните бракониерстват здраве да е. Ама то като почнеш Пловдивчани, Старозагорци , Софиянци цяло лято опъват гирими и мрежи. В съседното село Николаево пък главния поминък е шиене на мрежи. Съветвам ви да не нощувате повече в Гурково. Рискувате да си изпатите някой път. Я без кола да останете, я без въдици. Сега може да ви се вижда несериозно това което пиша, но след време може да се сетите за мен.
Здравей,колега!Така се получи за жалост.Като знаех мястото,знаех и резултатаsashito написа:Точно такъв беше риболова в неделя,както спомена колегата,както сутринта говорихме ако не се лъжа,ние бяхме с голфа и буса.Над нас я сцепваха,а при нас на час по 1-2 морунажа,минават и заминават и не можахме да ги задържим,какво л;и не опитахме и не и не.

- sashito
- ще става разбирач
И на теб весели празници !
- ydobrev75
- разбира нещата
римския мост-район 'табу' за ИАРА!ТОЛКОВА МНОГО МАЙСТОРИ НА РИБОЛОВА СЪС ЗЕЛЕН ТУИСТЕР ЕДВА ЛИ ИМА В БЪЛГАРИЯ!НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ НА 10 РОМИ ИМА 40 БЪЛГАРИ БРАКОНИЕРИ!да им е сладка маломерната бяла,която прибираха в пазвите си като гладни хиени!!!!!!