Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Относно новия sert exceed 2S 2.10 /3-10/
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Относно новия sert exceed 2S 2.10 /3-10/
Здравейте, намислил съм да си направя подарък с въпросния модел. Моля ако някой има наблюдения (макар и бегли) върху модела да сподели мнение. Знам, че е нов от тази година. Пръчката ще ползвам за кефал по Искър, Вит и Осъм в по-долните течения. Примамки от порядъка на блесни до N:2 и воблери в диапазон 2 - 6 гр.
Предварително Благодаря!
Предварително Благодаря!
Re: Относно новия sert exceed 2S 2.10 /3-10/
По-добре старият. Ловил съм и с двата. Новият е малко "лигав".
Говоря за 1.80м. /2-7/
Говоря за 1.80м. /2-7/

В тоз гьол,риба няма!
-
- новобранец
А в по бързи течения с посочените примамки, как се справя "стария" EXCEED на 2.10 ?
-
- новобранец
Днес заприходих въдицата. На първо четене много приятна и лека. Мисля (почити съм сигурен), че двойната дръжка е по-къса от стария exceed 2.10 (2-7), така каза и момчето в магазина. Незнам само как ще бъде баланса с applause 2000 (280гр.), но утре ще го видя и него.
-
- новобранец
Здравейте отново, моля за съвет. Днес тествах въдицата с ryobi applause 2000 и ми направи впечатление, че с воблерче голди 3,4см. плуващо при по бързо въртене макарата започва леко да се "разклопва" от вибрациите на примамката! Смених макарата с екусима (беше ми на втория спининг) и отново същото воблерче, при бързо навиване от интензивните вибрации макарата се "разклопваше". Може ли съвет, къде е проблема? Само да допълня влакното ми е Sasame SAMULINE 0.12 (ако има значение).
П.С.: открих сезона с едно щукле между пробите: )
П.С.: открих сезона с едно щукле между пробите: )
- radogagov
- ще става разбирач
И на мен ми се е случвало това "разхлопване". Мисля си, че не е от макарата, а по скоро проблема е в захвата на макародържача. Няма начин Аплауз-а да се разхлопа за 1 риболов, а и при Екусимата да има същия проблем. Пробвай с друга пръчка и същата макара 

-
- новобранец
Хм, мога ли да му бая нещо на макаро държача?
A дали проблема е в макародържача? Обикновено, щом колегите минат рязко от "хамалските" въдици на леките такива, се сблъскват с усещания, които са им непознати до този момент, да не кажем - неестествени.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
За съжаление другите ми въдици са с по-големи тестове и там не съм срещал подобен проблем. Иначе, гледах го макародържача, захваща макарата много плътно и без никакви луфтове. Дали макарата е прекалено голяма (тежка) за тази въдица?radogagov написа:И на мен ми се е случвало това "разхлопване". Мисля си, че не е от макарата, а по скоро проблема е в захвата на макародържача. Няма начин Аплауз-а да се разхлопа за 1 риболов, а и при Екусимата да има същия проблем. Пробвай с друга пръчка и същата макара
До сега съм ползвал тестове 10-40 и 5-25. Незнам дали това е "рязко" преминаване към по лека, но Мунчо наистина ми се струва неестествено такова "клопане".Мунчо написа:A дали проблема е в макародържача? Обикновено, щом колегите минат рязко от "хамалските" въдици на леките такива, се сблъскват с усещания, които са им непознати до този момент, да не кажем - неестествени.
ПП: От това което съм чел по форума, останах с впечатлението че ползваш основно по финни такъми. Можеш ли да споделиш, дали си наблюдавал подобни явления?