Ремонт на перка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
XaDeS
новобранец
новобранец

Ремонт на перка

Мнение от XaDeS »

Здравейте,моля за съвет как бих могъл да ремонтирам перката на извънбордовият си двигател (Джонсън 4кс).Онзи ден леко го бутнах и падна от 5см върху перката (пласмасова) и едната перка (от 3) се отчупи.Мисля,че ако пробия 2 дупки и сложа 2метални чопа (един на перката и една на частта) да може да стане по здрава и лепна със епоксидна смола (а може и друго по съвет),ще стане,обачееее не знам дали няма да се промени баланса на самата перка и дали ще има няма да има някаква опасност при плаване с нея(ползвам за гумена лодка),и най-вече дали ще издържи на натоварването залепеното.Моля за съвети и идеи.
petar_jekon
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Ремонт на перка

Мнение от petar_jekon »

здравей колега, и аз търся перка за моят мотор. ако намериш дай инфо откъде. при мен има и други проблеми и ще търся майстор за ремонт, ако знаеш пиши моля те. Успехи желая!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

с нитове и пластини веднага се променя баланса и ще разбива лагера бързо
имаше някъде назад тема са залепване с епоксидна смола,темата е интересна, че на всеки може да се случи
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
mimok
новобранец
новобранец

Мнение от mimok »

Търси си нов.
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Здравей колега. Аз също имам джонсън 4кс,имах и същия проблем.При едно изкарване от колата му ударих перката в прага и се счупи едно парче 5см. Епоксидна смола не хвана на моята(предполагам че материала е еднакъв) .Имам един колега който заварява спукани брони на коли. Има пистолет за заваряне на пласмаса с горещ въздух. Взе малко материал от едната перка,направи фаска на счупеното място и го завари много добре.Каза ми че е заварял и други,но не всички пластмаси могат да се заварят. Успех
Когато няма риба.......не кълве!
XaDeS
новобранец
новобранец

Мнение от XaDeS »

Това със майстор на брони не съм се сещал като идея, но ще потърся.А твоята дебалансира ли се след спойката(в смисъл усеща ли се някакво биене)?
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Някъде по темите Киро беше показал как се балансира витло. С пилене и шкурене можеш да го балансираш върху ос и две успоредни нивелирани плоскости така ,че витлото да остава в положението в което го оставиш,без да се движи наляво или надясно.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Стефан Добрев написа:Някъде по темите Киро беше показал как се балансира витло.......
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/Qgp8ob4QzMQ?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/Qgp8ob4QzMQ?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Нищо не се усеща,но незнам.Не я е балансирал след заварката.То парчето си съвпада точно на мястото.
Когато няма риба.......не кълве!
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Не се занимавай с глупости,а си купи нов винт.
XaDeS
новобранец
новобранец

Мнение от XaDeS »

Благодаря за отговорите , вчера търсих това за баланса на витлото на КИРО и не успях да го намеря (благодаря за поста му, добра идея за след лепенето).А да попитам КИРО видях в една от твоите теми от доста отдавна,че си отливал ново витло ,имаш ли представа на какви пари излиза отливката на ново метално витло и дали си заслужава разправията.То и при мен съвпада парчето та ще видя как ще го правя .Ще пиша като го направя.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

XaDeS написа:Благодаря за отговорите , вчера търсих това за баланса на витлото на КИРО и не успях да го намеря (благодаря за поста му, добра идея за след лепенето).А да попитам КИРО видях в една от твоите теми от доста отдавна,че си отливал ново витло ,имаш ли представа на какви пари излиза отливката на ново метално витло и дали си заслужава разправията.То и при мен съвпада парчето та ще видя как ще го правя .Ще пиша като го направя.
50лв,в Белослав ми правеха едно.
Обаче после е голяма играчката.
Кроки също ми прати 2,още са в сурово състояние,
но скоро ще ги правя,че имам едни идеи.
Само че,моите обороти са към 2500,макс 3000.
При теб са доста повече.
Съвет,имаш време - пробвай със залепването.
После облечи и трите витла с полиестер или епоксидна смола,
и със стъкломат отгоре,поне 2 слоя.
След това вече си играй с баланса.

Новото си е най-добре,ама решението си е твое.
И имай едно на ум,че на сухо действат едни сили,
във водата съвсем други.

И снимай какво правиш - така помагаш и на другите. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
XaDeS
новобранец
новобранец

Мнение от XaDeS »

След дълго умуване и доста съвети от приятели се отказах да ремонтирам перката заради възможните лоши последствия и многото работа,която като сметнах -не си заслужава .....Спрях се на решението да си купя нова перка - метална от друг мотор 4кс и да и направя втулка към моята ос.Утре перката ще е при мен и след това другият ремонт.Благодаря на всички за съветите и идеите,които ми дадохте.А към колегата който търсеше части ,ако иска да пише на лични да му дам телефон на човека с частите.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”