Избор на радиостанция

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Избор на радиостанция

Мнение от gogox1 »

Здравейте колеги,
искам да си купя радиостанции (свободно ползване) за риболов, къмпинг и пътуване!
Моля дайте предложения и мнения. Качество и обхват в пресечен терен!
Благодаря ви :!:
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Избор на радиостанция

Мнение от takezo »

Здрасти,

Това, е най-доброто което съществува, но не на тази цена която се продава на долната обява, че е умножена по 3.14 , за да е по-лесно за смятане :

http://olx.bg/portativni-radiostantsii-i46627507" onclick="window.open(this.href);return false;

Иначе, търси нещо което е доказано, т.е. марково като COBRA , MOTOROLA, ALAN, всичко друго е прах и пепел ..

Обхвата на тази честота на която са разрешени е макс 5 км. и то при пряка видимост ако си на полето, без, клони листа и дъжд дори, всичко пречи, иначе по кутиите може и да видиш и 8 и 10 км. ма може би на Марс ще ги покрие, тука не.

Важни неща на който трябва да обърнеш внимание са :

- колкото може по-дълги антени

- три захранващи батерии дават по-малко излъчена мощност от четири, в което не съм много сигурен но ... така казват...

- търси PMR, 8 канала, че другите не са разрешени и ...

https://bg.wikipedia.org/wiki/PMR" onclick="window.open(this.href);return false;

Поздрави !
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
rusakov6
новобранец
новобранец

Мнение от rusakov6 »

аз ползвам uniden от 5 години и съм много доволен.Виж тук: http://www.bittel.bg/category/68/radiostantsii.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Райчин
новобранец
новобранец

Мнение от Райчин »

Колегата трябва да уточни-явно няма лиценз-не е радиолюбител.После портативна или мобилна-разликата е огромна.И накрая,немаловажно,с кого ще се свързва.За какво ще я ползва.Мога да му помогна,защото съм радиолюбител,но ако иска,нека пише на лични съобщения.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Мобифоните не вършат ли същата работа.... :?:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bigbfg »

Не не вършат колега.Аз моите ги взех за в Гърция много по удобни са като сме по реката и се пръснем да търсим рибата.Представи си всички разговори през роуминг.Отделно и набирането набирането през телефона е бавно не е като да натиснеш един бутон а в някои случаи дори не го натискаш ако ползваш VOX.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Значи моя недомислица :( , разлика в начините риболовуване. Ние си караме на по-статичен, шаранджиско-дънарски и кат разпънем лагера много-много не се пръскаме и сме на близки разстояния. Най-много да се отдалечи екипа с лодката при разпъването.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogox1 »

Много благодаря Колеги!
за доуточнение - ще ги ползваме като сме на риба и се пръснеме по река или язовир да общуваме . Както и като пътуваме за някъде повече коли да си говорим по станциите, а не по мобилните телефони!
Благодаря и на колегата takezo специално за задълбочения отговор!
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogox1 »

http://olx.bg/radiostantsiya-motorola-ms350r-i46317207" onclick="window.open(this.href);return false;
Някой има ли информация за тези радиостанции? Имам опция да взема такива на много по-добра цена
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Досега съм ползвал три или четири модела "любителски", за същите нужди, за които ти трябват и на теб, като последните бяха Моторола. Мога от личен опит да кажа, че съществена разлика в покритие и качесто не видях.
Обхватът по реките ВИНАГИ е доста по-малък от "обещания". Грубо, с най-добрите от тези, които съм ползвал, е няколкостотин метра.. 200-300 по-скоро.
Плюс на тези с батерии е че когато ти трябват - купуваш и ползваш. Ако ползваш често - има смисъл от акумулаторни. Но ако стоят с месеци неизползвани, тези с техен си акумулатор се приключват бързо и после подмяната му ти излиза през... Така, де ;)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Те тия ползвам според ситуацията.
Изображение
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

gogox1 написа:http://olx.bg/radiostantsiya-motorola-ms350r-i46317207
Някой има ли информация за тези радиостанции? Имам опция да взема такива на много по-добра цена
Чек' да се направа пак на отворен, аз НЕ бих ги взел МОТОРОЛАТА, защото са FRS / GMRS, т.е. ЗАБРАНЕНИ или иначе казано НЕРАЗРЕШЕНИ, също така са тежки, което не значи, че не може да ги ползваш но...

Препоръчвам същите както горе на една идея по-добра цена, определено ако не ги вземеш ти, ще ги взема аз ;) , за да ми станат четири ...

http://olx.bg/radiostantsii-pmr-8-kanal ... -i46891531" onclick="window.open(this.href);return false;

3 км. покриха или от центъра на с. Рударци до началото на с. Кладница измерено с ролетката на гугъл, с пращене естествено но ... друго за тях може да ти разкажа на лично, че много ще им вдигна цената.

Поздрави !

p.s. - boxer, хубава колекция, поздрави за което.

p.s. 1 - честота 462+ е забранена, честота 446+ е разрешена
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”