Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Съвети и препоръки за рибарник
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Съвети и препоръки за рибарник
Здравейте колеги ,темата от преди няколко години доста се измени.Първо отказах се да копая и тн защото по общи сметки и съвети каузата е изгубена
,но то било за добро.Сега си намерих малък рибарник (8 дк) и живот и здраве на 7 май ще е мой.Та сега да опиша ситуацията,и въпросите за по компетентните и за хората минали през това.Рибарника се захранва от вода която идва от високо поточе и влиза във рибарника ,както и от рекичка която във момента е отбита защото няма нужда от нея.Водата е доста чиста и студена.В момента нивото на водата е 60 ,70 см (отворен е крана да се точи) и почти целия рибарник е във пипер защото 2 години не е ползван.Въпроса ми е да оставя ли така водораслите и да зарибя със шаран, толостолоб и амур с идеятя хем да ги опасът и в същото време да имат естествена храна или да го източа изчистя и така нт.Другия ми въпрос е май месец ,ако пусна зарибителния материал колко крама е най добре да бъде за да стане 1.5 , 2 кг за никул ден и каква да бъде оптималната гъстота на рибата за рибарник с такива размери? Мисля,че като цяло ще бъде малко студен рибарника защото южната му страна е висока и гъста гора и рибата ще расте по бавно ,но пък е красив
на което повече държа.ще съм много благодарен ,ако има компетентни мнения по въпроса.

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Съвети и препоръки за рибарник
Първо Честито,но моят съвет е да изследваш водата,след това да се посъветваш с каква риба да зарибиш и ако трябва предвартелно го изори ,засей с житни растения и след като поникнат малко, след това напълни ...в Габрово мой приятел така създаде в собствената си фабрика два водоема !
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- новобранец
Re: Съвети и препоръки за рибарник
Благодаря за мнението.Пуснал съм темата без да искам 2 пъти