Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Относно въдица с акция 2.75 - 3
Модератор: sapuna
Относно въдица с акция 2.75 - 3
Здравейте , начинаещ съм и не са ми ясни някои работи. Подариха ми въдица Ultrega XT Carp 3.60m с акция 2.75 - 3 либри направена от карбон.. поне така пише. Въпросът ми е до колко кг мога да уловя без да се счупи, защото ми казаха ,че били лесно чупливи ,а не като фибростъклото ? Подходяща ли е за дънен риболов или поради лекотата си е най - добре за плувка от ръка ? Извинявам се за тъпите въпроси , но просто не съм на ясно.
Re: Относно въдица с акция 2.75 - 3
Това е шаранска въдица за дънен риболов.
Риба трудно ще ти я счупи, освен, ако не решиш да я вдигаш с нея при ваденето.Чупят се главно по невнимание, или при хвърляне с по-голяма тежест.
Риба трудно ще ти я счупи, освен, ако не решиш да я вдигаш с нея при ваденето.Чупят се главно по невнимание, или при хвърляне с по-голяма тежест.
Колко голяма риба можеш да уловиш, зависи изцяло от теб.me4oka_rz написа: Въпросът ми е до колко кг мога да уловя без да се счупи
Тя е точно за такъв вид риболовme4oka_rz написа:Подходяща ли е за дънен риболов
За плувка от ръка си има друг вид въдициme4oka_rz написа: или поради лекотата си е най - добре за плувка от ръка ?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Д/г с каква тежест да се хвърля, и д/г до каква дестинация стига. Удачно ли е с пружина?Gulf написа:Това е шаранска въдица за дънен риболов.
Всичко което кара един човек да се чувства добре е правилно, независимо от това дали в очите на другите изглежда погрешно.
- hshopov
- разбира нещата
Внимавай с пружината,гледай да не е много голяма и тежка! Въдичката си е наред(шаранджийска сопа)! Ако не я пънеш с много тежки олова (100гр. и нагоре) и не замахваш като хамалин,ще ти върши работа! 70 , 80 грама олово няма да и е проблем(мое мнение)!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им