спининг въдица за риболов в Гърция
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
спининг въдица за риболов в Гърция
Здравейте колеги, ще ви помоля да дадете мнението си коя от двете въдици е по добра
за спининг риболов от брега в Гърция:
MAJOR CREFT CROSTAGE SEABASS CRK 862 ML 8.6 (10-30)
SAKURA SPORTISM SPS 862MH 8.6 (15-40)
за спининг риболов от брега в Гърция:
MAJOR CREFT CROSTAGE SEABASS CRK 862 ML 8.6 (10-30)
SAKURA SPORTISM SPS 862MH 8.6 (15-40)
Re: спининг въдица за риболов в Гърция
Моя съвет е да търсиш нищо с по-голяма горна граница/ 10-60 примерно или 15-50 мин/.
и до 2,40м .
Ама си е мое мнение все пак.
Ако понапишеш къде, какво ще пробваш да ловиш, с какви примамки, стил, бряг......
и до 2,40м .
Ама си е мое мнение все пак.
Ако понапишеш къде, какво ще пробваш да ловиш, с какви примамки, стил, бряг......
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Благодаря за мнението. ще ловя лефер и лаврак на остров лефкада при последния ми риболов там закачих баракуда но до брегът ми скъса и си замина /щото не я кепнах/. Воблерите ми са от 23 до 28 грама. През цялото време се лови на тучинг, като мястото където ловим е равно и няма скали целта ми е да достигна около 90 метра дистанция. В момента съм с осем нишково плетено влакно но мисля да го сменя с монофилно.Въдицата с която съм в момента е с акция 20-60 на 2.70 но ми е много тежка и искам да я сменя
Здравей колега.
ПОнеже аз практикувам този риболов с подобни промамли до 33 гр. изборът е първата пръчка определено.
Но може да видиш и във вариант да не е 8,6 а 8,0 и акцията да е от типа 14-40. За по големите воблери тези по 28 -33 гр когато долната акция в 10 при самия туич много се сгъва.
Поздрави
ПОнеже аз практикувам този риболов с подобни промамли до 33 гр. изборът е първата пръчка определено.
Но може да видиш и във вариант да не е 8,6 а 8,0 и акцията да е от типа 14-40. За по големите воблери тези по 28 -33 гр когато долната акция в 10 при самия туич много се сгъва.
Поздрави
ГОЛ ШАРАН ...
Здравей marvin, благодаря за съвета но претеснението ми е ,че като е по къса въдицата няма да успея да достигна необходимата ми дистанция от 80-90 метра иначе велвет имат major craft crotage crk-862 eh която я водят калмариера и е с акция 14-40 а и цената от 250лв. ме устроива .Ако имаш някаква идея за въдица пиши.поздрави
То по никакъв начин не може да се достигне 90 м с воблер , даже и с попътен вятър
. По важно от дължината е дали въдицата е качествена , защото има случаи с правилната 8 фт пръчка примамките летят повече от колкото с някоя 9 футова.
Поздрав

Поздрав
Здравейте.Идният месец мисля да отида на почивка в Гърция.Най-вероятно Халкидики ... та мисля да взема и една сининг въдица.Нямам представа нито каква акция да бъде нито каква дължина.В момента имам спининг - Shakespeare Ugly Stik с акция 20-40 и дължина 2.40м.Да уточня също - ще се лови от брега ... с воблери.
Благодаря!
Благодаря!
прави са колегите където казват че е по добре да е с по голяма акциа въдицата 15-40 да можеш да ловиш и с по големи воблери над 20 грама без да ти се огъва много въдицата.
Това значи че моята е напълно достатъчна акция - 20-40.Като дължина е 2.40.pier77bg написа:прави са колегите където казват че е по добре да е с по голяма акциа въдицата 15-40 да можеш да ловиш и с по големи воблери над 20 грама без да ти се огъва много въдицата.
да колега с тази акция и този размер става за всички воблери за Гърция,стига риба да има само.
Колеги, в края на месеца ми предстои ваканция в Гърция /района на гр.Волос/ и съм решил да похвърлям някой друг воблер да си пробвам късмета. Пръчката, която мисля са взема е 2,40м. 4-20гр., макара Риоби Заубер4000, влакно Лазер L8 0.216 и 0.265, флуоро 0,40мм. Притесненията ми са дали такъма не е много слаб. Имам спининги и 2,10м. 10-30 и 2,62м 11-29, но реално малко по-висок тест, а пък воблерите са ми 10-15гр и не ги изхвърлят много добре. . Тъй като имам място само за една въдица какво бихте ме посъветвали?
2,62м 11-29g
От това, което имаш- да.mikibg написа:2,62м 11-29g
И да си я миеш със сладка вода след рибарене!
На самото пристанище има дъъъъъълга буна. Пробвай от двете и страни-отвън и отвътре!
Сега ще да е свръх жежко, ама нощем.....

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Благодаря за помощта! Аз се бях насочил към 2,40м. пръчка, защото тъкмо ми влиза в багажника /на задната седалка имам две деца
/, а триумфа не, но ще измисля нещо.
Решил съм да взема малко кастмастъри, йозурита миноу и рапала макс рап 13см. Четох, че и на силикони има риболов. Ще решавам на място.
P.S.За да съм точен, ние ще бъдем в Хорефто.

Решил съм да взема малко кастмастъри, йозурита миноу и рапала макс рап 13см. Четох, че и на силикони има риболов. Ще решавам на място.
P.S.За да съм точен, ние ще бъдем в Хорефто.
-
- научил се да хвърля
Здравейmaxtoni1 написа:Здравей marvin, благодаря за съвета но претеснението ми е ,че като е по къса въдицата няма да успея да достигна необходимата ми дистанция от 80-90 метра иначе велвет имат major craft crotage crk-862 eh която я водят калмариера и е с акция 14-40 а и цената от 250лв. ме устроива .Ако имаш някаква идея за въдица пиши.поздрави
След като си приготвил 250лв. се напъни още мъничко и си вземи нещо, което наистина си заслужава парите.
Това го има налично и в БГ Palms Shoregun SFGS-96M+
Поздрави и дано да не си прибързал с покупката

Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...