Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Мнение за
VARIVAS Super Trout Advance Double Cross PE8 91m. 0.8/8lb или Sunline Super PE 8lb. Ще го ползвам за въртележки и малки воблери . Благодаря!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Мнение за
След като ще се ползва основно с въртележки , по-добре не , иде реч и за двата модела 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
А някаква препоръка за влакно в този ценови диапазон, което се намира на нашия пазар?
Наслука на всички откриващи риболова!
Наслука на всички откриващи риболова!
-
- новобранец
Лично мнение!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Мога и да бъда "освиркан", ама за щука ходя с него (2 сезона, затворени водоеми), воблери въртележки във варианта 0.20. Тази година започнах за кефал и с варианта 0.12, но още нямам богати наблюдения!
На слука!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Мога и да бъда "освиркан", ама за щука ходя с него (2 сезона, затворени водоеми), воблери въртележки във варианта 0.20. Тази година започнах за кефал и с варианта 0.12, но още нямам богати наблюдения!
На слука!
- Павел Иванов
Кажи първо на какво като въдица и макара ще го сложиш и смятам че ще имаш по-конкретни предложения .Линко написа:А някаква препоръка за влакно в този ценови диапазон, което се намира на нашия пазар?...
Павел Иванов
Павел Иванов
До сега ползвах fireline smoke-3.6kg,около десетина години (с риск да ми се присмее някой).Първоначално с един balzer macina 2000 а после с някаква viva (много корава).Пръта ми е 3м. 10 водача SP symetre.Най-вероятно влакното ще го ползвам на Abu CD6 2000 или daiwa 2503s.С fireline не съм имал проблеми с бради,пресуквания и тп. Ловя клен главно на Огоста и Искър.Затова и ползвам по-дълга пръчка.
- Vid
- кандидат преподавател
Линко написа:До сега ползвах fireline smoke-3.6kg,около десетина години (с риск да ми се присмее някой).
Пръта ми е 3м. С fireline не съм имал проблеми с бради,пресуквания.
Ловя клен главно на Огоста и Искър.Затова и ползвам по-дълга пръчка.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
За посочената риба , на посочените реки , лично аз ползвам въдици с дължина от 1.55м. до 2.13м. , с тестове от 0.9гр. до максимум 14гр. , най-често 1.71м и 1.83м. с тест до 9гр. горен . Описаният от теб такъм подхожда най-вече за едра щука по силно обрасли водоеми и евентуално някое соме . Аз лично ще се въздържа от препоръка за линия в случаят .Линко написа:... Ловя клен главно на Огоста и Искър.Затова и ползвам по-дълга пръчка.
Павел Иванов
Павел Иванов
Река Огоста е доста обрасла, да не кажа най-обраслата.Дано след тези дъждове малко да се изчисти.
Благодаря за мненията.
Благодаря за мненията.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вземи си,което прецениш,колегите те съветват,как правилно се ловят кленове,но пък в крайна сметка щом си си свикнал така,лови си и си свиркай лошо няма.Посочените от тебе влакна не съм ги ползвал и за тях нямам мнение,виж Лазера Л8,в размер 1 според мене би ти свършил работа,като недостатък смятам тревистозеления му цвят,че лошо се вижда,ама пък за тебе може да е по-добре.Наслука.
валатът не най-лошото нещо на света
Благодаря колега,ще го погледна.
- Vid
- кандидат преподавател
Вземи погледни и дължините на пръчките за кои ти споменава Павката, не за друго, ами да не се напрягаш излишно, да одиш да брулиш орехи от дърветата около рЯката и да си хабиш енергията зя оня де духа....Линко написа:Благодаря колега,ще го погледна.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
Към автора на темата,
потърси колегата "adamsss", oт него съм взимал преди време, много читаво/"прясно" Power Pro (4 нишково 8 либри, US Import) на съвсем прилична цена.
Наслука
p. s. От блесните брейдовете се посукват, ама кво да прайш, кат ги обичат рибоците - мамка им и блесни ...
потърси колегата "adamsss", oт него съм взимал преди време, много читаво/"прясно" Power Pro (4 нишково 8 либри, US Import) на съвсем прилична цена.
Наслука

p. s. От блесните брейдовете се посукват, ама кво да прайш, кат ги обичат рибоците - мамка им и блесни ...

Не винаги общоприетото е валидно навсякъде.
Благодаря на колегите за предложенията.
Наслука!
Благодаря на колегите за предложенията.
Наслука!
Относно пръта за "брулене" на орехи,кестени,круши и др. Достатъчно чуствителен за да се усеща прекрасно играта на 3см.original floating и mepps 00.Теглото му е съпоставимо с мухарка 6ти клас(усещането в ръка).За дължината имам определени съображения.
Влакно 8-10lb е достатъчно здраво,стига да е относително тънко.Пресукването не ме притеснява.
Наслука!
Влакно 8-10lb е достатъчно здраво,стига да е относително тънко.Пресукването не ме притеснява.
Наслука!