Спининг новобранец !

Модератори: Павел Иванов, sestrata

del4ev90
новобранец
новобранец

Спининг новобранец !

Мнение от del4ev90 »

Добър ден , колеги !
Казвам се Никола и от доста време съм плувкар - като истината е , че рядко ми се отдаваше възможност да забегна на някой водоем , но мисля това да се промени.
Първо искам да изразя огромните благодарности на колегата "JettroniX" и неговата тема със спининг излетите!!!
Колега , ако не беше ти , може би не бих се "зарибил" толкова да пробвам спининг риболова и въобще връзката с природата! Също от твоята тема си промених и мнението за рибката и нейният живот ! Шапка ти свалям !
Както заглавието на темата издава , аз съм новобранец в спининга - отделих скромен бюджет и си закупих "уж" :) подходяща пръчка , макара и влакно. Накупих си няколко блесни и воблери , като постепенно ще си попълвам запасите разбира се :) Вече имам 2 спининг излета и двата на язовир Дяково, без слука , НО се чувствам толкова удовлетворен от практикувания "риболов" , че не смятам да се отказвам.
Няма да искам мнения за пръчки , макари , блесни или воблери ( за сега ) , защото изчетох доста мнения и теми.
Същност отварям нова тема , защото бих искал да споделя някой спининг излет с колега от форума , за да понауча това - онова. Аз живея в София , като веднъж в месеца ходя до Язовир Тракиец ( Хасково) и също така доста често ходя и в Дупница. Та мисълта ми е , ако има колеги които имат желание и време , пък и са в районите споменати от мен , ще се радвам да се включа в общ спининг излет ! 90% от времето съм с кола , та с радост бих предоставил и транспорт за излета ! Като заключение искам да кажа , че въобще техниката като цяло в риболова ми куца - поради простата причина , че баща ми направи грешката като бях дете да ме заведе на риболов за попчета и от тогава сам си се уча - развивам. ( А като чета в спининга си е важно да знаеш това-онова ) Просто едно чудесно хоби за почивка.
П.П. Модераторите да ме прощават , ако темата не е на място , моля да бъде преместена без да бъде трита , поради най-добрите ми чувства и мотиви за създаването й :) :drinkers:
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спининг новобранец !

Мнение от daniel defoe »

Добре си дошъл, Ники :wink:

Спининговият риболов е магия, която не може да се докосне, но може да се почувства :supz:

Желая ти много слука и късмет :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

От къде си бе приятелю, да не си Дупничанче та мааш по тоя полуобезрибен язовир. Я драсни едно лично и може да си правиме компания из реките и водоемите. По Дяково успехите са есента Ноември Декември. Като си дойда можем да помъчиме клена и щуката из едни места.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Не бях видял че си от Дупница сори :D пусни едни ЛС

Изображение

del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

daniel defoe , добре заварил ! :) Да ти се връщат пожеланията !
:smt006 Колега , от София съм , но много , много често се подвизавам в Дупница - направо си ми е втори дом. Тази седмица попаднах с повече свободно време в Дупница и ми препоръчаха този водоем :) ! Ще пиша непременно !!!
darxsoft
новобранец
новобранец

Мнение от darxsoft »

Привет Колега и успех!
Пожелавам ти час по-скоро да усетиш магията от спининг риболова с уловена риба и пускането и след това!
Към какви риби си се насочил или още не си ?
Аз също съм от София, почти всеки уикенд съм за риба.
Когато решиш драскай ЛС и ще го натъкмим излета ;)
Поздрави
Аватар
rangel_bac
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rangel_bac »

Добре дошъл в гилдията :) Много приятни емоции с риби ти пожелавам :)
(\__/)
(='.'=)
('')_('') This is Bunny. Copy Bunny into your
signature to help him on his way to world domination
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

Колеги , може ли да ви помоля за една класация на топ 3 воблери , които всеки новобранец трябва да притежава.
Изчетох темите за блесните и воблерите ( около 100 страници ) - с блесните се справих просто поради по-малката разновидност и по-голямото единодушие за "топ" блесни.

Моля , класацията ви да е съобразена с нуждите на един новобранец , а именно : цена - ефективност - задвъдичноустройство :) . Питам за воблерите специално , защото темата е много голяма , с много имена и много различни воблери. Един новак като мен се изгубва в тази информация !
Знам , че няма универсален войник/воблер ( може и да има ) , но ви моля за нещо подобно - подходящо за максимално много условия и риби.
Много ви благадоря !
П.П Благодарности и на колегите , който имат желание да споделим излет ;) :drinkers:

П.П2 Пръчката ми е с акция 10-30 / но мисля да се снабдя с още една по-малка /
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ами за клен ако питаш можеш да почнеш с Голди, Видра, Патките, екогиър задължително, салмо тайни и хорнет и примерно къца-кълве. За щука воблери аз не мятам та не знам какви ама един салмо пайк и салко скинър са добро начало.

Изображение

Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Задължително Spro Crank 70 евтин е , a щуките и бялата риба много го хапят !
alishanov
новобранец
новобранец

Мнение от alishanov »

Добре дошъл и от мен, аз бих ти препоръчал ето този воблер Strike Pro Baby Pro /EG-036F/ за него ти гарантирам че има ли кефал на близо няма да му прости веднага ще го подгони.Този също дава добри резултати но в по бавни бързеи и гази малко по дълбоко Strike Pro Midge /EG-047F/ .

П.С. При първият воблер има лек недостатък че му е мека тройката и се налага да я смениш с по-здрава защото миналият ден имах удар на голям кефал бих казал трофеен екземпляр който ми изправи тройката ,а иначе с по дребните кефали до килограм се справя добре!!!Успех със спинингът и много успешни излети изпълнени с много адреналин от уловът на кефал!!!
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Goldy vibromax пъстървичка 2.8см за плиткажа и 3.4см ярък цвят- потъващ за дълбоките вирове.
Салмо Тини за бързей и Йо Зури Лминнол 44мм.
Страйк Про Midge и Jacko's 3см (серия М)
Къца- Кълве жабе..

Тези примамки са перфектния избор за хора без много опит. Евтини и достатъчно уловисти. Можеш да експериментираш с проводките при по- голяма част от тях.
nafplio
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nafplio »

Привет колега
Пожелавам ти много вълнуващи моменти със спининга в ръка.
Аз, вече 4-та година съм 'новобранец' :D в тази дисциплина - затова и не се наемам да давам мнения :wink:
Но както си написал :
del4ev90 написа: П.П2 Пръчката ми е с акция 10-30 / но мисля да се снабдя с още една по-малка /
...макар че не си казал какви риби ще 'гониш' , доколкото и аз съм прочел из форумите - ще ти е нужна и по 'лека' въдица . Просто повечето риби на които би попаднал (ако не търсиш конкретно сом и щука със спининг) за да ти доставят удоволствие при улова им - както и примамките които колегите по-горе са предложили са за 'по-универсален' клас .... като за риболов в БГ .
Поздрави
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Тия примамки са за по-лека въдичка. С него ще направим един излет неделята и тъкмо ще се ориентира в такъма. Според мен ако гони клен Ексиида е неговата пръчка за начало, а тая за щуки може да му седи.

Изображение

del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

Благодаря , колеги !
Закупих това - онова и сега съм готов неделя за разбиване на капото на спининг !
Ако пък не успея , здраве да е ! Другата седмица ще хвана :drinkers: !
Наздраве !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”