Въпрос за сигнализатори от 3 на 12 волта ?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Въпрос за сигнализатори от 3 на 12 волта ?

Мнение от vali - carp »

Здравейте колеги,сигурно има от вас някой който разбира от токове та искам да ви питам, има ли възможност да се преправят сигнализаторите които са на 2 батерий по 1.5 волта да работят на една от 12 волта.Идеята ми е защото тези батерий трудно се намират и са доста скъпи а другите 12 волтовите ги има навсякъде и са по левче и ще издържат доста време.Ако има начин и може да се преправят може ли да дадете нещо схема или идея, ще съм ви много благодарен ,и не само аз.

Благодаря ви предварително и наслука !!!

За тези става въпрос.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
gochev86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Въпрос за сигнализатори от 3 на 12 волта ?

Мнение от gochev86 »

Da ti kaja spokoino moje da si karash s tezi,moite dyrjat veche 2 godini tazi shte im e 3-ta.Ot minalata ne sym gi wadil ot tqh i veche syjalqwam che si wzeh rezerni,taka che davai smelo :)

P.p. Mnogo se izvinqwam za latinicta no imam problemi s kompa w momenta,ako moderatorite reshat neka mi iztyrkat mnenieto.Pozdrawi i nasluka ot men. :)
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s.garnoev »

Карай си със старите.Според мен цялата електроника трябва да се смени за да работи на 12 волта.
sharkislav
новобранец
новобранец

Мнение от sharkislav »

Като гледам няма смисъл в конкретния случай, но все пак има евтино и много лесно решение на проблема: направа на регулатор на постоянно напрежение с LM317 или LM317Т (същото, но за малко по-голям товар) като посредством потенциометър/тример (променящо стойността си съпротивление) се фиксира изходното напрежение независимо от входното. Много лесна за реализиране схема и много евтина- 2-3 лева излиза и като обем е малка- влиза в кибритена кутийка. Ето и схемата:
http://vakits.com/sites/default/files/i ... TO-220.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”