Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Уж за пъстърви,а то само кефали
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stankof
- ще става разбирач
Уж за пъстърви,а то само кефали
Вчера тръгнахме рано сутринта с колегата към една от малкото
истински пъстървови реки!
Имахме инфо за много добра активност от страна на петнистите от предишните 1-2 дни и се отправихме към горното течение на въпросната река да ги потърсим.
В началото за около час имах 2-3 изпуснати риби,които се откачаха от блесната всичките в водата без да ги видя и поради това си мислех че са балканки,НО дойде и момента когато извадих и парвия.....Кефал!

Удари на 3 сантиметровото Салмо в един бързей.
Последва го и този от вира под бързея:

По нагоре в един тих участък на реката ковнах този близо до брега:

Стигнахме до един дебел бързей под една надвесена голяма върба.
След няколкото перспективни места преслушани с воблера безрезултатно реших да сложа по-малка блесничка (първи номер) в тъмен цвят защото колегата беше наскубал неговите кефалюги на тъмен цвят примамки (не блесни или воблери) ще ги спомена по-късно неговите примамки.
Та слагам аз Блек Фюрито единичка с жълтите точки и на второто подаване в бързея ковнах хубава балканка около 30 см,нооо........ два малки скока и явно недобре лапнала куката заради бързата вода се откачи.
Докато успея да хвърля следващ път колегата с който бяхме заедно и беше малко по надолу от мен невидял какво стана (че ми се откачи рибата) мята на същото място където на мен ми взе и хоп рибата налапа неговата примамка и тои я изкара на брега
Викам му тази риба я изпуснах преди минута,тои ми вика бодена риба втори път не взема,да ама не!
Взима си,щото друга риба от този хубав бързей не излезна даже и при проверката на връщане.
Завърших с един клендак които ми заби доста яко блесната,но за съжеление пак си беше с размера на предните който хванах,не че те бяха лоши,ама ми удари като да е доста по едра риба:

Това беше и последната риба за излета,водата се покачи рязко за минути,за съжеление хубава река без вец знаете няма!
Колегата с които ловихме заедно наскуба над 20 парчета,плюс балканката,което на фона на мойте 5 риби си е направо да кажа много добре,без да се оправдавам дали съм бил по тези места преди и това че той си е местен,израстнал е по тази река,а и си ги може рибките.
И тук идва ред и да спомена за неговите примамки......
Ами нищо особенно - 6-7 мухички (вързвани от местен стар пъстърваджия) навързани на чепаренце и отпред малко булдо.
Тези примамки в комбинация с старата тежка въдица и макарата не му попречиха да закачи над 2 килограмова балканка която за негово съжеление му отнесе половината мухи барабар с булдото.
Доколко е разрешен въпросния монтаж всеки сам да прецени,но на фона на търмакчийте,токаджийте,харпунджийте и мрежарите който кръстосват реката това монтажче с мухите си е "висша класа" ако и да е незаконно,но в тези далечни кътчета от родината ни за съжеление основните начини за риболов не само на пъстърва са такива!
Аз останах доволен от излета и от навъртяните километри,ако и да не хванах пъстърва за каквато бях отишъл,защото поне разлових 2 от воблерите си и една от блесничките ми,ако и да съм 3 примамки назад от излета.
Ето и малко от хубавите места:

Наслука на всички
истински пъстървови реки!
Имахме инфо за много добра активност от страна на петнистите от предишните 1-2 дни и се отправихме към горното течение на въпросната река да ги потърсим.
В началото за около час имах 2-3 изпуснати риби,които се откачаха от блесната всичките в водата без да ги видя и поради това си мислех че са балканки,НО дойде и момента когато извадих и парвия.....Кефал!

Удари на 3 сантиметровото Салмо в един бързей.
Последва го и този от вира под бързея:

По нагоре в един тих участък на реката ковнах този близо до брега:

Стигнахме до един дебел бързей под една надвесена голяма върба.
След няколкото перспективни места преслушани с воблера безрезултатно реших да сложа по-малка блесничка (първи номер) в тъмен цвят защото колегата беше наскубал неговите кефалюги на тъмен цвят примамки (не блесни или воблери) ще ги спомена по-късно неговите примамки.
Та слагам аз Блек Фюрито единичка с жълтите точки и на второто подаване в бързея ковнах хубава балканка около 30 см,нооо........ два малки скока и явно недобре лапнала куката заради бързата вода се откачи.
Докато успея да хвърля следващ път колегата с който бяхме заедно и беше малко по надолу от мен невидял какво стана (че ми се откачи рибата) мята на същото място където на мен ми взе и хоп рибата налапа неговата примамка и тои я изкара на брега

Викам му тази риба я изпуснах преди минута,тои ми вика бодена риба втори път не взема,да ама не!
Взима си,щото друга риба от този хубав бързей не излезна даже и при проверката на връщане.
Завърших с един клендак които ми заби доста яко блесната,но за съжеление пак си беше с размера на предните който хванах,не че те бяха лоши,ама ми удари като да е доста по едра риба:

Това беше и последната риба за излета,водата се покачи рязко за минути,за съжеление хубава река без вец знаете няма!
Колегата с които ловихме заедно наскуба над 20 парчета,плюс балканката,което на фона на мойте 5 риби си е направо да кажа много добре,без да се оправдавам дали съм бил по тези места преди и това че той си е местен,израстнал е по тази река,а и си ги може рибките.
И тук идва ред и да спомена за неговите примамки......
Ами нищо особенно - 6-7 мухички (вързвани от местен стар пъстърваджия) навързани на чепаренце и отпред малко булдо.
Тези примамки в комбинация с старата тежка въдица и макарата не му попречиха да закачи над 2 килограмова балканка която за негово съжеление му отнесе половината мухи барабар с булдото.
Доколко е разрешен въпросния монтаж всеки сам да прецени,но на фона на търмакчийте,токаджийте,харпунджийте и мрежарите който кръстосват реката това монтажче с мухите си е "висша класа" ако и да е незаконно,но в тези далечни кътчета от родината ни за съжеление основните начини за риболов не само на пъстърва са такива!
Аз останах доволен от излета и от навъртяните километри,ако и да не хванах пъстърва за каквато бях отишъл,защото поне разлових 2 от воблерите си и една от блесничките ми,ако и да съм 3 примамки назад от излета.
Ето и малко от хубавите места:

Наслука на всички

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Re: Уж за пъстърви,а то само кефали
Красива природа хубави риби чист въздух и спокойствие няма как да не завиди човек 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
- Vid
- кандидат преподавател

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Станков,как успя да направиш снимки без да се виждат рибари на тези места?????,ми че то там има повече рибари от хора на главната в Пловдив в час пик.......сега няма да хванеш балканка там,че кефалите и червеноперките от язовира са там да си хвърлят хайвера!!!!!!...........ей,разглоби я тази река,камък необърнат не остави
валатът не най-лошото нещо на света
- stoj40doc
- разбира нещата
Браво за излета и си уловил страхотни кадри.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
На фона на токаджийте сте направо конкуренция...
Зад булдото до 55 мухички изработени от местен къскет на едно булдо си е за проверка или
може и по 100 куки на булдо щото имало токаджии...ЛОГИКА
Зад булдото до 55 мухички изработени от местен къскет на едно булдо си е за проверка или
може и по 100 куки на булдо щото имало токаджии...ЛОГИКА
Браво за страхотния репортаж.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
+1desi написа:Браво за страхотния репортаж.
- stankof
- ще става разбирач
Благодаря на колегите за хубавите думи!
Снимки можеше още доста да направя,но гледах повече да риболовствам и затова нямах време за повече снимки.
За монтажа на колегата с който бяхме заедно,мисля че бях ясен че не го одобрявам и всеки си преценя сам и си носи отговорност с кво лови и какво има в торбата
Снимки можеше още доста да направя,но гледах повече да риболовствам и затова нямах време за повече снимки.
За монтажа на колегата с който бяхме заедно,мисля че бях ясен че не го одобрявам и всеки си преценя сам и си носи отговорност с кво лови и какво има в торбата

- ynovi
- научил се да хвърля
Добре е репортажчето и снимките, че малко липсват такива като че ли.
Ама и аз щото не ловя много често и като отида някъде гледам да се наловя, не да снимам...
Ама и аз щото не ловя много често и като отида някъде гледам да се наловя, не да снимам...

Браво за излета, снимките и улова.
Кефалетата изглеждат супер. Засърбяхаме ръцете, но уви ще почака до другата седмица.
П.С. Снимката на профила ми е именно от едно прекрасно място, което в момента е под вода
. Нейсе!
Кефалетата изглеждат супер. Засърбяхаме ръцете, но уви ще почака до другата седмица.
П.С. Снимката на профила ми е именно от едно прекрасно място, което в момента е под вода

- stankof
- ще става разбирач
Благодаря колега,пожелавам ти и по добър излет от моя!Drago написа:Браво за излета, снимките и улова.
П.С. Снимката на профила ми е именно от едно прекрасно място, което в момента е под вода. Нейсе!
Това място дето е под вода Искъра ли е?
- ynovi
- научил се да хвърля
stankof написа:Това място дето е под вода Искъра ли е?Drago написа: П.С. Снимката на профила ми е именно от едно прекрасно място, което в момента е под вода. Нейсе!
Много ме съмнава това да е Искъра. Ако е все пак той, евентуално ще е доста надолу..., но пак ме съмнява ...
Сутринта имах малко свободно време и помятах около 2 часа на него. Ето го какъв беше днес в София.
И няклко дребни кленчета за да е интересно, но не видях много по-голями там...
- Прикачени файлове
-
- IMG_0164.JPG (2.2 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0163.JPG (2.54 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0166.JPG (3.23 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0168.JPG (2.45 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0171.JPG (2.51 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0174.JPG (3.1 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0173.JPG (2.96 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0167.JPG (3.64 MiB) Преглеждано 1384 пъти
-
- IMG_0169.JPG (3.74 MiB) Преглеждано 1384 пъти
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
КрЪсотЪ!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...