Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Гарнитурки за редуктор на ямаха
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Гарнитурки за редуктор на ямаха
става въпрос за гарнитурките на болчетата , които се отвиват и завиват когато се сменя маслото в редуктора
- Въпроса ми е следния - мога ли да изрежа тея въпросни ''шайби'' от примерно КИНГИРИТ , от какъв материал са те попринцип. АБЕ ОБЩО ВЗЕТО МЕИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ИМА шанс в редуктора да попадне вода оттам .(потресен съм от лъжите и разтакаването в ЯМАХА-Варна и неми се чака 2 седмици )
Вълнува ме също колко масло да налея понеже редуктора сабира към 300мл. , а разфасофките са по 225 мл. , реално дали е нужно да се остави малко място за въздух , разширения на маслото и тнт или да го напълня на МАХ понеже имам и друга разфасофка , а така и водата няма как да влезе
- Въпроса ми е следния - мога ли да изрежа тея въпросни ''шайби'' от примерно КИНГИРИТ , от какъв материал са те попринцип. АБЕ ОБЩО ВЗЕТО МЕИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ИМА шанс в редуктора да попадне вода оттам .(потресен съм от лъжите и разтакаването в ЯМАХА-Варна и неми се чака 2 седмици )
Вълнува ме също колко масло да налея понеже редуктора сабира към 300мл. , а разфасофките са по 225 мл. , реално дали е нужно да се остави малко място за въздух , разширения на маслото и тнт или да го напълня на МАХ понеже имам и друга разфасофка , а така и водата няма как да влезе
- краси12345678
- ще става разбирач
Re: Гарнитурки за редуктор на ямаха
Здравей колега, гарнитурките ги направи от тефлон при някой стругар и няма да имаш проблеми. Когато си поръчах нови болтове гарнитурките бяха от пластмаса с цвят на восък.Маслото се налива от долния отвор до тогава докато започне да излиза от горния,няма значение колко ти е разфасовката а колко събира торпедото. Наливай смело място за въздух има и не се притеснявай за температурните разширения на маслото всичко е разчетено. Даже и да влезне вода в торпедото маслото е такова че не може да се пресече ,не казвам че не е проблем но надали ще ти се проверява маслото при всяко вадене на двигателя от водата. Вода може да влезне и от задния семеринг и от този под водната помпа.Успех.
Който нож вади сам пада в него.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Краси,то от долния отвор,ама се иска и специална туба доколкото знам.
Кажи ми,какво пречи да налееш отгоре?
Пак докато ти дойде до нивото.
А и 50гр по-малко,не вярвам да е проблем,
те зъбчатките като захванат маслото,вътре става лудница.
Кажи ми,какво пречи да налееш отгоре?
Пак докато ти дойде до нивото.
А и 50гр по-малко,не вярвам да е проблем,
те зъбчатките като захванат маслото,вътре става лудница.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колега,относно гарнитурките на болтчетата ,най-добре е да е използуваш медни пръстени/дифтунги/.Има ги по магазините а и в сервизите за смяна на маслата по дв.на автомобилите.Също могат да се намерят и във фирми занимаващи се с хидравлика.Всичи други компромиси с пластмаси,гуми и тефлони са ташак.Единственото лошо нещо при дифтунгите е,че след всяко развиване/стягане/,трябва да се заменят с нови.А за маслото,колкото пише-толкова наливай.Успех.
Дифтунгите май са наи-добрия вариянт . Несъм много запознат ама смчтам , че със медните пръстенчета няма да влезе вода
- краси12345678
- ще става разбирач
Здрасти Киро,няма проблем да наливаш отгоре но отвора е малък 6мм. а маслото гъсто по трудно е.Докато вкарваш масло трябва да има от къде да излезе въздуха и тогава става мазало.Аз използвам помпа от течен сапун като надявам маркуч от система на тръбичката а там където влиза в торпедото навивам малко конец за да уплътни и пълня от долу както при жените от долу става ама от горе не всякоя ще
.Продават се и оригинални помпички но не ми се дават 30 кинта. Колега poryazov снимай гарнитурките на твоя двигател да видим дали са медни.Казах и ще повторя на моя двигател новите са пластмасови а старите от тефлон ,новите са поръчани оригинални от щатите за Johnson,ама американците нали са тъпи вместо медни ми сложили пластмасови пълен ташак аз пък ги смених с тефлонови.
Сега сериозно за тези малки болчета които не се затягат със силата на свещите а и няма толкова висока температура както на главата на двигателя няма нужда от медни дефтунги. Пробките се затягат с отвертка на по малките двигатели а на по големите са с инбус,представяш ли си каква сила трябва да упражниш с отвертката за да приплескаш медната дефтунга за да уплътни.
. От мен толкова който не вярва да експериментира,успех.Колега didoo добре че ме светна макар че не разбираш сега ще купя медни дефтунги за смесителите за вода в банята и кухнята защото моите уплътнения са от тефлон и вече 5 години не текат. Господа нищо лично но преди да давате мнение първо се запознайте със свойствата на тефлона ,той не е само за тигани. Тефлона е уникален материали за гарнитури мек устойчив и лесно обработващ се.Поздрави и ако съм засегнал някой от колегите моля за извинение.

един авер днес щеми избачка 2 гарнитури от тефлон -БЛАГОДАРСКО
- краси12345678
- ще става разбирач
Ще останеш доволен,бъди сигурен. 

- краси12345678
- ще става разбирач
Какво става колега,направи ли гарнитурките. Сподели ако обичаш.
емииии да направих ги ...... , още несъм пускал лодката на вода , но смятам , че стана добре
хареса ми това , че тефлона се посплесква малко и така оплатнява добре
хареса ми това , че тефлона се посплесква малко и така оплатнява добре