Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
Здравейте съвет относно пръчката и макарата
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Здравейте съвет относно пръчката и макарата
Здравейте и поздрави за прекрасния форум.
Като малък ходех на попчета ей така пускаш вадиш, пускаш вадиш всеки предполагам от някъде все пак е тръгнал.
Сега съм си заделил едни 200 гущера и искам да си купя хубава пръчка която да ползвам за блесна и бомбарди също така, ако искам да сменя такъма и да хвърлям на тапи за Илария и попове на дъно. Ще бъда много благодарен ако някой каже що за животно трябва да си купя за да съм добре. Влакното ясно , че 0.25 - 0.35 трябва да бъде но като за един аматьор има много неизвестни в математическият израз влакно + пръчка + макара = ГОЛЯМ УЛОВ ;D
Също така искам да съм спокоен, че ако ми се усмихне късметът и зашлевя някой лефер по челото няма да ми се счупи пръчката хихи защото и това съм виждал...
Като малък ходех на попчета ей така пускаш вадиш, пускаш вадиш всеки предполагам от някъде все пак е тръгнал.
Сега съм си заделил едни 200 гущера и искам да си купя хубава пръчка която да ползвам за блесна и бомбарди също така, ако искам да сменя такъма и да хвърлям на тапи за Илария и попове на дъно. Ще бъда много благодарен ако някой каже що за животно трябва да си купя за да съм добре. Влакното ясно , че 0.25 - 0.35 трябва да бъде но като за един аматьор има много неизвестни в математическият израз влакно + пръчка + макара = ГОЛЯМ УЛОВ ;D
Също така искам да съм спокоен, че ако ми се усмихне късметът и зашлевя някой лефер по челото няма да ми се счупи пръчката хихи защото и това съм виждал...
Няма нищо по-хубаво от това да хванеш риба, но няма нищо по-благородно от това да я пуснеш обратно !
- hgtod
- вече хвърля и на тежко

Re: Здравейте съвет относно пръчката и макарата
А да си виждал как лефер прегризва 0,35 хихи щото аз съм виждал... 
Да става и за лодка и за влачене от лодка обаче (другите видове си ги изброил май)mLyubchev написа:искам да си купя хубава пръчка която да ползвам за блесна и бомбарди също така, ако искам да сменя такъма и да хвърлям на тапи за Илария и попове на дъно.
Нема такова животно (то ако имаше магазините щяха да фалират с 1 пръчка за всичко)
ориентирай се кой вид риболов най ти харесва и там налей гущерите,а не искам да е за всичко пък накрая тя да не става за нищо)
п.п. И 0.70 съм виждал как прегризва с едно захапване
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Всеки телемач ще свърши работа за бомбарда.
Ще става и за плувката, която спомена.
Аз лично имам Трабуко Синтиум акция 60, 4 м. Около 100 тина лева го взех.. С останалите си вземи и една корава за дъно. Аз лично ползвам един "кол за домати" взех го от кварталния рибарски магазин за 50 лева. 3,60, акция мисля 80, но е в колата за да видя пак.
Ако имаш пари си вземи по-свястна.
Не си писал за лодка, нито чепаре от брега, та не предлагам такива.
Ползвам макари шимано и съм доволен. Но са повечето с една шпула, но не си писал, че ще сменяш, та няма да е проблем. На кола за домати - тази за дъно, съм сложил макара на Серт - Зенит 4000, и се представя добре.
Ще става и за плувката, която спомена.
Аз лично имам Трабуко Синтиум акция 60, 4 м. Около 100 тина лева го взех.. С останалите си вземи и една корава за дъно. Аз лично ползвам един "кол за домати" взех го от кварталния рибарски магазин за 50 лева. 3,60, акция мисля 80, но е в колата за да видя пак.
Ако имаш пари си вземи по-свястна.
Не си писал за лодка, нито чепаре от брега, та не предлагам такива.
Ползвам макари шимано и съм доволен. Но са повечето с една шпула, но не си писал, че ще сменяш, та няма да е проблем. На кола за домати - тази за дъно, съм сложил макара на Серт - Зенит 4000, и се представя добре.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
-
BEAR12
- научил се да хвърля

Колегата ако я пусне още веднъж въпроса ,каква пръчка да си купи?Ще му е за трети път.Двама човека са ви писали,ориентирайсе за вида риболов.Отговори си сам на въпроса за къде ще ловиш най много море,язовири,реки и тн.Защото ако искаш подходяща пръчка за всичко няма да стане.Тези 200гущера ще ти струват само прътовете и още поне 2пъти по толкова за макарите и влакната,примамките.После лодките сонари итн.
BEAR12 написа:Колегата ако я пусне още веднъж въпроса ,каква пръчка да си купи?Ще му е за трети път.Двама човека са ви писали,ориентирайсе за вида риболов.Отговори си сам на въпроса за къде ще ловиш най много море,язовири,реки и тн.Защото ако искаш подходяща пръчка за всичко няма да стане.Тези 200гущера ще ти струват само прътовете и още поне 2пъти по толкова за макарите и влакната,примамките.После лодките сонари итн.
Колега след като съм я пуснал втори път значи нещо не ми е ясно...
Прочетох всичко що намерих из секцията риболов от брега и въпреки това не ми е ясно.
Все едно ти да ме питаш какво боксови ръкавици да си вземеш като начинаещ след като аз съм го практикувал 10 години този спорт
А в другата тема ме бяха насочили да си пусна темата тук, понеже не съм админ и нямам право да местя теми то направо пуснах нова.
Благодаря на всички отзовали се.
Няма нищо по-хубаво от това да хванеш риба, но няма нищо по-благородно от това да я пуснеш обратно !
-
BEAR12
- научил се да хвърля

Пич сега да ти кажа.Избери си пръчка не по-малка от 4м.за бомбарда и не повече от 60гр.акция.Лично аз ловя с фидер на три части от 4.5м.и ми е предостатъчен за далечни замятания,но дори по някой път ми идва къс,ако пред мен има някакви камъни итн.След като си от Варна там поне имате магазини и магазини за риболов.Въпрос на твоя преценка.Аз съм сменил поне 3пръта докъто си намеря подходяща дължина и акция.На мен фидерите ми харeсват,защото са със сменяеми върхове и това дава някои плюсове.Имам предвит че върховета с различна акция стават за различен риболов.Дори сега единия връх не ми харесва как работи и си търся нов.Това е за заргански риболов.Има моменти когато не усещам рибата като удря,вземат доста плахо и често се откачат.Ако ходиш с лодка в морето малко ще ти е дълъг този прът.На вътре ще ти трябва нещо около 3м.Относно прът за блесна ти трябва не повече от 2.7м.това е може би най-предпочитаната дължина за блесни и булдо от спинигистите.Имам 2 такива пръта по 2.7м и досега не съм намерил някакви недостатъци.Е,все пак ходя повече по реки и язовири с тази дължина.За морето не съм хващал на блесни или воблери,че нямам лодка. За това не мога да кажа за дължината.Макарите.Има една серия която е за българския пазар SEA EAGLE.Там може да си намериш доста читави макари на хубави цени.Ползвам една с 5лагера за 38лв.вече 7г.и няма ядове.Да не звучи като реклама.От мен толкова.mLyubchev написа:BEAR12 написа:Колегата ако я пусне още веднъж въпроса ,каква пръчка да си купи?Ще му е за трети път.Двама човека са ви писали,ориентирайсе за вида риболов.Отговори си сам на въпроса за къде ще ловиш най много море,язовири,реки и тн.Защото ако искаш подходяща пръчка за всичко няма да стане.Тези 200гущера ще ти струват само прътовете и още поне 2пъти по толкова за макарите и влакната,примамките.После лодките сонари итн.
Колега след като съм я пуснал втори път значи нещо не ми е ясно...
Прочетох всичко що намерих из секцията риболов от брега и въпреки това не ми е ясно.
Все едно ти да ме питаш какво боксови ръкавици да си вземеш като начинаещ след като аз съм го практикувал 10 години този спорт
А в другата тема ме бяха насочили да си пусна темата тук, понеже не съм админ и нямам право да местя теми то направо пуснах нова.
Благодаря на всички отзовали се.
А ето това исках да чуя, предполагам, че не беше толкова сложно да ми се обясни.
Едно е преди когато ходих слагах червея и бум рибка, не се интересувах дали рибата е кафява,бяла,черна,пембяна и така нататък. Гледах да не е скорпид/куче etc. Просто трябва да ми се обяснят някой работи, та аз до вчера не знаех, че чепаре се навива докато е опънато на пръта и все си оплитах чепаретата.
Благодаря на всички отзовали се и наслука !

Едно е преди когато ходих слагах червея и бум рибка, не се интересувах дали рибата е кафява,бяла,черна,пембяна и така нататък. Гледах да не е скорпид/куче etc. Просто трябва да ми се обяснят някой работи, та аз до вчера не знаех, че чепаре се навива докато е опънато на пръта и все си оплитах чепаретата.
Благодаря на всички отзовали се и наслука !
"TYSON SHOOT 3" 70 gr. 4.30 MT. - телескоп, или "DAM Power Trout System DISTANCE" 3.90 20-50g, - триколенен + RYOBI Ekusuma 4000. На едната шпула брейд (...), на другата Ред Девил или Дуал Банд 0.20/0.25. Ще можеш и с чепаре да работиш.mLyubchev написа:хубава пръчка която да ползвам за блесна и бомбарди също така, ако искам да сменя такъма и да хвърлям на тапи за Илария и попове на дъно. ..
С риск да ме освиркат сума хора ще кажа че фидера като вид пръчка е неподходящ за бомбарда и чепаре. Единствения му плюс е че можеш с него да хвърлиш по-тежка примамка. За минусите .... много трябва да пиша, а и вече не знам колко пъти съм го правил.
-
vanko4at
- научил се да хвърля

Друг вариант - Tomahawk на Vega. 3.70 m , 20-60 гр тест . С нея изхвърлям блесна Алба 2 на 60 метра с плетеняк.
Въпреки че не е блеснарка. Става и за чепаре и за бомбарда.
Въпреки че не е блеснарка. Става и за чепаре и за бомбарда.
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://divo.bg/ribolov/vadici/v-dica-gl ... l?___SID=U" onclick="window.open(this.href);return false; - Най-добрата за бомбарда според мен е този модел на Globe
http://divo.bg/ribolov/vadici/v-dica-ak ... p-692.html" onclick="window.open(this.href);return false; - за дъно .. става и за тапи
93 лева ... за двете пръчки + Shimano Sedona 25000 FD за бомбардата това ... малко скъпичко можеш вместо СЕДОНА да вземеш Катана , което ти излиза по евитино
и + някаква макара от по фалшивите за Дънната
и си Н1

http://divo.bg/ribolov/vadici/v-dica-ak ... p-692.html" onclick="window.open(this.href);return false; - за дъно .. става и за тапи
93 лева ... за двете пръчки + Shimano Sedona 25000 FD за бомбардата това ... малко скъпичко можеш вместо СЕДОНА да вземеш Катана , което ти излиза по евитино