Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Откриване на Кърджали
Откриване на Кърджали
След мартенското капо на Ивайловград с двама приятели решихме откриването да бъде на непознат язовир и избрахме Кърджали. Тръгнахме в неделя 01,06,2014г и пристигнахме там след обяд. Харесахме място за бивака, направихме катуна и влезнах с да огледам със сонара. Харесах място за моите пръчки и захраних, двамата приятели с които бях щяха да гонят хищник. Нямах големи очаквания, инфото беше че бялата е активна, за шаран нищо не се чуваше. Привечер единия колега извади едно маломерно сомче, другият изпусна една бяла на 10 метра от брега. При мен тишина. На 50 метра от нас имаше лагер с 5 лодки тролингисти, музиката им се чуваше сигурно и на стената. Поне имаха разнообразна и богата фонотека. така мина вечерта, ракии салати, скари. На другия ден прехвърляне, дозахранване и чакане. След обяда бях полегнал в бролито и ме събуди станцията. Не спираше да пищи, докато стигна до въдицата беше взел поне 50 метра. По навик с едната ръка стиснах влакното към бланката и засичайки с другата затягам аванса. Обаче оттатък рибата не изкаше и да чуе да спира и влакното ме поряза. с натегнат аванс рибата продължаваше да развива. Беше минала покрай едната шамандура и я буташе към другата. Така видяхме двете шамандури на куп една до друга. Единият колега тръгна с лодката да отреже шишетата, но докато стигне рибата леко се предаде, тоест поне смени посоката и влакното ми се отдели от шамандурите. Успях да я обърна и лека полека започна да идва към мен. За всеки случай колегите извадиха другите ми пръчки. Основното ми влакно е 0,28мм и с нетърпение очаквах да чуя възела на шока да изтрака по водачите. Когато това се случи вече бях по спокоен, още само 15 метра. Колегата го кепна от раз, кантара показа 12,340кг с мрежата на кепа. Бърза фотосесия и да върви да си играе. Това беше слуката за целия излет, нивото започна да пада, времето се влоши и тем подобни причини мога да изредя много. Просто толкова си можеме. В заключение един много красив язовир, за съжаление толкова боклуци съм виждал само на Искъра, жалко. Айде стига сега малко фото:

За да не цапате банята почиствайте рибите по този начин:
http://youtu.be/sxafXqaOCu8" onclick="window.open(this.href);return false;
http://youtu.be/SJYaV7TFcDc" onclick="window.open(this.href);return false;

За да не цапате банята почиствайте рибите по този начин:
http://youtu.be/sxafXqaOCu8" onclick="window.open(this.href);return false;
http://youtu.be/SJYaV7TFcDc" onclick="window.open(this.href);return false;
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Re: Откриване на Кърджали
Браво, колега! Адмирации за рилийза!
Поздравления за успеха и релийза.
-
- научил се да хвърля
красиви риби от красив водоем!Браво за успеха 

- StaAnt
- ще става разбирач
Евала колега за релииза
.Ако поне половината рибари са като теб и в България ще имаме риба.Още веднъж браво.

- jamc
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Предимно дъртите и хора на средна възраст пълнят живарниците с квото се хване, без значение размера. Също и хора, които бият повече километри до даден водоем. Поне по моя край с такива наблюдения съм останал. Лошото е, че деца, внучета и др. взаимстват от тях. Специално аз не претендирам, че пускам всички рибета, които хващам, но на сезон сигурно връщам повече отколкото някои хора са върнали за цял живот.StaAnt написа:Евала колега за релииза![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.Ако поне половината рибари са като теб и в България ще имаме риба.Още веднъж браво.
![]()
![]()
Поздравления за улова!

Супер! Това е майсторлък- такава риба на свободен водоем и накрая рилийз. Перфектно. А на каква стръв удари и с какво захранва, колега?
- Красимир Атанасов
- учете се от него
-
- сериозен играч
Супер откриване!!! 

-
- ще става разбирач
Хубав шаран Браво
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Колега следващият път 30 килограмов ти пожелавам от все сърце!
Поздрави!
Поздрави!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
- azareus
- ще става разбирач
Такива хора ги заслужават тези риби! И за се включвам към пожеланието на колегата!bananaman написа:Колега следващият път 30 килограмов ти пожелавам от все сърце!
Поздрави!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
-
- разбира нещата
Браво колега 

- antivik
- кандидат преподавател
Такъв рибок..., че и на горния...., а че и по това време....
направо си е невероятно, но факт, а за рилейза дълбок 
А за мръсотията сами сме си виновни

А за мръсотията сами сме си виновни

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!