Ерма?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Ерма?

Мнение от TonyBlaze »

Здравейте, приятели!
Скоро имам рожден ден и решихме да си отпочинем някъде в Трън. Тъй като съм запален по спининга и искам САМО да хвана ЕДНА пъстърва, и да я пусна, защото освен 5 рибки на Пънчака, други никога не съм съумявал да хвана ;(
Обаче, оказа се, че май не може по тази река и след като се разрових в ред забрани и т.н., не стигнах до еднократен консенсус със себе си, затова моля Вас да ми отговорите, дали може да си намокря блесничките там или не :/ Благодаря, предварително!
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Ерма?

Мнение от Павел Иванов »

Забранено е да задържиш уловена балканка , разрешена е сал във варианта "хвани и пусни" - СПРАВКА . Друг е въпроса колко и какъв шанс имаш за улов на петнисти там . Все пак наслука .

пп - почивка баш на Трън :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

Благодаря, колега!
А относно почивката - идеята беше да се опитаме да изкачим ждрелото, а останалото време да си отспа като за световно! Обаче сега, май повечето време ще съм на реката :) А за слуката, ако има такава ще се похваля :)

П.П. За да не товарим форума, г-н Иванов, при ваше желание може да изтриете темата :)
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
bobolinzer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobolinzer »

Преди две седмици катерих ждрелото и аз. Пътят до горе е доста лек. Точно на второто мостче имаше един с дрехи на Гранична полиция, които ловеше на плувка с червей. Погледах го малко, ама не видях да извади нещо. Каза, че хващал пъстърви, ама рядко. Наслука и весело изкарване! ... Вземи си и някакви читави обувки, че беше страшна кал на места!
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Не съм ходил за риба още в тази карсива река, но срещнах един съученик който е от Трън, и който не бях виждал от ... мноого години, откакто завършихме училище. Естествено го разпитах за реката - как е и той ходи ли за риба. Оказа се, че не рибар но за сметка на това понякога гъбар. :) Въпреки това, си имаше собствено "компетентно" мнение за рибата... което много ме развесели. Значи каза следното: Няма риба в реката, само пъстърва, откакто тя се появи тя и изяде всичката друга риба ... :lol: :lol: :lol:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

ynovi написа:Няма риба в реката, само пъстърва, откакто тя се появи тя и изяде всичката друга риба ... :lol: :lol: :lol:
тва директно ми влиза в подписа!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
dido ov4arica
новобранец
новобранец

Мнение от dido ov4arica »

баш_майстора написа:
ynovi написа:Няма риба в реката, само пъстърва, откакто тя се появи тя и изяде всичката друга риба ... :lol: :lol: :lol:
тва директно ми влиза в подписа!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

баш_майстора написа:
ЯКО!! :)

Не знам дали сте ходили по-навътре по реката, чак до бента. Там става много широка и дълбока в залятото. Убеден съм че не може да не се въди рибка там.
ilian_iliev
новобранец
новобранец

Мнение от ilian_iliev »

По информация от друг рибар реката е напълно забранена, а не е "хвани и пусни", но не съм проверявал наредбите та не мога да потвърдя.
Иначе пред 3 седмици в района на ждрелото, на блесна нищо, а въпросния колега беше искарал две рибета на ручейник.
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

ilian_iliev написа:По информация от друг рибар реката е напълно забранена.................
................. а въпросния колега беше искарал две рибета на ручейник.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Начи според тоя рибар реката е забранена, но ако си на брега може да изкарваш рибета, стига да не си вреката (щото тя е забранена, а брега не е) така ли ? - Има някаква логика... :lol: :lol: :lol:

Пък аз доколкото прочетох е в режим хвани-пусни.
Аватар
rangel_bac
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rangel_bac »

Законът казва "Хвани-пусни", кой как си го тълкува е съвсем друга бира :drinkers:
(\__/)
(='.'=)
('')_('') This is Bunny. Copy Bunny into your
signature to help him on his way to world domination
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Павел Иванов написа:Забранено е да задържиш уловена балканка , разрешена е сал във варианта "хвани и пусни"
Ако искаш балканка на Ерма - влез в двора на малкия ВЕЦ
Там са заградили почти километър от десния бряг
Трябва да се разбереш с пазача
Ако на смяна е Пешо - може и срещу каменярка
Не ти трябва да се моташ по брега - в канала на ВЕЦ-а пъстървите се прескачат
Ако не кълве - Пешо има и широко кепче
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

чпс написа:Ако не кълве - Пешо има и широко кепче
Чистена, без глави, дълбокозамразена предлага ли се? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

чпс написа:...Ако искаш балканка на Ерма...
То вариант е и ресторантчето на пътя преди ждрелото . Сутрин и вечер разпъват мрежички на сума ти места , по цялата река , при това през цялата и широчина , а през деня само около самото ресторантче . Като извади човек на блесна някоя от мрежите им викат , "не е наша" и гледат мъчно , ама за сметка на това доста често в менюто им има "речна риба" , на която си личат червените точки :evil:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Павел Иванов написа:
чпс написа:...Ако искаш балканка на Ерма...
То вариант е и ресторантчето на пътя преди ждрелото . Сутрин и вечер разпъват мрежички на сума ти места , по цялата река , при това през цялата и широчина , а през деня само около самото ресторантче . Като извади човек на блесна някоя от мрежите им викат , "не е наша" и гледат мъчно , ама за сметка на това доста често в менюто им има "речна риба" , на която си личат червените точки :evil:
Кофти, аз бях по фотографски дела там веднъж. И ми направи впечатление че няма никакъв контрол. Влезнах си на ВЕЦ-а, без да ме спре някой да ме пита накъде. Качих си се на стената на самото съоръжение. Не съм решил, не съм направил някой зулум. Те ВЕЦо не пазят, к'во си говориме за рибата в разлива?! Как си влезнах, така си излезнах...никой нямаше да ме запита що ще диря там.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”