Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ерма?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
Ерма?
Здравейте, приятели!
Скоро имам рожден ден и решихме да си отпочинем някъде в Трън. Тъй като съм запален по спининга и искам САМО да хвана ЕДНА пъстърва, и да я пусна, защото освен 5 рибки на Пънчака, други никога не съм съумявал да хвана ;(
Обаче, оказа се, че май не може по тази река и след като се разрових в ред забрани и т.н., не стигнах до еднократен консенсус със себе си, затова моля Вас да ми отговорите, дали може да си намокря блесничките там или не :/ Благодаря, предварително!
Скоро имам рожден ден и решихме да си отпочинем някъде в Трън. Тъй като съм запален по спининга и искам САМО да хвана ЕДНА пъстърва, и да я пусна, защото освен 5 рибки на Пънчака, други никога не съм съумявал да хвана ;(
Обаче, оказа се, че май не може по тази река и след като се разрових в ред забрани и т.н., не стигнах до еднократен консенсус със себе си, затова моля Вас да ми отговорите, дали може да си намокря блесничките там или не :/ Благодаря, предварително!
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Ерма?
Забранено е да задържиш уловена балканка , разрешена е сал във варианта "хвани и пусни" - СПРАВКА . Друг е въпроса колко и какъв шанс имаш за улов на петнисти там . Все пак наслука .
пп - почивка баш на Трън
пп - почивка баш на Трън

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря, колега!
А относно почивката - идеята беше да се опитаме да изкачим ждрелото, а останалото време да си отспа като за световно! Обаче сега, май повечето време ще съм на реката
А за слуката, ако има такава ще се похваля 
П.П. За да не товарим форума, г-н Иванов, при ваше желание може да изтриете темата
А относно почивката - идеята беше да се опитаме да изкачим ждрелото, а останалото време да си отспа като за световно! Обаче сега, май повечето време ще съм на реката

П.П. За да не товарим форума, г-н Иванов, при ваше желание може да изтриете темата

В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Преди две седмици катерих ждрелото и аз. Пътят до горе е доста лек. Точно на второто мостче имаше един с дрехи на Гранична полиция, които ловеше на плувка с червей. Погледах го малко, ама не видях да извади нещо. Каза, че хващал пъстърви, ама рядко. Наслука и весело изкарване! ... Вземи си и някакви читави обувки, че беше страшна кал на места!
- ynovi
- научил се да хвърля
Не съм ходил за риба още в тази карсива река, но срещнах един съученик който е от Трън, и който не бях виждал от ... мноого години, откакто завършихме училище. Естествено го разпитах за реката - как е и той ходи ли за риба. Оказа се, че не рибар но за сметка на това понякога гъбар.
Въпреки това, си имаше собствено "компетентно" мнение за рибата... което много ме развесели. Значи каза следното: Няма риба в реката, само пъстърва, откакто тя се появи тя и изяде всичката друга риба ...

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
тва директно ми влиза в подписа!!!ynovi написа:Няма риба в реката, само пъстърва, откакто тя се появи тя и изяде всичката друга риба ...![]()
![]()

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- dido ov4arica
- новобранец
баш_майстора написа:тва директно ми влиза в подписа!!!ynovi написа:Няма риба в реката, само пъстърва, откакто тя се появи тя и изяде всичката друга риба ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ЯКО!!баш_майстора написа:тва директно ми влиза в подписа!!!ynovi написа:Няма риба в реката, само пъстърва, откакто тя се появи тя и изяде всичката друга риба ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Не знам дали сте ходили по-навътре по реката, чак до бента. Там става много широка и дълбока в залятото. Убеден съм че не може да не се въди рибка там.
-
- новобранец
По информация от друг рибар реката е напълно забранена, а не е "хвани и пусни", но не съм проверявал наредбите та не мога да потвърдя.
Иначе пред 3 седмици в района на ждрелото, на блесна нищо, а въпросния колега беше искарал две рибета на ручейник.
Иначе пред 3 седмици в района на ждрелото, на блесна нищо, а въпросния колега беше искарал две рибета на ручейник.
- ynovi
- научил се да хвърля
ilian_iliev написа:По информация от друг рибар реката е напълно забранена.................
................. а въпросния колега беше искарал две рибета на ручейник.

Начи според тоя рибар реката е забранена, но ако си на брега може да изкарваш рибета, стига да не си вреката (щото тя е забранена, а брега не е) така ли ? - Има някаква логика...

Пък аз доколкото прочетох е в режим хвани-пусни.
- rangel_bac
- вече хвърля и на тежко
Законът казва "Хвани-пусни", кой как си го тълкува е съвсем друга бира 

(\__/)
(='.'=)
('')_('') This is Bunny. Copy Bunny into your
signature to help him on his way to world domination
(='.'=)
('')_('') This is Bunny. Copy Bunny into your
signature to help him on his way to world domination
- чпс
- ще става разбирач
Ако искаш балканка на Ерма - влез в двора на малкия ВЕЦПавел Иванов написа:Забранено е да задържиш уловена балканка , разрешена е сал във варианта "хвани и пусни"
Там са заградили почти километър от десния бряг
Трябва да се разбереш с пазача
Ако на смяна е Пешо - може и срещу каменярка
Не ти трябва да се моташ по брега - в канала на ВЕЦ-а пъстървите се прескачат
Ако не кълве - Пешо има и широко кепче
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чистена, без глави, дълбокозамразена предлага ли се?чпс написа:Ако не кълве - Пешо има и широко кепче

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То вариант е и ресторантчето на пътя преди ждрелото . Сутрин и вечер разпъват мрежички на сума ти места , по цялата река , при това през цялата и широчина , а през деня само около самото ресторантче . Като извади човек на блесна някоя от мрежите им викат , "не е наша" и гледат мъчно , ама за сметка на това доста често в менюто им има "речна риба" , на която си личат червените точкичпс написа:...Ако искаш балканка на Ерма...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кофти, аз бях по фотографски дела там веднъж. И ми направи впечатление че няма никакъв контрол. Влезнах си на ВЕЦ-а, без да ме спре някой да ме пита накъде. Качих си се на стената на самото съоръжение. Не съм решил, не съм направил някой зулум. Те ВЕЦо не пазят, к'во си говориме за рибата в разлива?! Как си влезнах, така си излезнах...никой нямаше да ме запита що ще диря там.Павел Иванов написа:То вариант е и ресторантчето на пътя преди ждрелото . Сутрин и вечер разпъват мрежички на сума ти места , по цялата река , при това през цялата и широчина , а през деня само около самото ресторантче . Като извади човек на блесна някоя от мрежите им викат , "не е наша" и гледат мъчно , ама за сметка на това доста често в менюто им има "речна риба" , на която си личат червените точкичпс написа:...Ако искаш балканка на Ерма...