Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Начинаещ
Модератор: Paublo_Eskobar
Начинаещ
Здравейте, тепърва ми предстои прохождане във фидер риболова, тъй като получих като подарък ето това:ms range econ feeder 390
две връхчета 2.5оз и 3оз,акция:140г.
но съм пълен лайк с фидера и ще ми е нужна вашата помощ. Ще ловя предимно на затворени водоеми платики, шарани и каракуди, като платиките и каракудите ще ги търся на яз. Цонево, а там е доста дълбоко!Какъв тип и колко тежки хранилки и монтажи ще трябва да използвам?Шараните ще се търсят по платени и не толкова дълбоки водоеми,съответно за тях какви хранилки и монтажи ще трябва да използвам? Понеже не намерих информация за пръчката в български сайт,ще помоля някои от колегите за информация относно тази въдица.До колкото разбрах е хеви фидер и се ползва предимно за реки.Не знам дали ще ми върши работа в затворени водоеми.
Поздрави и наслука!
две връхчета 2.5оз и 3оз,акция:140г.
но съм пълен лайк с фидера и ще ми е нужна вашата помощ. Ще ловя предимно на затворени водоеми платики, шарани и каракуди, като платиките и каракудите ще ги търся на яз. Цонево, а там е доста дълбоко!Какъв тип и колко тежки хранилки и монтажи ще трябва да използвам?Шараните ще се търсят по платени и не толкова дълбоки водоеми,съответно за тях какви хранилки и монтажи ще трябва да използвам? Понеже не намерих информация за пръчката в български сайт,ще помоля някои от колегите за информация относно тази въдица.До колкото разбрах е хеви фидер и се ползва предимно за реки.Не знам дали ще ми върши работа в затворени водоеми.
Поздрави и наслука!
- Port_Royal
- разбира нещата
Re: Начинаещ
Колега ето ти информация за фидера - http://www.nordfishing77.at/r-u-t-e-n/f ... -150g.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
- Port_Royal
- разбира нещата
След като ще ловиш предимно на затворени водоеми си купи медиум фидер,който ще ти върши чудесна работа.Има достатъчно изписано по темата за фидер риболова във форума,така че ако се поровиш малко и да прочетеш мненията на колегите ще разбереш и отговорите на въпросите които те интересуват,относно видовете монтажи и хранилки които се използват при риболов. 

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
- hshopov
- разбира нещата
В правилния раздел си пуснал темата...прочети го да видиш колко много ще научиш! успех и наслука колега 

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- новобранец
http://blog.filstar.com/%D0%BC%D0%BE%D0 ... %BA%D0%B0/" onclick="window.open(this.href);return false;
- azareus
- ще става разбирач
Чудесен хеви фидер за Дунав и др. реки с по-бързо течение, но не е за този риболов, който искаш да практикуваш. И все пак става, но трябва да си намериш някое по-меко връхче за да ти отчита плахото кълване на дребната риба. За шарани на платено ти препоръчвам да го ползваш с метод хранилки и къс повод. Грамажа и размера на хранилките сам можеш да си го определиш според това дали ще гониш дистанция, дали искаш да вкараш повече храна или по-малко, дали ще ползваш само жива стръв и др. Но задължително си намери на първо време поне едно връхче около 1 оз., измери си диаметъра в основата на твоите за да знаеш какъв ти трябва. И най-вече както са ти написали колегите ЧЕТЕНЕ му е майката.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Благодаря, ви колеги, ще имам в предвид това което сте писали!
Поздрави и наслука!
Поздрави и наслука!