Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Ветроупорна запалка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Ветроупорна запалка
Здравейте колеги,
Винаги нося запалка с мен, къде за цигарка, къде за къмпинг - полезно е. Затова реших да се сдобия с повече от една, да не е еднодневка, да е ветроупорна.
Но, вече 2 запалки, едната чисто нова, все още непълнена, не мога да подкарам. Ветроупорни, с пиезокристал, имат искра при запалване, напълвам ги с газ от флакон, бутан, - но пламък - никакъв! Друга запалка със същите параметри работи без проблем, напълнена от същия флакон.
Ровнах в нета, но май вече ги няма павильончетата за пълнене от едно време, да ме консултират или погледнат проблема.
Ако някой има идея или инфо, моля помагайте.
Предварително благодаря.
Винаги нося запалка с мен, къде за цигарка, къде за къмпинг - полезно е. Затова реших да се сдобия с повече от една, да не е еднодневка, да е ветроупорна.
Но, вече 2 запалки, едната чисто нова, все още непълнена, не мога да подкарам. Ветроупорни, с пиезокристал, имат искра при запалване, напълвам ги с газ от флакон, бутан, - но пламък - никакъв! Друга запалка със същите параметри работи без проблем, напълнена от същия флакон.
Ровнах в нета, но май вече ги няма павильончетата за пълнене от едно време, да ме консултират или погледнат проблема.
Ако някой има идея или инфо, моля помагайте.
Предварително благодаря.
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
Re: Ветроупорна запалка
Купи си една на бензин и си над нещата.
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
Пуска. Подозирам, че има нужда от по-високо налягане?onzinasi написа:Koлега,пробва ли дали пуска газ?Може да иска увеличаване на газта
-
- научил се да хвърля
Здравей колега, аз си закупих от магазина до мен чисто нова бензинова запалка от типа на старите с капаче за 15лв., ако те интересува пиши.
http://yakobg.com/%D1%82%D1%83%D1%80%D0 ... eel-l.html
питай бушкрафтърите, за доста неща при къмпингуването имат добри идеи
питай бушкрафтърите, за доста неща при къмпингуването имат добри идеи
Значи, бензинова запалка не съм сигурен дали работи при вятър и дъжд на открито. А с магнезиева запалка мога да си запаля огън, но не знам как ще си запаля пуретата.
Въпросът ми беше, дали някой знае за особености при зареждане на ветроупорни газови запалки.
Въпросът ми беше, дали някой знае за особености при зареждане на ветроупорни газови запалки.
е с клонче от огъня, иначе аз за цигарите си ползвам най обикновен клипър и си ми върши чудесна работа
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз съм със бензинка и при вятър не гасне, дъжд също не я плаши, стига да не намокриш камъчето. Винаги си нося бензин за зареждане в раницата и резервни камъчета.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- SBANKOV
- ще става разбирач
Ако идва газ като натиснеш бутона и прави искра, няма начин да не запали, но много често се случва да ако пламъка е малък да не загрява реотана и да не се вижда.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Колега, проблема ти е в искрата на пиезото, вероятно хвърля в друга посока. Най-често се случва при изпускане на запалката, газ има да те удуши, искра хвърля да те утрепа обаче не пали. Играл съм си много след изпускане да го напасна правилно, но рядко се уцелва точната позиция.
-
- научил се да хвърля
Според мен проблема е в пиезото.
Благодаря на всички за коментарите. Ще погледна / поръчкам пиезото, това наистина изглежда най-вероятната причина за непалене.
-
- вече хвърля и на тежко
Проблемът не е в пиезото или в газта,а в реотанчето,което след пълнене трябва да се продуха,след което първото палене го направи с помощта на друга запалка и задръж пламъка докато се загрее реотанчето.Дано съм ти бил полезен.Имай предвид,че с такива запалки повече от седмица трудно ще издържиш с едно пълнене.