Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Четири дни в Рая !?!....;)
- Vesko1
- сериозен играч
Четири дни в Рая !?!....;)
Здравейте колеги и приятели.
Отдавна запланувания ни шарански излет се състоя на 12-15.06.2014г.Направихме една много сериозна предварителна подготовка,и тъй като щяхме да сме без моторната лодка,багажа трябваше да бъде така оптимизиран,че хем да се събере ...хем нищо да не ни липсва на водоема.
Дестинацията беше ясна и рано сутринта в четвъртък започна великото товарене на багаж..

...Как да е с 300 зора сместихме всичко и потеглихме...Пристигнахме на едно супер диво място,където скоро не беше стъпвал човешки крак...зад нас имаше метър трева...пред нас -як храсталак.Колегата вика-"Баси змиярника дето се навряхме...",но нямахме избор и започнахме разчистване с брадви и мачетета.Към обяд всичко беше натъкмено ,пръчки ...бивак,и ни стана по спокойно вече...

Този ден не очаквахме удари,затова се отдадохме на подготовка ,празнична софра по случай Световното по футбол.Айде и първото "наздраве" за успешното ни акостиране.

Докъм 20ч настроението ни дойде и седнахме да гледаме световното

Бразилия си победи както се очакваше,...нямах никакви изненади Сутринта към 7ч..първия удар дойде..шаранче около 2 кила...което се откачи на 2 метра от брега.След него ми удари един кефал около килото...

След малко колегата направи спринт и засече една от неговите пръчки...но рибата отново се отскубна,той каза че давала отпор ,значи не е била малка.
В 10,30...първия се озова в кепа

....дойде нощта и премина без изненади,-няколко каракуди 6-700 грамови и 2 клена после сън.

На сутринта Отново як рън...влезнахме с лодката да го вадим и ..резултата беше вече в наша полза

Третия ден...имахме още няколко удара,малко преди бурята извадихме още един шаро около 5-те кила...но на обяд се изсипа страхотна буря...за пръв път загубих ума и дума не съм виждал такова нещо досега..светкавици в много голяма близост до нас...едвам удържахме навеса,но Оутуела..се справи отлично.Потопихме пръчките във водата ,че карбона не прощава...

Копах и отводнителна система,че иначе трябваше да спим...плувайки.И след свършената работа..веднага пак на сушинка под навеса

Имаше и едни наши приятели ,които точно в бурята се прибираха с един понтон теглен от 2 лодки.Направо лудница си беше..Беър Грилс пасти да яде..

Дъжда продължи цяла нощ...едвам успяхме да гледаме Гърция мача..то беше ужасия и мълнии.Та така днес към обед събрахме бивака,обаче пътя беше много кален..добре че имахме 4Х4...и дори и с него доста зор видяхме докато излезем на чисто.
Така завърши нашия риболов в Рая...На някой може да му се стори Ад..но за нас си беше истинска почивка и релакс.
До нови срещи по язовирите.
НАСЛУКА КОЛЕГИ...
Отдавна запланувания ни шарански излет се състоя на 12-15.06.2014г.Направихме една много сериозна предварителна подготовка,и тъй като щяхме да сме без моторната лодка,багажа трябваше да бъде така оптимизиран,че хем да се събере ...хем нищо да не ни липсва на водоема.
Дестинацията беше ясна и рано сутринта в четвъртък започна великото товарене на багаж..

...Как да е с 300 зора сместихме всичко и потеглихме...Пристигнахме на едно супер диво място,където скоро не беше стъпвал човешки крак...зад нас имаше метър трева...пред нас -як храсталак.Колегата вика-"Баси змиярника дето се навряхме...",но нямахме избор и започнахме разчистване с брадви и мачетета.Към обяд всичко беше натъкмено ,пръчки ...бивак,и ни стана по спокойно вече...

Този ден не очаквахме удари,затова се отдадохме на подготовка ,празнична софра по случай Световното по футбол.Айде и първото "наздраве" за успешното ни акостиране.

Докъм 20ч настроението ни дойде и седнахме да гледаме световното

Бразилия си победи както се очакваше,...нямах никакви изненади Сутринта към 7ч..първия удар дойде..шаранче около 2 кила...което се откачи на 2 метра от брега.След него ми удари един кефал около килото...

След малко колегата направи спринт и засече една от неговите пръчки...но рибата отново се отскубна,той каза че давала отпор ,значи не е била малка.
В 10,30...първия се озова в кепа

....дойде нощта и премина без изненади,-няколко каракуди 6-700 грамови и 2 клена после сън.

На сутринта Отново як рън...влезнахме с лодката да го вадим и ..резултата беше вече в наша полза

Третия ден...имахме още няколко удара,малко преди бурята извадихме още един шаро около 5-те кила...но на обяд се изсипа страхотна буря...за пръв път загубих ума и дума не съм виждал такова нещо досега..светкавици в много голяма близост до нас...едвам удържахме навеса,но Оутуела..се справи отлично.Потопихме пръчките във водата ,че карбона не прощава...

Копах и отводнителна система,че иначе трябваше да спим...плувайки.И след свършената работа..веднага пак на сушинка под навеса

Имаше и едни наши приятели ,които точно в бурята се прибираха с един понтон теглен от 2 лодки.Направо лудница си беше..Беър Грилс пасти да яде..

Дъжда продължи цяла нощ...едвам успяхме да гледаме Гърция мача..то беше ужасия и мълнии.Та така днес към обед събрахме бивака,обаче пътя беше много кален..добре че имахме 4Х4...и дори и с него доста зор видяхме докато излезем на чисто.
Така завърши нашия риболов в Рая...На някой може да му се стори Ад..но за нас си беше истинска почивка и релакс.
До нови срещи по язовирите.
НАСЛУКА КОЛЕГИ...
Последно промяна от Vesko1 на Нед Юни 15, 2014 5:23 pm, променено общо 1 път.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Re: Четири дни в Рая !?!....;)
Благодаря за споделянето ! Супер сте си изкарали !
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
Много добър репортаж с малко риби но много интересен и доста хумор улових което си е разведряващо не е задължително да "Убием рибата" ,че да ни е готино
- Vesko1
- сериозен играч
Риби...колкото- толкова...Аз по принцип вече съм решил да не качвам много риби,че много "критикари" непомирисвали водоем се навъдиха..Кефа от световното обаче ,гледано на водоем със "всички екстри"..не се забравя.Рибеца написа:Много добър репортаж с малко риби но много интересен и доста хумор улових което си е разведряващо не е задължително да "Убием рибата" ,че да ни е готино

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Vesko1 написа:Риби...колкото- толкова...Аз по принцип вече съм решил да не качвам много риби,че много "критикари" непомирисвали водоем се навъдиха..Кефа от световното обаче ,гледано на водоем със "всички екстри"..не се забравя.Рибеца написа:Много добър репортаж с малко риби но много интересен и доста хумор улових което си е разведряващо не е задължително да "Убием рибата" ,че да ни е готино
Точно така колкото толкова, важно е да си направиш кефа

Доста емоции е имало, такива излети се помнят.
-
- научил се да хвърля
С удоволствие чета твоите разкази,браво и за хубавите риби.Всичко е било както трябва страхотен излет
Чуден излет , браво колеги 

- Баш Щукар
- ще става разбирач
Щом е имало риби, бири и тв да гледате световното, не сте били зле! Браво на вас, наистина сте били в рая!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
браво, но къде е този рай.
-
- ще става разбирач
И аз си представям раят по този начин. 

Супер риболов колега - мястото, бивака и рибите - всичко е на ниво
Може ли да ми пуснеш линк към навеса защото много ми хареса, и аз се оглеждам за нещо подобно