Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

съвет за разделяне на влакно
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
съвет за разделяне на влакно
Здравейте колеги ,искам да ви попитам как да разделя влакно от 1000 м на три така че да е по равно в домашни условия .несъм сигурен дали един оборот ще е еднакъв при празен и пълен барабан...ще съм благодарен ако някой ме посъветва нещо. Предварително се извинявам ако съм объркал раздела.
Re: съвет за разделяне на влакно
Със сигурност оборотът няма да е еднакъв при пълна и празна шпула..
Просто трябва да се прежалиш за един брояч...
Аз имам такъв. За друго е, но.. Върши работа.

Просто трябва да се прежалиш за един брояч...
Аз имам такъв. За друго е, но.. Върши работа.

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

e щом няма друг вариян ....... ще се купува ..
Ами измери колко навива макарата при един оборот на дръжката и средно напълнена шпула, след това сметни колко оборота трябва да направиш за да навиеш 333.333
метра и навивай смело. За някои от макарите е написано в техническите характеристики колко обират при един оборот. А производителите на влакна обикновено навиват няколко процента повече от обявеното, така че и да навиеш малко повече на първите две шпули, не трябва да имаш по-малко за последната. Не разбирам обаче защо държиш да са точно по равно. Направи си сметката така, че да ти остане малко, а по-важното е да напълниш шпулите до ниво около 2 мм. от ръба. Успех в начинанието! И не се бави много, а отивай за риба!

даже вече си поръчах същия ..... месри за отзива колеги
.смятам че ще ми е полезен и за други предназначения ...

да колега 2мм под ръба но искам да знам колко точно ще събере до там ..
.важното е че проблема е решен де..
.важното е че проблема е решен де..

даже вече си поръчах същия ..... месри за отзива колеги.смятам че ще ми е полезен и за други предназначения ...
А от къде го поръча ако не е тайна.
направи каквото трябва пък да става каквото ще
-
- научил се да хвърля
http://best-fishing.eu/line-counter" onclick="window.open(this.href);return false;
Който търси ,намира
Който търси ,намира