Риболов в Несебър

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Jigera
новобранец
новобранец

Риболов в Несебър

Мнение от Jigera »

Здравейте!
Досега съм практикувал само речен риболов и морският за мен е напълно непознат. :D В момента съм в Несебър и се очертава да съм тук до края на лятото и много бих искал да прекарам голяма част от свободното си време в морски риболов. Та ви пиша за съвети относно това. Какво мога да хвана тук ? Къде са местата за риболов от брега? И ще съм благодарен за всеки съвет относно монтажи и стръв. Прегледах останалите теми във форума относно места в региона, но всички те са с доста остаряла информация доколкото забелязах, защото повечето кейове в момента са забранени за риболов.
Благодаря предварително ! :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Риболов в Несебър

Мнение от bobo_33333 »

Попитай в някой рибарски магазин или се оглеждай за рибари.
Инъче на плочата,точно преди да влезеш в стария град ,в ляво,ако е още там де :roll: ,може да се пробва на бомбарда,главно сутрин рано и привечер...
Аз там съм пораснал...
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

Здравейте.
И аз днес пусках котва в Несебър... :) Преди 7-8 години имах невероятен риболов на пристанището по това време на годината и естествено веднага отидох да проверя дали има рибари. Не видях никой обаче. Около рибарските кораби, които току що бяха измили мрежите, се виждаха прилични рибки. Повече инфо мога да дам като пробвам утре други ден :)
Пък може и да се засечем някъде.
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Около рибарските кораби, които току що бяха измили мрежите, се виждаха прилични рибки
===============================================
Колега,тези "прилични рибки" във водата или в каси на брега около ре-ке-тата бяха?
Ако са били във водата,логично е да предположа,че си видял платерини или други кефалови риби?!Ако ли са били други,ще споделиш ли?

Колкото до запитването на Джигера...и без да съм ходил от суматилък време в Несебър-платерина и попче са ти основните алтернативи в момента.Разбира се,рано сутрин и привечер на чепаре,може да ти се обади някоя и друга граца,хамсия или сардина.
Няма да се съглася с вехтостта в различните теми за направа на такъмите(хиляди пъти предъвквани тук),затова,решаваш какви риби ще гониш и...разглеждаш въпросните теми,ако трябва и с години назад.То направата на такъм за попче кой знае колко не се е променила през вековете...или поне през последните стотина години;)
Ако ли пък напълно са спрели достъпа на рибари до двете пристанища,мискините месемврийски,пробвай се на новата буна(тръгваш към киното,от него наляво по павираната "Иван Асен II",докато стигнеш ресторант "Перла",после надолу към морето...И да се похвалиш!...Макар,че в тези жеги съм скептично настроен към резултата от сега ;)
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

shturetc написа: Ако са били във водата,логично е да предположа,че си видял платерини или други кефалови риби?!Ако ли са били други,ще споделиш ли?
Да, колега. Във водата и по-скоро да бяха кефалови риби. Преценям ги на 20-25см дължина, но от време на време се вижда и по-хубав силует в дълбокото. После ще минавам пак от там и ще питам дали може да се лови. Има една табела, която сочи към входа на пристанището и пише "Fishing" и "Рьибалка" :) Предполагам че всичко ще е ок. Още повече аз минах от там в 4 следобяд... сутрин и вечер сигурно е др нещо :)
Jigera
новобранец
новобранец

Мнение от Jigera »

Благодаря за съветите, колеги. :) За сега пробвах на старото пристанище (вляво от мелницата) и на плочата под лунапарка .. нулев резултат на монтаж за попчета, чепаре и бомбарда.. никъде нищо , но предполагам, че на вторият излет попречи много и силният вятър. Сега ще се насоча към буната за която си ме посъветвал. :) Иначе, към Icho_87, на пристанището където си я видял тази табела като се приближиш има една излющена табела където пише че риболова е забранен за това и не сам пробвал да влизам там, все пак ако успееш, моля те да споделиш излетите си , че тук наистина никъде не виждам рибари..
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Jigera,в България тебала "Риболовът е забранен" сама по себе си нищо не значи :wink: ...И не,защото призовавам към анархия,а защото не се знае кой сульо я е лепнал.Отиваш с въдицата(а не с автомат "Калашников",сумка с пълнители и 5-6 ръчни гранати) и културно запитваш(ако има кого):"Ке моЪ ли да метна ема?" :lol: Ако все пак ти отговорят отрицателно,поискай да видиш заповедта.И аз дочух,че през активния сезон,заради очакваните акостирания на круизни кораби,старото пристанище(това,което ти се пада в дясно,като вървиш по провлака по посока Стария Несебър...новото,на което има християнски кръст,ти се пада в ляво) ще бъде забранено за риболов,ама...трябва да се провери на място дали така стоят нещата.
Наслука!
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

shturetc написа:в България тебала "Риболовът е забранен" сама по себе си нищо не значи :wink: ...И не,защото призовавам към анархия,а защото не се знае кой сульо я е лепнал.!
И аз подозирам точно това. От местните ми познати чух, че когато има круйзен кораб достъпа до пристанището бил доста ограничен. Къде е истината един господ знае.

Към Jigera - аз днес пак пропуснах риболова. Гмурках се покрай буната над северния плаж и има доста тлъсти попчета, но много скали там. Утре сутрин ще се пробвам на въпросната плоча вляво преди провлака. Тъй като нямам стръв ще чакам 7:00 пред един магазин :) и към 7 и 30 ще съм там :) Получих малко инфо как да хванем по някоя платерина :) Ако искаш ела да ги мъчим заедно :)
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

Ако имате транспорт ,от няколко дена на плажа под марина кейп в ахелой става приличен риболов на платерина на тапички и бомбарда...има извадени риби над половин кг. но повечето рибки са 100-200гр.
Jigera
новобранец
новобранец

Мнение от Jigera »

Значи съм объркал понятията относно старо и ново пристанище :D Иначе, да може би трябва наистина да се пита.. явно прекалено лесно съм се отказал :D
Към Icho_87, благодаря за предложението , вече щях да съм там, ако не бях на работа :| като цяло съм свободен за риболов само след 18:00 .. Иначе, наслука , но като гледам и времето не е много удачно.
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

Да, времето беше повече от гадно. в такъв вятър скоро не съм ловил... 50 грама олово едвам го насочвам където искам, а за корема и усещането на кълването да не говорим. Е все пак изкарах 4-5 риби, ама лапини.... за 20 мин риболов ми потече носа и се върнах в леглото :) Днес има мачове и смятам да се отдам на биричка, но за утре може да направим уговорка ако искаш надвечер :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

icho_87 написа:Здравейте.
И аз днес пусках котва в Несебър... :) Около рибарските кораби, които току що бяха измили мрежите, се виждаха прилични рибки...
Точно там ,около корабите ,на леко ,на филе цаца се ловяха иларии :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Някой не пробва ли рибите на двете буни?

https://www.google.com/maps/@42.659056, ... NkisBw!2e0" onclick="window.open(this.href);return false;

Едно време на новата (вляво на снимката) се взимаше добре поп и галя ,а около старата(пръснатите камъни в дясно на снимката) вреше от платерина. Вярно,голям камънак е там и за дънен такъм не е удачно,но с бомбарда може да се работи без проблем.
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

Привет, колеги.
За съжаление ви пиша вече от София... Та... малко прясно инфо - вчера (събота 05.07) скочих с колелото до пристанището и видях 2-ма души да ловят до фара иларии на плувка. Относно забраната на пристанището - казаха че минават през плажа и не се заяждали. Продавача в един риболовен магазин ми каза, че ако съм имал късмет нямало да се заяждат с мен... Обнадежден от този факт тази сутрин и аз направих същото и в 6:30 бях на фара, но уви в 7 и 15 ни изгониха по доста груб и неценцурен начин + закана, че ако още веднъж ни видят там, някой щял да излети във водата... Според мен не си вярваше на думите, пък и доста бързаше човека... Изнесохме се естествено, но аз спрях на тетраподите откъм плажа, щото се виждаше доста риба и хич да не е хванах 15-тина иларии по 20-25см за 1 час :) Иначе имаше сигурно 20 делфина в пристанището, сигурно затова и рибата беше на големи пасажи...
Успех от мен и надявам се тъпотията със забраната на пристанището да приключи... дай Боже по-скоро
ALB3RT
новобранец
новобранец

Мнение от ALB3RT »

Някой случайно да има нова информация? :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”