Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
Риболов в Несебър
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Риболов в Несебър
Здравейте!
Досега съм практикувал само речен риболов и морският за мен е напълно непознат.
В момента съм в Несебър и се очертава да съм тук до края на лятото и много бих искал да прекарам голяма част от свободното си време в морски риболов. Та ви пиша за съвети относно това. Какво мога да хвана тук ? Къде са местата за риболов от брега? И ще съм благодарен за всеки съвет относно монтажи и стръв. Прегледах останалите теми във форума относно места в региона, но всички те са с доста остаряла информация доколкото забелязах, защото повечето кейове в момента са забранени за риболов.
Благодаря предварително !
Досега съм практикувал само речен риболов и морският за мен е напълно непознат.
Благодаря предварително !
- bobo_33333
- кандидат преподавател

Re: Риболов в Несебър
Попитай в някой рибарски магазин или се оглеждай за рибари.
Инъче на плочата,точно преди да влезеш в стария град ,в ляво,ако е още там де
,може да се пробва на бомбарда,главно сутрин рано и привечер...
Инъче на плочата,точно преди да влезеш в стария град ,в ляво,ако е още там де
Аз там съм пораснал...
- icho_87
- вече хвърля и на тежко

Здравейте.
И аз днес пусках котва в Несебър...
Преди 7-8 години имах невероятен риболов на пристанището по това време на годината и естествено веднага отидох да проверя дали има рибари. Не видях никой обаче. Около рибарските кораби, които току що бяха измили мрежите, се виждаха прилични рибки. Повече инфо мога да дам като пробвам утре други ден 
Пък може и да се засечем някъде.
И аз днес пусках котва в Несебър...
Пък може и да се засечем някъде.
- shturetc
- ще става разбирач

Около рибарските кораби, които току що бяха измили мрежите, се виждаха прилични рибки
===============================================
Колега,тези "прилични рибки" във водата или в каси на брега около ре-ке-тата бяха?
Ако са били във водата,логично е да предположа,че си видял платерини или други кефалови риби?!Ако ли са били други,ще споделиш ли?
Колкото до запитването на Джигера...и без да съм ходил от суматилък време в Несебър-платерина и попче са ти основните алтернативи в момента.Разбира се,рано сутрин и привечер на чепаре,може да ти се обади някоя и друга граца,хамсия или сардина.
Няма да се съглася с вехтостта в различните теми за направа на такъмите(хиляди пъти предъвквани тук),затова,решаваш какви риби ще гониш и...разглеждаш въпросните теми,ако трябва и с години назад.То направата на такъм за попче кой знае колко не се е променила през вековете...или поне през последните стотина години;)
Ако ли пък напълно са спрели достъпа на рибари до двете пристанища,мискините месемврийски,пробвай се на новата буна(тръгваш към киното,от него наляво по павираната "Иван Асен II",докато стигнеш ресторант "Перла",после надолу към морето...И да се похвалиш!...Макар,че в тези жеги съм скептично настроен към резултата от сега
===============================================
Колега,тези "прилични рибки" във водата или в каси на брега около ре-ке-тата бяха?
Ако са били във водата,логично е да предположа,че си видял платерини или други кефалови риби?!Ако ли са били други,ще споделиш ли?
Колкото до запитването на Джигера...и без да съм ходил от суматилък време в Несебър-платерина и попче са ти основните алтернативи в момента.Разбира се,рано сутрин и привечер на чепаре,може да ти се обади някоя и друга граца,хамсия или сардина.
Няма да се съглася с вехтостта в различните теми за направа на такъмите(хиляди пъти предъвквани тук),затова,решаваш какви риби ще гониш и...разглеждаш въпросните теми,ако трябва и с години назад.То направата на такъм за попче кой знае колко не се е променила през вековете...или поне през последните стотина години;)
Ако ли пък напълно са спрели достъпа на рибари до двете пристанища,мискините месемврийски,пробвай се на новата буна(тръгваш към киното,от него наляво по павираната "Иван Асен II",докато стигнеш ресторант "Перла",после надолу към морето...И да се похвалиш!...Макар,че в тези жеги съм скептично настроен към резултата от сега
- icho_87
- вече хвърля и на тежко

Да, колега. Във водата и по-скоро да бяха кефалови риби. Преценям ги на 20-25см дължина, но от време на време се вижда и по-хубав силует в дълбокото. После ще минавам пак от там и ще питам дали може да се лови. Има една табела, която сочи към входа на пристанището и пише "Fishing" и "Рьибалка"shturetc написа: Ако са били във водата,логично е да предположа,че си видял платерини или други кефалови риби?!Ако ли са били други,ще споделиш ли?
Благодаря за съветите, колеги.
За сега пробвах на старото пристанище (вляво от мелницата) и на плочата под лунапарка .. нулев резултат на монтаж за попчета, чепаре и бомбарда.. никъде нищо , но предполагам, че на вторият излет попречи много и силният вятър. Сега ще се насоча към буната за която си ме посъветвал.
Иначе, към Icho_87, на пристанището където си я видял тази табела като се приближиш има една излющена табела където пише че риболова е забранен за това и не сам пробвал да влизам там, все пак ако успееш, моля те да споделиш излетите си , че тук наистина никъде не виждам рибари..
- shturetc
- ще става разбирач

Jigera,в България тебала "Риболовът е забранен" сама по себе си нищо не значи
...И не,защото призовавам към анархия,а защото не се знае кой сульо я е лепнал.Отиваш с въдицата(а не с автомат "Калашников",сумка с пълнители и 5-6 ръчни гранати) и културно запитваш(ако има кого):"Ке моЪ ли да метна ема?"
Ако все пак ти отговорят отрицателно,поискай да видиш заповедта.И аз дочух,че през активния сезон,заради очакваните акостирания на круизни кораби,старото пристанище(това,което ти се пада в дясно,като вървиш по провлака по посока Стария Несебър...новото,на което има християнски кръст,ти се пада в ляво) ще бъде забранено за риболов,ама...трябва да се провери на място дали така стоят нещата.
Наслука!
Наслука!
- icho_87
- вече хвърля и на тежко

И аз подозирам точно това. От местните ми познати чух, че когато има круйзен кораб достъпа до пристанището бил доста ограничен. Къде е истината един господ знае.shturetc написа:в България тебала "Риболовът е забранен" сама по себе си нищо не значи...И не,защото призовавам към анархия,а защото не се знае кой сульо я е лепнал.!
Към Jigera - аз днес пак пропуснах риболова. Гмурках се покрай буната над северния плаж и има доста тлъсти попчета, но много скали там. Утре сутрин ще се пробвам на въпросната плоча вляво преди провлака. Тъй като нямам стръв ще чакам 7:00 пред един магазин
-
ionko_terziev
- разбира нещата

Ако имате транспорт ,от няколко дена на плажа под марина кейп в ахелой става приличен риболов на платерина на тапички и бомбарда...има извадени риби над половин кг. но повечето рибки са 100-200гр.
Значи съм объркал понятията относно старо и ново пристанище
Иначе, да може би трябва наистина да се пита.. явно прекалено лесно съм се отказал
Към Icho_87, благодаря за предложението , вече щях да съм там, ако не бях на работа
като цяло съм свободен за риболов само след 18:00 .. Иначе, наслука , но като гледам и времето не е много удачно.
Към Icho_87, благодаря за предложението , вече щях да съм там, ако не бях на работа
- icho_87
- вече хвърля и на тежко

Да, времето беше повече от гадно. в такъв вятър скоро не съм ловил... 50 грама олово едвам го насочвам където искам, а за корема и усещането на кълването да не говорим. Е все пак изкарах 4-5 риби, ама лапини.... за 20 мин риболов ми потече носа и се върнах в леглото
Днес има мачове и смятам да се отдам на биричка, но за утре може да направим уговорка ако искаш надвечер 
- bobo_33333
- кандидат преподавател

Точно там ,около корабите ,на леко ,на филе цаца се ловяха иларииicho_87 написа:Здравейте.
И аз днес пусках котва в Несебър...Около рибарските кораби, които току що бяха измили мрежите, се виждаха прилични рибки...
Аз там съм пораснал...
- shturetc
- ще става разбирач

Някой не пробва ли рибите на двете буни?
https://www.google.com/maps/@42.659056, ... NkisBw!2e0" onclick="window.open(this.href);return false;
Едно време на новата (вляво на снимката) се взимаше добре поп и галя ,а около старата(пръснатите камъни в дясно на снимката) вреше от платерина. Вярно,голям камънак е там и за дънен такъм не е удачно,но с бомбарда може да се работи без проблем.
https://www.google.com/maps/@42.659056, ... NkisBw!2e0" onclick="window.open(this.href);return false;
Едно време на новата (вляво на снимката) се взимаше добре поп и галя ,а около старата(пръснатите камъни в дясно на снимката) вреше от платерина. Вярно,голям камънак е там и за дънен такъм не е удачно,но с бомбарда може да се работи без проблем.
- icho_87
- вече хвърля и на тежко

Привет, колеги.
За съжаление ви пиша вече от София... Та... малко прясно инфо - вчера (събота 05.07) скочих с колелото до пристанището и видях 2-ма души да ловят до фара иларии на плувка. Относно забраната на пристанището - казаха че минават през плажа и не се заяждали. Продавача в един риболовен магазин ми каза, че ако съм имал късмет нямало да се заяждат с мен... Обнадежден от този факт тази сутрин и аз направих същото и в 6:30 бях на фара, но уви в 7 и 15 ни изгониха по доста груб и неценцурен начин + закана, че ако още веднъж ни видят там, някой щял да излети във водата... Според мен не си вярваше на думите, пък и доста бързаше човека... Изнесохме се естествено, но аз спрях на тетраподите откъм плажа, щото се виждаше доста риба и хич да не е хванах 15-тина иларии по 20-25см за 1 час
Иначе имаше сигурно 20 делфина в пристанището, сигурно затова и рибата беше на големи пасажи...
Успех от мен и надявам се тъпотията със забраната на пристанището да приключи... дай Боже по-скоро
За съжаление ви пиша вече от София... Та... малко прясно инфо - вчера (събота 05.07) скочих с колелото до пристанището и видях 2-ма души да ловят до фара иларии на плувка. Относно забраната на пристанището - казаха че минават през плажа и не се заяждали. Продавача в един риболовен магазин ми каза, че ако съм имал късмет нямало да се заяждат с мен... Обнадежден от този факт тази сутрин и аз направих същото и в 6:30 бях на фара, но уви в 7 и 15 ни изгониха по доста груб и неценцурен начин + закана, че ако още веднъж ни видят там, някой щял да излети във водата... Според мен не си вярваше на думите, пък и доста бързаше човека... Изнесохме се естествено, но аз спрях на тетраподите откъм плажа, щото се виждаше доста риба и хич да не е хванах 15-тина иларии по 20-25см за 1 час
Успех от мен и надявам се тъпотията със забраната на пристанището да приключи... дай Боже по-скоро
Някой случайно да има нова информация?