Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Въпрос за фидер риболова при лоши атмосферни условия
Модератор: Paublo_Eskobar
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Въпрос за фидер риболова при лоши атмосферни условия
Колеги от скоро имам фидер днес го изкарах за проба на Пънчарево духаше мн силен насрещен вятър ловях на метод фидер самата хранилка беше 30 гр + храната може би към 80 гр връхчето е 2.5 oz влакно 0.20 та въпроса ми е как да държа линията изпъната при вятър без да ми прави кореми при риболов на метода тъй като при него хранилките не са мн тежки и се движат по дъното от вятъра или течението а и как да хващам кълванетата при такива ветровити условия при положение че връхчето постоянно играе от вятъра дали ще има ефект ако добавя утежнение преди метод хранилката за да изпъна линията 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
1875
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за фидер риболова при лоши атмосферни условия
Върха на фидера да е максимално близо до водата,не е нужно да чакаш трепкане на върха,отвий аванса до дупка и работи с него.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- stridata
- ще става разбирач
Може би и връхчето е проблем с тази 30 гр. хранилка! Сложи 1-1.5oz върха ниско до вадата и пробвай пак.
П.п
Хранилката флат или спейс е?
П.п
Хранилката флат или спейс е?
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

-
- вече хвърля и на тежко
Връхчето карбоново ли ти е или стъклопластово?
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Това ми е хранилката
лошото е че стойките за пръчката ми са доста дълги над метър и пръчката е доста високо от водата не можах да намеря ниски колчета но ще го измисля иначе връхчетата са ми карбонови 2.0 oz ми е най тънкото мисла да сложа 0.14 влакно и да се пробвам пак ако някои знае от къде в софия мога да си набавя и това чудо
https://www.youtube.com/watch?v=K1okeuf ... ilpage#t=3

лошото е че стойките за пръчката ми са доста дълги над метър и пръчката е доста високо от водата не можах да намеря ниски колчета но ще го измисля иначе връхчетата са ми карбонови 2.0 oz ми е най тънкото мисла да сложа 0.14 влакно и да се пробвам пак ако някои знае от къде в софия мога да си набавя и това чудо

Не сме народ
1875
1875
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Просто по-малки колчета и върха на 10см.от водата,а за реката си с дългите колчета,там като удари на метода ще разбереш със сигурност. По въпроса за хранилката на миди не ти трябва -имам я и няма смисъл,по-дора си е класиката-успех колегаgeibriel написа:Това ми е хранилката![]()
лошото е че стойките за пръчката ми са доста дълги над метър и пръчката е доста високо от водата не можах да намеря ниски колчета но ще го измисля иначе връхчетата са ми карбонови 2.0 oz ми е най тънкото мисла да сложа 0.14 влакно и да се пробвам пак ако някои знае от къде в софия мога да си набавя и това чудо![]()
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Хранилката от клипа трябва да я има в "Майсторски риболов"
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Тази хранилка с 2 oz връх знаеш ли кога ще ти работиboreto1 написа:мога да си набавя и това чудо...

- forever_2pac
- научил се да хвърля
Красимир Атанасов написа:Тази хранилка с 2 oz връх знаеш ли кога ще ти работиboreto1 написа:мога да си набавя и това чудо...точно никога
Колега, моля разясни, щото и аз съм нов

-
- вече хвърля и на тежко
Карбоновите връхчета са по-добри за ветровито време и течение, щом ти си с такива значи проблема е в дългите и нестабилни стойки който ползваш. Едно късо колче с по-голям диаметър забито хубаво в земята или още по-добре един трипод и ще имаш много по-стабилна въдица а от там и върха няма да играе. Както са ти писали колегите върха ниско долу до водата за да скриеш влакното от вятъра и така.връхчетата са ми карбонови 2.0 oz ми е най тънкото
Намаляването на диаметъра на основното ще ти помогне в "борбата" с корема, но 0,14 моно е твърде слабо за 30гр метод фидер, ще загубиш много хранилки.
Мога ли да попитам какво гони на Пънчака с метод фидер? За каракуда и бабушка толкова твърд връх не трябва да ползваш твърде груб е за нежните им джуки.
- stelco
- ще става разбирач
...Без никакъв проблем само ,че поставя фидера като шаранджийска въдица напред и както каза Ицо ,отхлабва аванса и си лови .Красимир Атанасов написа:Тази хранилка с 2 oz връх знаеш ли кога ще ти работиboreto1 написа:мога да си набавя и това чудо...точно никога
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ти сериозно лиstelco написа:...Без никакъв проблем

Дай тогава да видя нагледно как изпъваш линията със връх 2 оз и хранилка от 25-30 грама

Понеже аз ги имам въпросните хранилки и дори със връх с по-малко оз не мога да изпъна линията.
Та ако може и мен да ме научи някой как се изпъва линия с леки хранилки и връхчета с голям оз,понеже ако е възможно правим суплес на всичкото фидер риболов,мдааааа.
- stelco
- ще става разбирач
Колега прочете ли докрая изречението ,което цитириш.Мисля ,че не щом питаш дали съм сериозен.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Mного е лесно,Стелко го е писал-въдицата перпендикулярно на брега/шаранскатаКрасимир Атанасов написа:Ти сериозно лиstelco написа:...Без никакъв проблем![]()
Дай тогава да видя нагледно как изпъваш линията със връх 2 оз и хранилка от 25-30 грамапри вятър насрещен.
Понеже аз ги имам въпросните хранилки и дори със връх с по-малко оз не мога да изпъна линията.
Та ако може и мен да ме научи някой как се изпъва линия с леки хранилки и връхчета с голям оз,понеже ако е възможно правим суплес на всичкото фидер риболов,мдааааа.

За какво изпъване говорим при метода-при невнимание преместим ли и сант хранилката трябва да се презаметне отново.Линията при този риболов не е като при стандартна кошничка,добре да е изпъната,но не и натегната

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Бачееееее говорим за хранилката от клипа!butnik написа:...За какво изпъване говорим при метода...