Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Въпроси за тази въдица
Модератор: sapuna
- martinisd
- новобранец
Въпроси за тази въдица
Здравейте,
начинаещ съм, засега само чета из форумите... Имам няколко излета с приятели непрофесионалисти през изминалата година. Крайно време е да открия тазгодишния сезон. В тази връзка искам да ви попитам като по-знаещи какво ще препоръчате за тази въдица Caperlan донесена ми от Франция. Пръчката е дълга 2,20м. На нея пише следното: 455gr. 16oz / 11/17.6 lbs / 30-50gr. / 1 и 1шестнайста - 1 и 1тридесет и четири .
Може ли да ми обясните какво означават характеристиките изписани на пръчката? Какво да навия на тази макара съответно.

Разбира се мисля да я пробвам на Струма и/или Места, а защо не и на язовир Белмекен, където не съм бил и възнамерявам да ида със семейството за един уикенд.
Благодарско на отзовалите се и наслука.
начинаещ съм, засега само чета из форумите... Имам няколко излета с приятели непрофесионалисти през изминалата година. Крайно време е да открия тазгодишния сезон. В тази връзка искам да ви попитам като по-знаещи какво ще препоръчате за тази въдица Caperlan донесена ми от Франция. Пръчката е дълга 2,20м. На нея пише следното: 455gr. 16oz / 11/17.6 lbs / 30-50gr. / 1 и 1шестнайста - 1 и 1тридесет и четири .
Може ли да ми обясните какво означават характеристиките изписани на пръчката? Какво да навия на тази макара съответно.

Разбира се мисля да я пробвам на Струма и/или Места, а защо не и на язовир Белмекен, където не съм бил и възнамерявам да ида със семейството за един уикенд.
Благодарско на отзовалите се и наслука.
Кучета не са ме хапали, само хора..!
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпроси за тази въдица
Това, според мен е тежка спининг-въдица. Къса и твърда, със здрави водачи - за улов на сом, щука и сьомга.
Изписаните символи са дължина, тегло, диапазон на влакната и диапазон на теглото на ползваните примамки. Можеш да навиеш плетено влакно, което се побира в посочения диапазон. Това е мое мнение, поправете ме, ако греша... 
пс: мисля, че макарата е малка за тази пръчка.

- icefire
- ще става разбирач
+1 и според мен - казал си го както трябваpavre написа:Това, според мен е тежка спининг-въдица. Къса и твърда, със здрави водачи - за улов на сом, щука и сьомга.Изписаните символи са дължина, тегло, диапазон на влакната и диапазон на теглото на ползваните примамки. Можеш да навиеш плетено влакно, което се побира в посочения диапазон. Това е мое мнение, поправете ме, ако греша...

Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
- martinisd
- новобранец
Еее, мерси, някой да напише два реда... Значи за сом и щука ще се пробва пръчката... Какво влакно ще препоръчате за целта?
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Някакво плетено влакно между 11 и 17.5 либри. Аз бих сложил малко над долната граница..
- martinisd
- новобранец
дайте моля някое конкретно влакно, което да се намира лесно, да не е скъпо и да не е менте
капацитетът на макарето е 150м. за 0,25мм съответно 100м. за 0,30мм.

капацитетът на макарето е 150м. за 0,25мм съответно 100м. за 0,30мм.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Бих ти предложил Варивас - 1,5 дебелина (около 0.21), синьо на цвят, оригинално- японско. 150 метра струват около 40лв. Има и по-евтини, но ако искаш да ползваш влакното няколко сезона, да имаш хубав кастинг и да е с реални параметри си купи хубаво. Евтините не са с кръгло сечение, по-дебели са и се късат на половината от посочените килограми, да не говорим, че правят бради. Успех в спининга!