Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Къса ли се влакното след закачането на клипса
Модератор: sapuna
Къса ли се влакното след закачането на клипса
Здравейте колеги рибари
Та искам да ви питам защото гледах потелевизията как един закача влакното на клипса на шпулата
и така всеки път замята на едно и също разтояние
но на мен ми се струва че ако се заметне по силно и при самото спиране на влакното
в
някой закачал ли е така и имал ли е проблем
П.П Извинявам се ако има такава тема но просто не можах да намеря нищо
Та искам да ви питам защото гледах потелевизията как един закача влакното на клипса на шпулата
и така всеки път замята на едно и също разтояние
но на мен ми се струва че ако се заметне по силно и при самото спиране на влакното
в
някой закачал ли е така и имал ли е проблем
П.П Извинявам се ако има такава тема но просто не можах да намеря нищо
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Къса ли се влакното след закачането на клипса
Аз до сега не съм имал късане на влакно при фиксиране на влакното на клипса.От няколко години ловя само на фидер и почти постоянно съм клипсирал влакното.
Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
А силно ли го замяташ ?mlc написа:Аз до сега не съм имал късане на влакно при фиксиране на влакното на клипса.От няколко години ловя само на фидер и почти постоянно съм клипсирал влакното.
Много зависи и от клипса.
Аз специално ползвам ластик и съм доволен.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Добър ден колега,
погледни това видео, нагледно е обясно как да се замята с фидер при закачено влакно на клипса. Надявам се, че ще ти е от полза.
Успех!
погледни това видео, нагледно е обясно как да се замята с фидер при закачено влакно на клипса. Надявам се, че ще ти е от полза.
Успех!

Последно промяна от Lecho на Чет Юли 10, 2014 4:42 pm, променено общо 1 път.
Алекси Николов
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
ЕЛКО ЕООД
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
колега видеото ми дава грешка и не се отваряLecho написа:Добър ден колега,
Успех!
може ли да ми дадеш директен линк
Благодаря

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Опитай отново, вече трябва да работи.Lecho написа:Добър ден колега,
Успех!

Алекси Николов
ЕЛКО ЕООД
ЕЛКО ЕООД
Би ли унагледил как точно го ползваш. Поздрави.ceco65 написа:Много зависи и от клипса.
ето http://www.youtube.com/watch?v=7bvSTvUOPDU" onclick="window.open(this.href);return false;sokol135 написа:Би ли унагледил как точно го ползваш. Поздрави.ceco65 написа:Много зависи и от клипса.
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Ползвайте възможно най-тънки ластички ...
Когато ластичката е дебела повдига клипса и понякога влакното при изнизването се закача на него , не е много приятно
Когато ластичката е дебела повдига клипса и понякога влакното при изнизването се закача на него , не е много приятно

-
- ще става разбирач
Това дали ще ти се скъса влакното според мен е плод на опит, усет и техника на замятане. При мен никога не се е случвало късане. Като цяло след като определя дистанцията на риболов и закача клипса, аз знам каква сила да приложа при замятане и при по близките дистанции няма нужда да се силя така, че да предизвикам късане. Но дори и да приложа по голяма сила, използвам една техника ... веднага след замятане вдигам върха на пръчката на горе към небето и когато кордата се спре в клипса от самата инерция, която е набрала хранилката то тя се поема от върха на пръчката , от самата пръчка,от възможноста да си отпусна ръката напред ако усетя много напрежение и чак тогава от клипса, което прави почти невъзможно да се скъса в областа на клипса. Използвам тази техника и при по големи дистанции.
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Никога не бях имал късане от клипса...до миналата седмица.
Имам макара с алуминиева шпула, на която гнездото на клипса е направено по такъв начин, че има един ръб, в който кордата се протрива и къса.
2 ролки Х 150 метра фидерска корда(не разтеглива - 0.22) си заминаха за 1 риболовен ден и бях напът да спра да го използвам този клипс, но си сложих пластмасовата шпула на макарата и проблема изчезна.
Бих казал, че си зависи от шпулата на макарата, клипса и най-важното, уменията на човека, който хвърля.
В използването на клипса ме дразни единствено, когато се закачи по-едра риба. Тогава няма аванс който да те спаси, а кордата да успееш да откачиш от клипса в момент, в който имаш закачена голяма риба - си е истинско предизвикателство.
Имам макара с алуминиева шпула, на която гнездото на клипса е направено по такъв начин, че има един ръб, в който кордата се протрива и къса.
2 ролки Х 150 метра фидерска корда(не разтеглива - 0.22) си заминаха за 1 риболовен ден и бях напът да спра да го използвам този клипс, но си сложих пластмасовата шпула на макарата и проблема изчезна.
Бих казал, че си зависи от шпулата на макарата, клипса и най-важното, уменията на човека, който хвърля.
В използването на клипса ме дразни единствено, когато се закачи по-едра риба. Тогава няма аванс който да те спаси, а кордата да успееш да откачиш от клипса в момент, в който имаш закачена голяма риба - си е истинско предизвикателство.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ko нье.Kardinal написа:Къса ли се влакното след закачането на клипса

- Калин–Стоянов
- разбира нещата

Това са клипсовете / всички от този тип/ , всичко друго е някакъв компромис ...
- forever_2pac
- научил се да хвърля
Колеги какво става ако рибата е по-голяма и иска аванс, а влакното е закачено на клипса?