Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Нежелани ефекти
Модератор: Paublo_Eskobar
Нежелани ефекти
Колеги,въпроса ми е към онези които отдавна се занимават риболов на щека.Защо при захранване с тежка захранка ,правелно премерване на дъното и риболов около него и лежайки на него не хванах нито една платика,а след повдигане от дъното на на 1,5 метра нагоре започнаха да кълват като уклеи платики по 400/ 500 грама.Като се има в предвид че не съм срелял нищо с прашката.Дохранвал съм със захранка .Топчета колкото орехчета или мандарини от ръка.Основната захранка също е подавана от ръка.В захранката имаше и троха.Ако модераторите решат ,че темата не е за тук моля да я преместят.
-
- сериозен играч
Re: Нежелани ефекти
Термоклин.
Възможно ли е да има много водорасли и след обирането на основната захранка да започва да се вдига нагоре да посреща дохранващите топчици.Може да звучи тъпо ,но това което се получи в течение на риболова нямаше никаква логика.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не е възможно да има водорасли и да не ги усетиш със щеката. Просто рибата е била над дъното. Има няколко варианта, първия е термоклин, макар че по това време на годината е малко вероятно, осен ако не си ловил на идиотска дълбочина. Друга възможност е дъното да е било кофти, и рибите да не се хранят от него. Примерно тиня или нещо гниещо. Точно това, което си описал се наблюдава в някои райони на Челопечене край София, огромни платики взимат над дъното и отказват да слязат на захранката.
Може и захранката ти да е била кофти и да е отделяла много плуващи частици.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- SBANKOV
- ще става разбирач
Пропусна камънитеchirusa_bg написа:Не е възможно да има водорасли и да не ги усетиш със щеката. Просто рибата е била над дъното. Има няколко варианта, първия е термоклин, макар че по това време на годината е малко вероятно, осен ако не си ловил на идиотска дълбочина. Друга възможност е дъното да е било кофти, и рибите да не се хранят от него. Примерно тиня или нещо гниещо. Точно това, което си описал се наблюдава в някои райони на Челопечене край София, огромни платики взимат над дъното и отказват да слязат на захранката.

Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...