влакно за морски риболов

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

nachinaesht01
новобранец
новобранец

влакно за морски риболов

Мнение от nachinaesht01 »

Здравейте, аз попринцип практикувам сладководен риболов, но искам през свободното време на морето да половя и там.Въпросът ми е трябва ли да съм с някакво по-специално влакно,защото в едно клипче споменаха нещо, че имало специално такова което е устойчиво на солта.Това вярно ли е и наистина трябва ли ми такова или мога да карам и с мойто, защото не ми се дават допълнително пари за 1 седмица почивка и 2 пъти по 3 часа риболов... и м/у другото какво би му станало на това обикновенното, като мойто? МС :)
nachinaesht01
новобранец
новобранец

Re: влакно за морски риболов

Аааа и въпрос 2 за който спонтанно се сетих: на каква стръв мога да хвана и какво... т.е. кой вид риба на кво кълве и кой е най-много и най-лесен за хващане? имайте предвид че съм шаранджия и ще дойда с монтаж с дънна въдица- голямо олово и 2 куки 2-ки. Ще ловя на курорта Св.Св. Константин и Елена до гр.Варна! Много ще съм ви благодарен ако ми отговорите и на двата въмроса, защото ще ми помогнете много.НА ВСИЧКИ ПОЖЕЛАВАМ САМО ГОЛЕМИ РИБИ!!!
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Лови си спокойно ПОПЧЕТА и не се претиснявай!
Разликата е в цвета светло син но ако по дъното има зелени водорасли с шаранското
комуфлажното влакно става невидимо 0,30 и поводи 0,10 през две педи от оловото .
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

Купи си от първия рибарски магазин във Варна такъм за илария за дъно. И си го монтирай. Гледай дългия бидем да е от долу. Основното влакно става всякакво не се притеснявай. Оловото по-тежичко да е, че от вълните ще се отслабва постоянно. И не слагай звънче а гледай върха на сопата. Вземи се пакет червей блатен-казват му и морски нищо, че не е. И го съхранявай в хладилник. До една седмица издържа. Когато е време за плаж не е време за риба. Та не се разочаровай много от слаб улов.
3 ти вариант бомбарда, ще ти обяснят в магазина. За там вече е задължително хубавото влакно флурокарбон за повода, който е около 1,60-1,80 м. след бомбардата.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Това може да ти помогне монтажи разни за море на руски.
nachinaesht01
новобранец
новобранец

Аха... разбирам! Значи няма проблем да си ловя с основното ми влакно,което е прозрачно и въпреки че не е оцветено подходящо то е един вид универсално :) или нещо такова. Главно запитването ми беше за това защото гледах един как прави чепаре и каза че солта може да разяде обикновенно влакно и требва специално- морско!това не е така,така ли да го разбирам? Относно монтажите: не мисля да залагам на нещо по-специално, защото мисля че и тези с които разполагам ще ми свършат работа,а и аз по-скоро ще релаксирам до водата и м/у другото ще се кефя и на риболова, а пък квото хвана - това, затова и няма да се разочаровам ако не хвана нищо, защото пак ще ми е приятно, а и ми е за 1-ви път и все пак трябва малко опит.за червейте освен блатния в хладилника някви други като торен, бял ... бля бля трябват ли ми и къде мога да ги съхранявам? и нещо последно: нямам риболовен билет и да питам трябва ли ми такъв защото до сега ходя на платени язовири и не ми е трябвал а сега четох закона и пише че и за черно море не ми трябва билет... това вярно ли е или и там следят за тези неща!
ЗАКОНА:
Чл. 23. (1) (Изм. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Физическите лица могат да извършват любителски риболов без билет във водите на Черно море при спазване изискванията на глава четвърта.
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Билет ти трябва на платените водоеми!-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
На Морето без билет една въдица с две куки или две въдици с по една кука!
Попчета се вадят с вътрешноста на мида.
Аз съм вадил на кубчета салам "Камчия" или сланина поради липса на мида... :wink:
Може да се пробва на скариди продават ги като слънчоглед по морето варени...
Солта в водата разяжда металите не кордата а блесните,воблерите,макарите ръждясват след
време.Обаче ти ще бъдеш 6 дена така че може да си държиш пръчката и под вода за да ръждяса и трябват 7дена... :lol:
Обикновен червей червен поради липса на морски пак върши работа селикони и други спинингови примамки.Класиката е вътрешноста на черна мида на дъно!
checho_58
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от checho_58 »

Риболовен билет не ти трябва!
С твоите такъми, можеш да хвърляш основно за попче или дънен за кефалови, а дали ще уловиш си е божа работа.
За стръв освен блатен червей, можеш да ползваш и бяла мида, и черна мида, и скарида, и астахос, и бял червей .... абе влез в първият риболовен магазин по морете и ще те светнат за всичко.
Най-важното нещо е удоволствието и релакса!
Наслука :drinkers:
nachinaesht01
новобранец
новобранец

МНОГО МНОГО МНОГО МНОГО МНОГО благодаря на всички ви за отговорите, много ми помогнахте!!!Само накрая се замислих проблем ли ще е като съм с мойте куки №2 щот са малко големи май?И кобяха тези отровните видове и от какво трябва да се пазя и да знам за тях?Мерси още веднъж,тва са ми последните въпроси, че малко май почвам да досаждам с тва разводняване на темата :D тва са ми последните неща които смятам за важни преди да се пробвам мс отново.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Скорпид
Изображение

Дракон
Изображение

Това са двата вида от които трябва да се пазиш,особенно дракона.
Иначе 2 номер кука си е добра за попчето.

И два клипа
http://youtu.be/oMSBKJi4p4U" onclick="window.open(this.href);return false;

http://youtu.be/zffYXmy-3FQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Навържи си още у дома такъми с по-малки куки.
Опасни риби морски дракон

Изображение

Изображение

Изображение

Обърни внимание на черното в началото на гръбната перка.
И скорпид

Изображение

Изображение
А сега де? :roll:
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Щом си шаранджия, хеликоптер (2) с повод 20 см, куки 6/7 номер морски с дълго рамо, с нанизана тапичка. крайно олово 100 гр. Стръв само и единствено морски червей. Хладилната чанта е задължителна - за стръвта и за рибата) Сутрин от разсъмване до 8.30, после на плаж, Къде точно на лични. Аз си ползвам шаранджийските пръчки и макари (3.90/3.5), Всичко необходимо можеш да си купиш от магазините срещу Полиграфията. За иларията по-вече от една въдица не ти трябва, защото ако я има, една стига, ако я няма, и 3 все тая.
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Рибата - дракон - Блог [lapichki.com - Сайт за вашите домашни любимци]
http://www.lapichki.com/pets/statii_p.php?id=143" onclick="window.open(this.href);return false;
Да трябва да се пазиш от тези дракони много приличат на Попчета а Скат не вярвам да хванеш!
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

СЕМ. СКОРПИДОВИ - SKORPAENIDAE
В Черно море 2 вида, а по българското крайбрежие 1 вид.

СКОРПИД,СКОРПЕНА,МОРСКИ СКОРПИОН - Scorpaena porcus
Скорпина
Скорпината(scorpaena scrofa), е много грозна риба,. Тя има късо тяло, голяма глава, украсена с множество кожни израстъци, дори и под челюстта. Тялото е основно червено с тъмни петна, но има способността да променя цвета си за маскировка .
Може да достигне дължина от 50 см.
Живее достатъчно далеч от брега, на места дори и при дълбочина 500 метра.
Малките скорпини, живеят в близост до брега, главно в близост до дупки.
Обождането от перките е болезнено и опасно, тъй като те са отровни жлези.

СКОРПИОН
СКОРПИОНА (scorpaena porcus) прилича на скорпината, но е много по-малък и достига 25 cm, най-много.
Тялото е по-малко и основният цвят е сив. В опашната перка има черни ивици върху сив фон. Очите му са по-големи.
За разлика от своите роднини, тази риба живее в скалисти или смесени легла, най-често между водораслите и не далеч от брега.Месото, зависи от сезона и региона и може да се счита за вкусотия

Тъй като си говорим за отровни риби, поствам този текст, за жалост обаче не ми се копираха снимките. Нека по знаещите да кажат разликата между двата вида.
Относно влакното- обикновеното влакно "гори" в солена вода и ако преди това с него сме вадили примерно 6кг шаран без проблем, след ползването му в солена вода и 1кг може да го скъса. Края на линията ми задължително завършва с флурокарбон -независимо дали за спининг, плувка или дъно. Има рибки, които просто си пригризват монофила.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Efimov написа:СЕМ. СКОРПИДОВИ - SKORPAENIDAE
В Черно море 2 вида, а по българското крайбрежие 1 вид.

СКОРПИД,СКОРПЕНА,МОРСКИ СКОРПИОН - Scorpaena porcus
Скорпина
Скорпината(scorpaena scrofa), е много грозна риба,. Тя има късо тяло, голяма глава, украсена с множество кожни израстъци, дори и под челюстта. Тялото е основно червено с тъмни петна, но има способността да променя цвета си за маскировка .
Може да достигне дължина от 50 см.
Живее достатъчно далеч от брега, на места дори и при дълбочина 500 метра.
Малките скорпини, живеят в близост до брега, главно в близост до дупки.
Обождането от перките е болезнено и опасно, тъй като те са отровни жлези.

СКОРПИОН
СКОРПИОНА (scorpaena porcus) прилича на скорпината, но е много по-малък и достига 25 cm, най-много.
Тялото е по-малко и основният цвят е сив. В опашната перка има черни ивици върху сив фон. Очите му са по-големи.
За разлика от своите роднини, тази риба живее в скалисти или смесени легла, най-често между водораслите и не далеч от брега.Месото, зависи от сезона и региона и може да се счита за вкусотия

Тъй като си говорим за отровни риби, поствам този текст, за жалост обаче не ми се копираха снимките. Нека по знаещите да кажат разликата между двата вида.
Относно влакното- обикновеното влакно "гори" в солена вода и ако преди това с него сме вадили примерно 6кг шаран без проблем, след ползването му в солена вода и 1кг може да го скъса. Края на линията ми задължително завършва с флурокарбон -независимо дали за спининг, плувка или дъно. Има рибки, които просто си пригризват монофила.
Ае Фийййй - ти у ред ли си?
Смени си дилъра ве.
На монофила морската вода ,ама ИЧ не му влияе,както и на ФК-то.
а относно описанието за рибите - кофти превод.
50см скорпид в Черно море - заеби тези приказки.
Преди да пускате развалени преводи - малко се върнете назад в темите,
поне да видите снимките на тези риби.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”