Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

merkyri 4 fm в merkuri 6fм. четиритактов
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
merkyri 4 fm в merkuri 6fм. четиритактов
Колеги,знае ли някой какво може да се смени /карбуратор или жигльори или...за да се увеличи мощността на двигателя от 4 на 5 или 6 к.с.Серията от 4до 6 к.с. е с с един съши двигател и ако е Да какво и как да се купят частите или кой би могъл да го направи. По принцип,ако това не става търся да заменя двигателя 4к./с с 6 к/с
Re: merkyri 4 fm в merkuri 6fм. четиритактов
Колега аз съм със същото моторче и правих някакви проучвания. В руските форуми е добре описано как става. Както си написал 4,5 и 6 кончета са едно и също моторче. Разлика само в карбуратора - между 5 и 6. Между 4 и 6 трябва и перка да смениш. Руснаците масово купуват и в последствие преработват от 4 на 6 кончета заради правата - до пет коня се кара без документ, а нагоре трябва. Та за промяната ти трябва карбуратор и перка - руснаците ги купуват от БОАТ.НЕТ с точност не си спомням името, ако трябва ще го проверя. Купуват карбуратор и перка на ТОХАЦУ - /при нас има аномалия и ТОХАЦУ-то е по скъпо - но в останалия свят е по-евтинко/. Предпочитат да купуват от по-старите модели - новите ги смятат за скопени. Преработката отнема 20-тина минути.
-
- новобранец
Колега Благодаря за инфо.Освен да се обединим усилията и да ги преработим! Явно има разлика в карбуратора,не става само с жикльорите и при витлото има някоя разлика! Знаеш ли приблизителната цена и можем ли да на някой да осъществи тази операция!
-
- новобранец
видях в boat.net.Тохацу карбуратори 6 коня са почти два пътя по евтини.А може и карборатор на тохацу и винт на меркури.Колега ,а отворите на карбуратора съвпадат ли или трябва да се преправят.Нужни ли са нови гарнитури или нещо друго.Ако е само това без доставката излиза около 160лв.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не знам за карборатори,но на един колега му казали че само жигльорите се сменят,някакъв винт за предавките към перката и самата перка-около 270 лв му искали 

Аз там съм пораснал...
Колега - визимаш си и карбуратор, и винт от ТОХАЦУ - предполагам, че в момента твоя е 7-ца - стандартния за 5 и за 6 коня е 8-ца. Има и девятка, но може би ще ти е голям - зависи от лодката. Карбуратора си ляга на мястото спокойно без проблеми. Гарнитурата се запазва старата при сваляне на стария карбуратор. Ми това е. Аз за сега се въздържам от промяна, понеже с 6 коня и по-големия винт ми се вдига много минималната скорост и не става за тролинг. Лодчето ми е мъничко.
-
- новобранец
Погледнах в боат нет.Съшия модел карбуратор същия номер е в наличност от 2007 год.,а двигателя ми е от 2008г. и в каталога под същия номер за 2008год пише;НЕ Е В НАЛИЧНОСТ.Как мислите може ли да има разлика при един и същи
номер!
номер!
-
- новобранец
До bobo_33333
в боат .нет се оказа ,че такива карбуратори не са налични!може ли да питате колегата къде биха сменили жигльорите и перката.някакъв адрес,телефон,сайд! Или къде мога да поръчам такъв карбуратор?
в боат .нет се оказа ,че такива карбуратори не са налични!може ли да питате колегата къде биха сменили жигльорите и перката.някакъв адрес,телефон,сайд! Или къде мога да поръчам такъв карбуратор?
С жигльорите - не става - трябва си карбуратор! Карбуратора става от 2003г. на сам. Перки има в БГ но са доста соленички. Перката ти трябва според лодката - 7-цата, която предполагам имаш при по-голяма лодка ще ти върши работа. Ако си с по-малка лодка си иска по-голяма перка.
-
- новобранец
Благодаря на колегите основно на ruci_bo за информацията.Частите вече ги поръчах.Витлото е 8 по-нов модел,както ми уверяват от фирмата замества стария.Същото е с карбуратора по-нов модел ,замества изчерпания модел- на Тохатцу производство.
А дали си струва е друг въпрос .