Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на распер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Риболов на распер
какви примамки да използвам при риболова на распер.
Re: Риболов на распер
Нямам голям опит в спининга все още но от това което съм установил е, че расперът предпочита плуващи воблери, имитиращи уклей. На такъв воблер миналата седмица хванах двукилограмов распер от Марица. Също така расперът обича буйните води и следва да се търси където е най-силното течение. Късмет!
- Vid
- кандидат преподавател
Това не е вярно. Расперът се държи в умерено течение, т.е. не стои ни в бързея, ни в застоялата вода.to4eh написа: Също така расперът обича буйните води и следва да се търси където е най-силното течение.
Ловил съм го и на дълбоко газещи воблери, щото като не е активен стои на дъното зад подводни препятствия, но не пропуска лесната плячка...
Инак, най успешни са плитко газещи воблери с естествени цветове на уклей или все издължени клатушки... и бързо водене. Това га е активен и гони...
Иии въобще не вярвай на писанията тук, че е много хитра риба. Плашлива, може би...
Преди 10-15 г. нямах излет по Марица в който да не уловя няколко распера по 2-3 кг., сега не мога да уловя и един, а тогава ловях с най измислените воблери купени по левче от някой магазин, то щот и други нямаше..

В тоя смисъл, най важното е да ловиш там къде има риба, инак и космически технологии да ползваш, пак ще си останеш капо.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
пробвай с клатушка на abu garcia hammer по дунава много я харесват и не е много скъпа.
-
- фен клуб-скобар
Днес бях за распер на устието на Вита, распера гонеше усилено но не успях да хвана нито една риба... к'во е туй чудо.
Всичко дето лъска, има бяло, синьо, розово, лилаво или зелено е ефективно. Клатушки най вече работят при мен.
Тунджа, воблер Berkley 7 см, 2.6кг.
- Прикачени файлове
-
- 21032014256.jpg (110.58 KiB) Преглеждано 1931 пъти
-
- новобранец
по Дунав се лови успешно на воблери имитиращи уклей, спинери на СПРО, клатушки и въртящи блесни 4,5 и дори 6 номер 

Рибарите се виждат един друг отдалеч
- Vid
- кандидат преподавател
Твоята слука все искаме да я изпитаме, само дето другата дума се вика... късметJoro9090 написа:Тунджа, воблер Berkley 7 см, 2.6кг.

п.п. Ако почнеш да ги вадиш такива през ден, ще вземем да разсъждаваме върху примамки, линии и пр....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец