Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

За морето лотка 4.20 царево ,какъв двигател да взема
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
За морето лотка 4.20 царево ,какъв двигател да взема
Извинявам се ако има подобна тема ,но не я открих.Ще си вемам лотка 4.20 стъклопласт на Царево,на табелата пише до 12 к.к..В морето как се дързат с 6к.к. до там стигат парите за нов иначе трябва нещо вехто.Благодаря предварително на отзовалите се .
Re: За морето лотка 4.20 царево ,какъв двигател да взема
Вземи си 6 к,с.нов.За тази лодка е перфектен.По малък разход,по лек за носене и обслужване.Разликата в скоростта е малка.
-
- ще става разбирач
Аз съм със Варан 4,20 и маринър 20 коня два такта - лети във водата , но и разхода си го бива ...ВАРАНА е 130 кила ,мисля че твоята е по лека .Щом производителя ти го е писал ,значи е имал нещо предвид .Аз бих си вземал максимума ,който ти е даден .По добре е консултацията със колеги същите лодки ,а още по добре е и сам да ги тестваш .
Успех и честито за лодката .
Успех и честито за лодката .

-
- новобранец
Благодаря за отговорите ,точно там ми е дилемата ,нов 6к.к. или 10-15к.к.но втора ръка кадето е малко скрита лимонка .Четох ,че е по хубаво да е максимума на двигателя който дава производителя ама пусти финикийски знаци и мерак,кой да чака да сабира а лотката да стои.
- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
аз съм с лодка от Царево-4м,100кг,макс за нея по данни от производителя-8 к.с.Накрая след много мислене си взех Тохацу 10 кс,нов и не съжелявам.За морето си трябва мощност,ще видиш....вземи 1о или 15кс
-
- новобранец
Имам същата с двигател 6 кс. Добре се движи, но сякаш е малко бавна. Повече от 12 км/ч не може да вдигне. От колеги със същата лодка съм чувал че с 10 кс стига до 18. Това последното не сам го проверявал лично.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дали ще е с 12 или с 18км/ч... Все същото, само се мъчи мотора, а глисаж - йок! Пък цената е х2...novobranec1 написа:Имам същата с двигател 6 кс. Добре се движи, но сякаш е малко бавна. Повече от 12 км/ч не може да вдигне. От колеги със същата лодка съм чувал че с 10 кс стига до 18. Това последното не сам го проверявал лично.
ПС: Много моля да пишете лоДка

- barutchiata ©
- Администратор
Като говорим за лоТки
и двигатели искам да изкажа мнението си, че дребните сметки излизат дебели. Купувайте си двигатели с макс мощност за лодката и не си създавайте ядове.

15 к.с е твоя мотор , имам и варан, имам и мичуринка имай ми доверие пробвал съм всичко.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
15-ката за мен е оптималния вариант ,макар че може и 20 да носи без проблем.Моят е 15.И моята лодка е мичуринка от Георги 4.15м (модела който е около 2 бона не помня точната цифра)Както казаха колегите не прави дребни сметки и ако трябва или разсрочи или изчакай да събереш.Не го слушай Георги ,че са достатъчни 6.Чесно казано тези 6 коня не вършат никак добра работа в комбинация с тези лодки трябва си по-мощен.
Качествени чепарета Borkata

-
- ще става разбирач
Н Георгиев написа:Извинявам се ако има подобна тема ,но не я открих.Ще си вемам лотка 4.20 стъклопласт на Царево,на табелата пише до 12 к.к..В морето как се дързат с 6к.к. до там стигат парите за нов иначе трябва нещо вехто.Благодаря предварително на отзовалите се .

-
- новобранец
Извинявам се за "лотка",явно мненията клонят към по големите и ще е втора ръка на касмет.Мижам и каквото хвана от чувала с .......пък дано е туй дето трябва .Благодаря на всички и по скоро да се виждаме в морето.
- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
Със сигурност си вземи по мощен двигател,в сайтовете има какво да се види,а ако можеш да отделиш за четири такта най-добре
-
- новобранец
Почети е сигурно ,че ще е 4-тактов,но няма пари за нов и минавам на план Бе.Нещо втора ръка внос от някаде си пък каквото се случи.Ще ви пиша на какво сам се надянал
с надежда да ми служи вярно а не аз на него.Благодаря на всички

Колега тая Мичуринка 4,20 изобщо нее като ВАРАНА или като Мичуринка 4 м. . Това е НЕГЛИСИРАЩА лодка подобна на ЯЛ-4 , НОООООО МНОГО СТАБИЛНА В МОРЕТО и като цяло с 6 и с 15 коня разликата ти е само в това , че с 15 коня няма да ти прави проблем мъртвака(демек няма да има 3 напред 2 назад , а хода ще ти е равномерен) и като (АКО) тролиш ще го правиш на по-малки обороти и .............
аве вземи си поне 8-10 коня те са двуцилиндрови и несе чуват а 6 коня си дранчат като двутактови
Поздрави И ЧЕСТНО ИМАХ 5 КОНЯ ИМАХ 10 А СЕГА СЪМ С 20 И ОБМИСЛЯМ СЛЕД ВРЕМЕ ДА СИ ВЗЕМА 40 - РАЗЛИКАТА В ГОРЕНЕТО НЕЕ ГОЛЯМА (говорим за 4-тактови) , но ..... аве как да се изразя с голям мотор и 2 часа да имаш свободни влизаш , а с малък 2 часа ти е само прехода особенно в морето
аве вземи си поне 8-10 коня те са двуцилиндрови и несе чуват а 6 коня си дранчат като двутактови
Поздрави И ЧЕСТНО ИМАХ 5 КОНЯ ИМАХ 10 А СЕГА СЪМ С 20 И ОБМИСЛЯМ СЛЕД ВРЕМЕ ДА СИ ВЗЕМА 40 - РАЗЛИКАТА В ГОРЕНЕТО НЕЕ ГОЛЯМА (говорим за 4-тактови) , но ..... аве как да се изразя с голям мотор и 2 часа да имаш свободни влизаш , а с малък 2 часа ти е само прехода особенно в морето