Уикенд на Жребеца

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Уикенд на Жребеца

Мнение от butnik »

Отдавна не съм споделял излети,но тоя определено си заслужава :wink: не,че спукахме рибите,но последните години рядко ми се отдава възможност за няколкодневни излети.В петък товарене на багажа/пикапа се оказа малък/минаваме през Биндера и тримата /малкия бе с нас/отпрашихме към Жребеца.Наш приятел има къща в съседно на язовира село,отбихме се само да заредим хладилника с......бира и мастика :wink: и след 90 минутно препускане по трасето пристигнахме
Изображение
Изображение
Първо проверка на водоема
Изображение
Изображение
Изображение
Успокоени ,че всичко си е на място се отправихме и към подслона.Разтоварване на камилата и бързо приготовление към веселата част
Изображение
[]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 21d702b479[/img]
Моабета продължи под лозата
Изображение
Изображение
Изображение
традиционно по нашенски-мешана скаричка и салата и разбира се мастиСка.
Късно лягане,кратък сън и в ранни зори сме на необязденият кон.Биндера разпъна два фидера,аз разпънах 6-ца на Малкия и се заех с разпъване на водопровода.Знаех,че след 15 м има ръб,но разчитах в ранните часове рибата да е по-наблизо.Разбъркване на манджа
Изображение
Изображение
захранване и през това време Биндера извади и първата бабушка перка квото и да е размер липсващ по водоемите около Филибето.На щеката ми влезнаха риби до към 9 часа,след което се дръпнаха навътре/на 11.50 бе 3.70м/.Лошият краткотраен сън ме принуди към 11 часа да събера щеката завещавайки един от готовите мачове на Биндера и се отправихме към селото на почивка оставяйки го да се "мъчи"под палещите лъчи на слънцето.Хапване,малко сън и обратно,но......
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
така изкарахме оставащите часове преди залеза,минахме да приберем Биндера,като го заварихме в това положение
Изображение
от съображение няма да постна други снимки,че трябва да слагам червената точка Laughing
Прибрахме се в отлично настроение въпреки слабият риболов около 2 кг риба само перки с изключение на два добри костура.Но риболова беше на заден план-имаше риПка за мезе,а утре каквото сабя покаже.Анализирайки риболова така
Изображение
Изображение
стигнахме до заключението,че рибите в този район до 9 часа са близо до брега,след 9 се дръпват на 6-7м и след 12 си бият шута или просто спират храненето в което се съмнявам от предишнят риболов на Биндера преди две седмици ,когато активността им е била през целият ден.Явно си бият шута в по-дълбоките и прохладни места на язовира.На сутринта без много бързане взимам само мачовете и започвам риболова на дистанция 25-30м от брега на дълбочина две дължини на мача-7.50м.Стегнати топки Мило Алкимия с Фондо,копра меласа,аромат карамел на ВДЕ и се започна добър мач.Средни и едри перки,а Биндера започна да вади платички/250-400гр/ на фидера.Ловеше ин лайн монтаж с кошничка храна Трапер река без каквато и да е намеса на друго.На неговото място/замяташе в залива където дълбочината бе малко по-голяма от тази пред мен/излизаха платички и...морунажи с редки включвания на перки.Така ловихме до 12 ,когато жаркото слънце ни принуди да съберем чаршията и да се оттеглим на сянка под ореха.Няколко снимки за раздяла
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Въпреки това,че риболова беше под очакванията ми си прекарахме чудесно на този красив язовир.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Re: Уикенд на Жребеца

Мнение от pacho69 »

Красота съчетана с начесване на крастата и среща с добри хора, от това по-хубаво здраве му кажи. Много хубав излет сте си спретнали, другия път вкарайте в играта и фидерите, при мен работиха перфектно от Петък до Неделя включително (Боклуците). Поздрави и наслука
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

pacho69 написа:Красота съчетана с начесване на крастата и среща с добри хора, от това по-хубаво здраве му кажи. Много хубав излет сте си спретнали, другия път вкарайте в играта и фидерите, при мен работиха перфектно от Петък до Неделя включително (Боклуците). Поздрави и наслука
За другият път работата е ясна :lol: бирата не стигаше :lol:
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

butnik написа:
pacho69 написа:Красота съчетана с начесване на крастата и среща с добри хора, от това по-хубаво здраве му кажи. Много хубав излет сте си спретнали, другия път вкарайте в играта и фидерите, при мен работиха перфектно от Петък до Неделя включително (Боклуците). Поздрави и наслука
За другият път работата е ясна :lol: бирата не стигаше :lol:
Другия път направо се обади, селото на тъста ми е на 20 км от Жребеца, като закъсаме и звъним на 112, за 20 мин иде уазка да ни извади и кафето и ракията и лепенките за лодка, пресни мекици и кво ли не, а сега носеше пълнителите за "фризера", така че споко, само се обади ;-) :drinkers:
По-голям шаран от рибаря няма...
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

:smt023 Страхотен репортаж!!!
Аватар
СЪНДИ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от СЪНДИ »

Добре че е Малкият,да ве отсрами........ :wink:
Изображение
А,за репортажа....... :smt023
Не е важно колко си живял.А как си живял.
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Ице ами бива бе :drinkers: е бирата да ти е проблема.Питаш ли как е караме на Пясъка дори и без бира. :lol: :lol:
Готин репортаж. :smt023 :smt023
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Хубав репортаж си направил,а се и вижда,че добре сте си изкарали :) Определено на Жребчево рибата предпочита да хапва в сутрешните и вечерните часове,естествено има и изключения,докато на Копринка в повечето случаи е активна през целия ден,а надвечер намалява активността си-това по мои лични наблюдения ;)
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

:smt041 :smt041 :smt041
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

По това време на годината, просто не сте нацелили мястото. Там където сте били, дава едва към Септември...
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Кефа е бил на макс. :drinkers: :smt038
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Redimido написа: просто не сте нацелили мястото.
Не сме и искали. :D
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

колега ,прекрасен излет , не съм ходил на Жребчево до сега , но знам от приятели че няма сенчести места за лагеруване , и язовира не е много удобен , та видях снимките на хотелчето или базата , не знам какво точно е , но изглежда добре , на самия язовир ли се намира или ако не близко ли е от него, всъщност хотела с басейна е на самия язовир като гледам , знаеш ли как са условията там , и може ли да се лови на местата под хотела ,или рибата е на друго място?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”