Поредната изцепка

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Поредната изцепка

Мнение от boki speca »

Ето я и поредната изцепка качена в ютуб от гордите наследници на най-богатия Ямболски велможа Моньо Великов Тодоров който успя с цената на безкрайните си финансови ресурси да лиши риболовците от Ямбол и региона до достъп до най-перспективния водоем с трофейни риби до града ни- Баластриери Гърлата.
Нощен риболов от лодка- естествено безнаказан.
https://www.youtube.com/watch?v=z2-cSunIhoE
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Поредната изцепка

Мнение от maverini »

Еми тва е колега очевидно нощния риболов не е забранен за всички.А ти ако идеш с една светулка за каракуди и те видят ще станат ебати панаирите.
Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hkoko »

Като за начало не познавам никого от клипа и пишещите преди мен,не знам къде се намират и тези бластиери.Ами вашето е завист.Какво направи човека дал е пари за хубава лодка събрал е приятели /до колко добри - те си знаят/хванал е добра риба за която вие май само си мечтаете.Ами не че съм голям разбирач но и сома и шарана си се хранят нощем.Документирано е че рибата е хваната с една въдица с една или две куки,извадена е хуманно и ако човека си има риболовен билет всичко е на ред.Какво да прави цяла нощ да се налива с пиене?да пуска мрежи?или да стои на брега и а плющи комари по задника си,в очакване на утрото?

Стана като онази тема дето онзи човек си беше вързал амурите с въженце.

Сега поне сте сигурни ,че на този водоем има добра риба ами зарежете за малко ПЦ и марш към водоема.
Стига завист и спам по тез форуми.
направи каквото трябва пък да става каквото ще
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Айде пак поредните безсмислици, какво толкова станало....бил си взел хубава лодка, какво щял да прави цяла нощ....дай да вземем и да пратим по дяволите всички закони де ги има. Бил ловил през нощта, бил хвърлил 1 мрежичка....какво толкова, я вместо да даваме средства за стръв, захранка, такъми, палатки да вземе да се оборудваме с малко тротил или па динамитец и да я подкараме на общи основания, за къв чемер да си вадим билети и да се мотаме сума си време по водите :twisted: .
Така хем ще има фойерверки, хем резултати :evil: , а законите и риболовците спортисти кучета ги яли, ще ги пратим по дяволите.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Аз лично не виждам бракониерство в клипа, но може и да бъркам. По тази логика всички трофейни сомове в България са хванати от бракониери. А за това че ви е бастисал любимите баластриери трябва да се размърдате и да направите нещо.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

6tukara написа:Аз лично не виждам бракониерство в клипа, но може и да бъркам. По тази логика всички трофейни сомове в България са хванати от бракониери. А за това че ви е бастисал любимите баластриери трябва да се размърдате и да направите нещо.
Бракониерството е в нарушаването на закона за нощния риболов инак сома си е в нормите.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

antivik написа:............., а законите и риболовците спортисти кучета ги яли, ще ги пратим по дяволите.
Колега antivik, рибата винаги се вмирисва откъм главата. В последния си репортаж писах, как въдиците на едни другари, които се разхождаха с лодка на ИАРА на Жребчево, не излезнаха от водата за целия ми тридневен престой. Ам те не били служители на ИАРА ами някви доброволци - не врат ами шия.
По-голям шаран от рибаря няма...
ТАРАЛЕЖ2
новобранец
новобранец

Мнение от ТАРАЛЕЖ2 »

Аз видях същите хора със синята лодка на ИАРА . Нощем всички спим,а те влязоха в язовира. Извадиха огромна мрежа,като преди това бяха пуснали всичката риба обратно!!
Сутринта присъствах на публичната екцекуция на мрежата !!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

antivik написа:Бракониерството е в нарушаването на закона за нощния риболов
не ви ли омръзна ,научете се да отсявате зърното от плявата :idea: аз като карам без колан ,съм най-големия престъпник,виновен съм за всички катастрофи и загинали по пътищата и т.н.ако се измисли закон ,всеки ден ,сутрин ,обед ,вечер ,да те викат и да ти бъркат в г..за ,пак ли ще си съгласен да спазваш закони :?:
вместо ,да се обединим ,и да настояваме да се премахнат подобни текстове ,то все ще се намери някой с изтърканите клишета "спазвайте законите".
ето пресен пример:фандъкова разрешила ,ремонтни дейности по някаква улица посред нощите :!: човека снима с телефона и коментира ,,но едвам се чува ,,понеже цирколярите бръмчат , :lol: :lol: .цяла седмица тормоз :idea:
питам те ,нали има закон ,след 22,30 ,се забранява всякакво вдигане на шум :idea: :idea: :idea: или някой софиянец пък и който и друг да е ,спретне едно банкетче ,а някой изперкал пенсионер ,се обади ,и хоп ,акта готов.
ако вземем за всяка дреболия да се вторачваме и да се заяждаме ,то след като си излязал от дома си ,си вече във някакво нарушение :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: успокой малко топките,направи си един нощен риболов ,па ще усетиш каква е тръпката,не е като да легнеш и да заспиш и да захъркаш.постоянно си в очакване и не си утишъл на язовира за да спиш.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Абе то да променят законите малко и да се гонят до дупка тия мрежари,токари и проче :rolleyes: :rolleyes: , ако се вземат малко в ръце и ги направят луди и щастливи па да се завъди и малко риба никой нема се оплаква ,че колегата му отишъл на нощен и извадил сом 30 кила и го изял с баджанака, е тогава ще има за всички баджанаци без сръдни и оплаквания :lol: :lol:

Ама си е така според мене който иска да ме съди за мислите ми
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

Много е писано по темата и явно много още ще се пише :) Аз също не си вадя въдиците през нощта,защото не съм съгласен със закона-с други думи истински бракониер :)
bo-jo
новобранец
новобранец

Мнение от bo-jo »

boki speca добре го е казал! Но акцента падна върху хванатия сом, а не това е истинския проблем, въпреки че уловът е незаконен! Проблемът е че същия Моньо Тодоров се разпорежда безнаказано с водоемите- т.нар. Гърли. Не само,че е ограничил достъпа до тях, но и ги бракониерства редовно с мрежи, извадени са тонове риба- бяла, сом, шаран и т.н. Но няма реакция нито от рибарите, нито от контролните органи.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

chlen написа:Много е писано по темата и явно много още ще се пише :) Аз също не си вадя въдиците през нощта,защото не съм съгласен със закона-с други думи истински бракониер :)
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 ,аз съм убеден ,че който е отишъл за няколко дена ,никой не си вади въдиците ,и така трябва да бъде :idea: .нека да се разбере ,че не ние (то аз много не ходя по държавни),сме бракониерите,и не ние обезрибяваме водоемите.това е една поредна хранилка за държавни органи ,като задължението за коланите ,както ограничението на скорост на 60,по прави участаци с голяма видимост,както сини и зелени зони и др .подобни.но докато се чепкаме по между си ,кой как трябва да спазва законите,те ще си правят,такива ,че да могат да ни :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

Абе и на мен ми писна от някакви си закони!!! Ще ми казват те, че не мога да трепя наред, хайде де! Кучета и котки може, прасета не може!

И не ми обяснявайте за "степени" на нарушението, като не ви харесва даден закон, ще действате да го промените, а не да мрънкате, колко глупав бил той, постоянно нарушавайки го.
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Patera написа:
И не ми обяснявайте за "степени" на нарушението, като не ви харесва даден закон, ще действате да го промените, а не да мрънкате, колко глупав бил той, постоянно нарушавайки го.
:smt023 :smt023 :smt023
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”