Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Съвет за начинаещ
Модератор: sapuna
Съвет за начинаещ
Здравейте от един начинаещ любител риболовец. След доста четене и гледане на уроци за всякакъв вид риболов се спрях на една пръчка за мачов риболов с която смятам да похвърлям на близките до Добрич язовири. Пръчката е FORMAX - SPEEDY MATCH 3.90 см акция 3-15 гр. Макара мисля да си взема нещо добро но в по-късен етап. В тея дни имам ходене на почивка по устието на река Камчия и ми се искаше да половя там(не акули) ,за спорт и ми е доста трудно с тея монтажи на плувка. То е ясно че ловенето с такава пръчка на река на плувка ще е наказило , но бихте ли ми помогнали с малко информация за улова по това време на Камчия и някой и друг опростен монтаж.
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
- hshopov
- разбира нещата
Re: Съвет за начинаещ
Изобщо няма да е наказило...направи си кефа и виж монтажа на колегата горе,а като се прибереш,прочети секцията за мачов риболов и много неща ще ти се изяснят! Наслука!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Щом ще ловиш на река по-скоро утежнението трябва да е верижка,а не пръснато както е показал колегата.А и по-малко ще ти се уплита при замятане щом си начинаещ.
-
- фен клуб-скобар
Слагаш една плувка 2 грама и 2 грама съчми групирани, примерно 8 съчми по 0,25, като най-долната съчма остави малко по-надолу от основното утежнение което е по-горе, един повод 25/30см и си готов 

- Баш Щукар
- ще става разбирач
Angel_M,bobolinzer написа:
Най-лесния монтаж е това. Като за начало ползвай него!