Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Бюджет лайт спинининг!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- byjy
- вече хвърля и на тежко
Бюджет лайт спинининг!!!
Здравейте колеги!!! След дълги години на риболов по разни реки язовири и гьолове на мач и плувка и аз най после реших да хвана и спинининга. До тук добре,но след посещението ми в различни риболовни магазини се оказа,че нищо не знам за спинининговите въдици.Ущудващо за мен се оказа,че мач въдица с акция 2/8 грама и дължина 3,9 м./Имам такива/се оказа доста по прилична като строй и поведение от пръчка с същата акция но спининингова и то с дължина 1,9м.Мач при тая акция е доста по стегнат и огъването му е по плавно и по прогресивно /Говоря за качествени такива като middy carbon live 3g или EnergoTeam Competition Match 3.90m който също е с 2/8гр. акция/Останах в недоумение от това което видях и усетих при ,,клатенето"
на различни те по строй и акция въдици.В крайна сметка реших първо да се ,,образовам" малко и седнах и изчетох ,,всьо" що успях да намеря за строй акция и поведение на спинининг въдиците.Оказа се/поне за мен/,че нищо не знам за този вид риболов и най вече за различните типове пръчки използвани при различните методи и похвати.Като изработка ии качество на вложени материали съм наясно с нещата,но като поведение и строй на този тип пръчки останах доста озадачен.
Като цяло се ориентирах и доста харесах Jaxon Inspiral Micro Spin с акция 2/8гр но сякаш ми се струва мекичка за тая дължина от 190 см.Ако някой има поглед и наблюдение на въпросната пръчка моля да сподели отзиви.Мисля да я ползвам най вече с воблери от порядъка до 6 гр и блеснички до №2. Друго което ми хареса е SERTAREA SP но нямам възможност да го видя на живо.
Благодаря предварително на отзовали те се колеги!

Като цяло се ориентирах и доста харесах Jaxon Inspiral Micro Spin с акция 2/8гр но сякаш ми се струва мекичка за тая дължина от 190 см.Ако някой има поглед и наблюдение на въпросната пръчка моля да сподели отзиви.Мисля да я ползвам най вече с воблери от порядъка до 6 гр и блеснички до №2. Друго което ми хареса е SERTAREA SP но нямам възможност да го видя на живо.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Re: Бюджет лайт спинининг!!!
Нека започнем от името,Спининг!!!byjy написа:...че нищо не знам за този вид риболов...
И аз ще следя темата,че и аз не вдявам.
- Vid
- кандидат преподавател
byjy написа:Ущудващо за мен се оказа,че мач въдица с акция 2/8 грама и дължина 3,9 м./Имам такива/се оказа доста по прилична като строй и поведение от пръчка с същата акция но спининингова и то с дължина 1,9м.Мач при тая акция е доста по стегнат и огъването му е по плавно и по прогресивно /Говоря за качествени такива като middy carbon live 3g или EnergoTeam Competition Match 3.90m който също е с 2/8гр. акция/Останах в недоумение от това което видях и усетих при ,,клатенето"![]()

Между мач и спин пръчки, дори ме може да има и нотка идея за съпоставяне, още повече между такава на 3,9 и друга на 1,9??? Първото най важно нещо е теглото на пръчката, че и на целия такъм, щото тук замятане-обиране е основно действие....., освен ако не ловиш некъде на море с корда и бомбарда ...
Мнение не бих дал, щот вече съм го направил, а тук има много капацитети относно акции 2-8 кои са за риболов на кефал или пъстърва...
А, ти Краси ич недей се бъзика, че..... шЪ та накараме да си публикуваш риболовите на сьомга по фиордите...Красимир Атанасов написа:И аз ще следя темата,че и аз не вдявам.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Сьомга,фиорди,излети?Vid написа:.... шЪ та накараме да си публикуваш риболовите на сьомга по фиордите...
Я дай пак,че ми се струва,че обърка щатите нещо.
- byjy
- вече хвърля и на тежко
Не разбрах само защо са тия подигравки и бъзици.Мислех,че форума е създаден с цел обмяна на опит и споделяне а се е превърнал в място за лакърдии.Опитах да получа мнение за даден такъм а получих
.Благодаря все пак -явно ще карам на метода ,,проба грешка"

- ivalpetkov
- разбира нещата
Колега...сигурен съм .че колегите не се бъзикат с теб а искат да ти кажат да забравиш мачовите пръчки поне за малко и да не сравняваш двете неща-нищо общо нямат освен че са "пръчки".Аз няколко пъти прочетох поста ти но така и не разбрах въпроса...Другото което е моля изписвай правилно пръчките и имената им...Опитах се да видя Джаксъна..не го намерих поне в България....но след кратки проби успях да установя че става въпрос и за Серт-така наречения от тебе SERTAREA SP.Поне на картинка не е зле.Но аз на твое място бих обиколил няколко риболовни магазина с някой познат който разбира от УЛС и бих потръскъл в ръка и разгледал няколко пръчки.Докато не я пипнеш нямаш никаква представа за какво става въпрос пък и чак след риболов с пръчката ще имаш представа.Всеки има предпочитания за пръчката си.Така поставена тема има много подобни-"препоръчайте ми въдица".Но аз не съм убеден .че ще получиш правилна препоръка.Успех с начинанието. 

- byjy
- вече хвърля и на тежко
Далеч съм от мисълта да сравнявам мачова със спининингова пръчка, наясно съм,че двете нямат нищо общо,но Jaxon Inspiral Micro Spin ми се стори доста мека в сравнение с Mitchell MAG PRO LITE EVO Spin при една и съща акция.Mitchell-а стои доста по стегнат и как да се изразя по ,,дървен".Колкото до правилното изписване на марка и модел
http://www.na-ryby.com/wedka_jaxon_insp ... _spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Изобщо някой имал ли е допир до тая пръчка/Jaxon Inspiral Micro Spin/

http://www.na-ryby.com/wedka_jaxon_insp ... _spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Изобщо някой имал ли е допир до тая пръчка/Jaxon Inspiral Micro Spin/
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мога да ти изпратя Бийстмастър 3-15гр / 2,70м - 100лв - чисто нов !

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPIN ... oduct-2179" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля че ги има в Ямбол отиваш гледаш друсаш и зимаш нещо от тези
1.80м.UL/0.9-5/ - 95 гр.
1.80м.L/3-10/ - 100 гр.
2.10м.L/3-10/ - 116 гр.
При условие че цената те устройва.
Поздрави
Мисля че ги има в Ямбол отиваш гледаш друсаш и зимаш нещо от тези
1.80м.UL/0.9-5/ - 95 гр.
1.80м.L/3-10/ - 100 гр.
2.10м.L/3-10/ - 116 гр.
При условие че цената те устройва.
Поздрави
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ексийда е чудесно бюджетно решение. Имам този на 1,80 0,9-5 и съм много доволен. Мек е, но на мен това ми харесва, чувствителен и лек. Може би малко му е занижен теста, но гледам да не го товаря много.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега, гледам, че и ти си от Ямбол, ако желаеш имам същата пръчка, може да ти я покажа някой ден, ако се разберемИзобщо някой имал ли е допир до тая пръчка/Jaxon Inspiral Micro Spin/

В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- daniel defoe
- разбира нещата
Този също е приемлив вариант, при 2,10 м 
p. s. Няма да е зле и за макаричката да си помислиш, паралелно

p. s. Няма да е зле и за макаричката да си помислиш, паралелно

-
- вече хвърля и на тежко
Най-доброто което съм виждал за малко над 70лв е formax cortX, носи макаре около 200 гр. Късмет!byjy написа:Здравейте колеги!!! След дълги години на риболов по разни реки язовири и гьолове на мач и плувка и аз най после реших да хвана и спинининга. До тук добре,но след посещението ми в различни риболовни магазини се оказа,че нищо не знам за спинининговите въдици.Ущудващо за мен се оказа,че мач въдица с акция 2/8 грама и дължина 3,9 м./Имам такива/се оказа доста по прилична като строй и поведение от пръчка с същата акция но спининингова и то с дължина 1,9м.Мач при тая акция е доста по стегнат и огъването му е по плавно и по прогресивно /Говоря за качествени такива като middy carbon live 3g или EnergoTeam Competition Match 3.90m който също е с 2/8гр. акция/Останах в недоумение от това което видях и усетих при ,,клатенето"на различни те по строй и акция въдици.В крайна сметка реших първо да се ,,образовам" малко и седнах и изчетох ,,всьо" що успях да намеря за строй акция и поведение на спинининг въдиците.Оказа се/поне за мен/,че нищо не знам за този вид риболов и най вече за различните типове пръчки използвани при различните методи и похвати.Като изработка ии качество на вложени материали съм наясно с нещата,но като поведение и строй на този тип пръчки останах доста озадачен.
- Vid
- кандидат преподавател
Ако имаш възможност да пипнеш или друснеш тази.., също е добра за целта в ниските акции: http://captainhook.bg/index.php/1.-%D0% ... 2/42044-rt" onclick="window.open(this.href);return false;
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Аз пък препоръчвам Byron STL 210 5/15g, купих си я за 50лв - чисто нова от магазина. Имаше и Дайва - 2.10, с акция 1-9г, малко по-твърдичка, на цена 68лв.
пс: Съветвам те да си вземеш мека пръчка с по-малка акция, за да се накефиш на ударите на рибата, а не да я влачиш като с кол за домати...

пс: Съветвам те да си вземеш мека пръчка с по-малка акция, за да се накефиш на ударите на рибата, а не да я влачиш като с кол за домати...