Бюджет лайт спинининг!!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
byjy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Бюджет лайт спинининг!!!

Мнение от byjy »

Здравейте колеги!!! След дълги години на риболов по разни реки язовири и гьолове на мач и плувка и аз най после реших да хвана и спинининга. До тук добре,но след посещението ми в различни риболовни магазини се оказа,че нищо не знам за спинининговите въдици.Ущудващо за мен се оказа,че мач въдица с акция 2/8 грама и дължина 3,9 м./Имам такива/се оказа доста по прилична като строй и поведение от пръчка с същата акция но спининингова и то с дължина 1,9м.Мач при тая акция е доста по стегнат и огъването му е по плавно и по прогресивно /Говоря за качествени такива като middy carbon live 3g или EnergoTeam Competition Match 3.90m който също е с 2/8гр. акция/Останах в недоумение от това което видях и усетих при ,,клатенето" :D на различни те по строй и акция въдици.В крайна сметка реших първо да се ,,образовам" малко и седнах и изчетох ,,всьо" що успях да намеря за строй акция и поведение на спинининг въдиците.Оказа се/поне за мен/,че нищо не знам за този вид риболов и най вече за различните типове пръчки използвани при различните методи и похвати.Като изработка ии качество на вложени материали съм наясно с нещата,но като поведение и строй на този тип пръчки останах доста озадачен.
Като цяло се ориентирах и доста харесах Jaxon Inspiral Micro Spin с акция 2/8гр но сякаш ми се струва мекичка за тая дължина от 190 см.Ако някой има поглед и наблюдение на въпросната пръчка моля да сподели отзиви.Мисля да я ползвам най вече с воблери от порядъка до 6 гр и блеснички до №2. Друго което ми хареса е SERTAREA SP но нямам възможност да го видя на живо.
Благодаря предварително на отзовали те се колеги!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Re: Бюджет лайт спинининг!!!

Мнение от Красимир Атанасов »

byjy написа:...че нищо не знам за този вид риболов...
Нека започнем от името,Спининг!!!
И аз ще следя темата,че и аз не вдявам.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

byjy написа:Ущудващо за мен се оказа,че мач въдица с акция 2/8 грама и дължина 3,9 м./Имам такива/се оказа доста по прилична като строй и поведение от пръчка с същата акция но спининингова и то с дължина 1,9м.Мач при тая акция е доста по стегнат и огъването му е по плавно и по прогресивно /Говоря за качествени такива като middy carbon live 3g или EnergoTeam Competition Match 3.90m който също е с 2/8гр. акция/Останах в недоумение от това което видях и усетих при ,,клатенето" :D
:lol: Колега, ти уж отиваш на спининг, а умствено продължаваш да си ловиш на мач....
Между мач и спин пръчки, дори ме може да има и нотка идея за съпоставяне, още повече между такава на 3,9 и друга на 1,9??? Първото най важно нещо е теглото на пръчката, че и на целия такъм, щото тук замятане-обиране е основно действие....., освен ако не ловиш некъде на море с корда и бомбарда ...
Мнение не бих дал, щот вече съм го направил, а тук има много капацитети относно акции 2-8 кои са за риболов на кефал или пъстърва...
Красимир Атанасов написа:И аз ще следя темата,че и аз не вдявам.
А, ти Краси ич недей се бъзика, че..... шЪ та накараме да си публикуваш риболовите на сьомга по фиордите...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Vid написа:.... шЪ та накараме да си публикуваш риболовите на сьомга по фиордите...
Сьомга,фиорди,излети?
Я дай пак,че ми се струва,че обърка щатите нещо.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
byjy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от byjy »

Не разбрах само защо са тия подигравки и бъзици.Мислех,че форума е създаден с цел обмяна на опит и споделяне а се е превърнал в място за лакърдии.Опитах да получа мнение за даден такъм а получих :finga:.Благодаря все пак -явно ще карам на метода ,,проба грешка"
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Колега...сигурен съм .че колегите не се бъзикат с теб а искат да ти кажат да забравиш мачовите пръчки поне за малко и да не сравняваш двете неща-нищо общо нямат освен че са "пръчки".Аз няколко пъти прочетох поста ти но така и не разбрах въпроса...Другото което е моля изписвай правилно пръчките и имената им...Опитах се да видя Джаксъна..не го намерих поне в България....но след кратки проби успях да установя че става въпрос и за Серт-така наречения от тебе SERTAREA SP.Поне на картинка не е зле.Но аз на твое място бих обиколил няколко риболовни магазина с някой познат който разбира от УЛС и бих потръскъл в ръка и разгледал няколко пръчки.Докато не я пипнеш нямаш никаква представа за какво става въпрос пък и чак след риболов с пръчката ще имаш представа.Всеки има предпочитания за пръчката си.Така поставена тема има много подобни-"препоръчайте ми въдица".Но аз не съм убеден .че ще получиш правилна препоръка.Успех с начинанието. :)
Аватар
byjy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от byjy »

Далеч съм от мисълта да сравнявам мачова със спининингова пръчка, наясно съм,че двете нямат нищо общо,но Jaxon Inspiral Micro Spin ми се стори доста мека в сравнение с Mitchell MAG PRO LITE EVO Spin при една и съща акция.Mitchell-а стои доста по стегнат и как да се изразя по ,,дървен".Колкото до правилното изписване на марка и модел :!:
http://www.na-ryby.com/wedka_jaxon_insp ... _spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Изобщо някой имал ли е допир до тая пръчка/Jaxon Inspiral Micro Spin/
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Мога да ти изпратя Бийстмастър 3-15гр / 2,70м - 100лв - чисто нов !

Изображение

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
DuO_manqn
новобранец
новобранец

Мнение от DuO_manqn »

http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPIN ... oduct-2179" onclick="window.open(this.href);return false;

Мисля че ги има в Ямбол отиваш гледаш друсаш и зимаш нещо от тези
1.80м.UL/0.9-5/ - 95 гр.
1.80м.L/3-10/ - 100 гр.
2.10м.L/3-10/ - 116 гр.

При условие че цената те устройва.

Поздрави
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ексийда е чудесно бюджетно решение. Имам този на 1,80 0,9-5 и съм много доволен. Мек е, но на мен това ми харесва, чувствителен и лек. Може би малко му е занижен теста, но гледам да не го товаря много.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

Изобщо някой имал ли е допир до тая пръчка/Jaxon Inspiral Micro Spin/
Колега, гледам, че и ти си от Ямбол, ако желаеш имам същата пръчка, може да ти я покажа някой ден, ако се разберем :) Може и да направим един излет по Тунджа :)
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Този също е приемлив вариант, при 2,10 м :drinkers:

p. s. Няма да е зле и за макаричката да си помислиш, паралелно :wink:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

byjy написа:Здравейте колеги!!! След дълги години на риболов по разни реки язовири и гьолове на мач и плувка и аз най после реших да хвана и спинининга. До тук добре,но след посещението ми в различни риболовни магазини се оказа,че нищо не знам за спинининговите въдици.Ущудващо за мен се оказа,че мач въдица с акция 2/8 грама и дължина 3,9 м./Имам такива/се оказа доста по прилична като строй и поведение от пръчка с същата акция но спининингова и то с дължина 1,9м.Мач при тая акция е доста по стегнат и огъването му е по плавно и по прогресивно /Говоря за качествени такива като middy carbon live 3g или EnergoTeam Competition Match 3.90m който също е с 2/8гр. акция/Останах в недоумение от това което видях и усетих при ,,клатенето" :D на различни те по строй и акция въдици.В крайна сметка реших първо да се ,,образовам" малко и седнах и изчетох ,,всьо" що успях да намеря за строй акция и поведение на спинининг въдиците.Оказа се/поне за мен/,че нищо не знам за този вид риболов и най вече за различните типове пръчки използвани при различните методи и похвати.Като изработка ии качество на вложени материали съм наясно с нещата,но като поведение и строй на този тип пръчки останах доста озадачен.
Като цяло се ориентирах и доста харесах Jaxon Inspiral Micro Spin с акция 2/8гр но сякаш ми се струва мекичка за тая дължина от 190 см.Ако някой има поглед и наблюдение на въпросната пръчка моля да сподели отзиви.Мисля да я ползвам най вече с воблери от порядъка до 6 гр и блеснички до №2. Друго което ми хареса е SERTAREA SP но нямам възможност да го видя на живо.
Благодаря предварително на отзовали те се колеги!
Най-доброто което съм виждал за малко над 70лв е formax cortX, носи макаре около 200 гр. Късмет!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Ако имаш възможност да пипнеш или друснеш тази.., също е добра за целта в ниските акции: http://captainhook.bg/index.php/1.-%D0% ... 2/42044-rt" onclick="window.open(this.href);return false;
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Аз пък препоръчвам Byron STL 210 5/15g, купих си я за 50лв - чисто нова от магазина. Имаше и Дайва - 2.10, с акция 1-9г, малко по-твърдичка, на цена 68лв. :)

пс: Съветвам те да си вземеш мека пръчка с по-малка акция, за да се накефиш на ударите на рибата, а не да я влачиш като с кол за домати...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”