Нов в спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Нов в спининга.

Мнение от RadoslavGeorgiev »

Здравейте,от скоро съм се запалил по спининга и в частност по риболова на хищници с изкуствена примамка (предимно попер),отначало ходих с един приятел ,който ми даваше негови такъми,който въобще не бяха за такъв тип риболов,но въпреки това усетих ,че това е моя тип риболов (въпреки ,че се прибирах с изтръпнали ръце и схванат гръб, от големия и тежък прът , с който ловях),та малко импулсивно отидох в един рибарски магазин и си купих следния спининг и макара:

http://shimano.kiev.ua/vengeance-ax-270-xh.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://best-fishing.eu/shimano-solstace ... shing-reel" onclick="window.open(this.href);return false;

Въпросът ми е сгрешил ли съм,ще ми вършат ли работа за риболов на щука на язовир,предимно от лодка,или това не е оптималното решение,четох из форума доста за Акции,Тестове и т.н. ,но да си призная ,пак ми остават мътна Индия,сложих едно плетено влъкно на фирмата "Shiro" 0.21mm ,пише ,че издържа до 21 кг (не,че има такива щуки),но сега се чудя дали не трябваше да е по тънко(предложете марка и дебелина,нещо до 50 лв.) и да издържа примерно до към 10-12кг. и каква дебелина флоуркарбон(предлагайте и тук какво да взема) да сложа за повод?

Благодаря.
k
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Нов в спининга.

Мнение от niki71 »

Пръчката която си взел е по- скоро за тежък риболов на сом. Това което е написано 50-100 е оптималното тегло на примамките с които въдицата работи .Ако примерно решиш да ловиш с клатушка 25 гр или воблер 15 гр с тази пръчка ще ги хвърляш трудно и няма да усещаш дали играят и се движат правилно. Според мен си вземи пръчка с тест по примамки около 10-40 гр и акция Fast. За влакното си се ориентирал правилно към по- тънко ,а макарата става за начало .И последно- щом ловиш от лодка може да вземеш дължина 2.40 - по лесно ще се справяш с любимите попери.
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

От лодка 200 - 210см ще е още по-удобно може би. 15 либри Пауър Про 300 ярда е 50тина лева и предполагам ще е достатъчно, за да качиш трофейна щука в лодката, но да не дойде на дебелина като това, с което разполагаш в момента
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

За щука едно ИГЛ 20 либри макс. Иначе пръчката можеш да я смениш с някоя с тест 10-30 на около 2,10 пак че да ти е удобна за попери. За ПП забрави, има къде къде по-читави плетеняци за тия пари с които да си правиш кефа.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Благодаря ви,днес си поръчах нов спининг - пак е Shimano vengeance AX spinning,но е с дължина 2,40 и тест 10-30 ,много съм доволен :) (ей ,ще взема да ги разбирам и аз).

П.С. "Стария" (чисто нов) го пуснах в обяви за продан.
k
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Браво, много щуки да ти лови.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Честито и успех!
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

RadoslavGeorgiev написа:Благодаря ви,днес си поръчах нов спининг - пак е Shimano vengeance AX spinning,но е с дължина 2,40 и тест 10-30 ,много съм доволен :) (ей ,ще взема да ги разбирам и аз).

П.С. "Стария" (чисто нов) го пуснах в обяви за продан.
Добро решение си взел, според мен! Много слука с новата пръчка и честито!
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

Честито, колега, и добре дошъл в прекрасния свят на спининга! Много щука да извадиш! После снимаш и пускаш, а после веднага да се похвалиш тук :)
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Днес бях на един естествен водоем близо до село Обручище (до гр.Гълъбово) улових 2 щуки,едната 1,200г.,другата 1,600,на попър Рапала скитер поп 9см,удоволствие е да се лови с тези тъкъми,снимки нямам понеже телефона ми няма добра камера,но оттук нататък ще си нося фотоапарата. :)

П.с.: И един костур засякох към 200г. :D
k
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Ако наистина искаш да изпиваш удоволтвие от риболова с повърхностни примамки вкл. и риболов от лодка си потърси спининг с дължина в диапазона 150 - 210см с тест близък до 5-20гр, мод.фаст или фаст с подходящите макара и влакно. Това което имаш с тези параметри е по-подходящо за риболов с блесни и клатушки от брега.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”