Излет в Италия

Модератори: bobopeli, sapuna

TanioDimov
новобранец
новобранец

Излет в Италия

Мнение от TanioDimov »

Ето и малко снимки от моят риболовен излет в Италия. Ловя на косъм с протеинови топчета с мирис на ягода.
По принцип съм доста редовен посетител на това езеро защото ми е близо до вкъщи и съм доволен. А да забравих да допълня ,че е за спортен риболов и аз силно мога да твърдя ,че си доказа вида на риболов, защото съм посещавал доста места за "спортен риболов" в България и язък за парите :). Мястото се в Корнакяя (Cornachiaia) и се казва I Due Lagi или i2laghi.
Едит: Забравих да допълня: Влакното е 0,30-40 не съм сигурен, но на макарата или там както се казва от където я
сложих на въдиците пише ,че за до 33кг.

22кг. Есетра.
22KG Есетра
22KG Есетра
P_20140817_180152.jpg (368.19 KiB) Преглеждано 4297 пъти

11кг. Шаран
11кг. Шаранче
11кг. Шаранче
IMG_0229.JPG (4.21 MiB) Преглеждано 4297 пъти
И амур 12кг., но на него нямам снимка тъй като реших ,че ще изкарам по-голям и не снимах.

Ето и снимка с специални благодарности на тези 3 красавици и пича който ги поддържа :D
IMG_0336[1].JPG
IMG_0336[1].JPG (3.43 MiB) Преглеждано 4297 пъти
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Излет в Италия

Мнение от vyrhara »

Fantastiko!!! :rock:
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Страхотни рибоци .... Каква марка са тоягите ми е много любопитно :) ... Поздрави! Следващия път двойно по-големи :)
Изображение
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

браво!!! хубаво..
TanioDimov
новобранец
новобранец

Мнение от TanioDimov »

Благодаря за мненията ,а относно пръчките и макарите ето информация.

Двете пръчки са еднакви :
IMG_0338[1].JPG
IMG_0338[1].JPG (2.88 MiB) Преглеждано 3843 пъти
Съответно и двете макари:
IMG_0340[1].JPG
IMG_0340[1].JPG (2.17 MiB) Преглеждано 3843 пъти
с 5 лагера са.
Третата пръчка е :
IMG_0339[1].JPG
IMG_0339[1].JPG (1.25 MiB) Преглеждано 3843 пъти
Макарата е X Mode 10 Лагера
IMG_0341[1].JPG
IMG_0341[1].JPG (2.35 MiB) Преглеждано 3843 пъти
Много съм доволен за времето от което ги имам,а това са около 3 седмици.
Въдиците са ми подарък ,а предишни собственик е изкарал с една от тях 110кг сом в Modena.
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

По колко се плаща на това място? Предполагам, че рибите се връщат обратно? Този сом над 100 кила къде е хванат - в естествен нестопанисван за спортен риболов водоем, река, и ли на стопанисван?
Поздрави за резултата и репортажа! :)
TanioDimov
новобранец
новобранец

Мнение от TanioDimov »

refab написа:По колко се плаща на това място? Предполагам, че рибите се връщат обратно? Този сом над 100 кила къде е хванат - в естествен нестопанисван за спортен риболов водоем, река, и ли на стопанисван?
Поздрави за резултата и репортажа! :)
На това място на което аз ловя билета е 15 евро за цял ден с 1/2 въдици и 18 евро за цял ден с 3/4 въдици. Да рибите се връщат обратно тъй като е спортен риболов. Мястото го стопанисват доста добре няма закачки на дъното. Дори това място се дели на два раздела спортен риболов и риболов в който си вземаш рибата ,но той се извършва на отделно езеро което се пада точно зад това което съм снимал :D ,но има само пъстърва , само веднъж бях свидетел как извадиха амур 11кг. ,но си го върнаха за което им правя евала на хората тъй като не се възползваха от това да си го вземат. Иначе в този водоем на спортния риболов има доста видове риба например: шаран , амур, есетра, сом, пъстърва и още няколко ,които не съм ги улавял :D
Може да видите и други колеги, които са хванали доста добри екземпляри тук (предварително казвам ,че не е реклама). I Due Lagi.
Относно сома, той е хванат на друго място , името му е Модена (с ударение на О :D ) там билета е 30 Евро ,но в края на риболовния ден ти връщат 10 т.е. 20 евро е билета ,но се посигуряват нещо с тези 10 евра не знам не съм зпознат точно. Малко по малко е местенцето от горе споменатото и е добре стопанисвано.
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

TanioDimov написа: Може да видите и други колеги, които са хванали доста добри екземпляри тук (предварително казвам ,че не е реклама). I Due Lagi.
Kога ще ги стигнем... италианците... :smt005
ТАРАЛЕЖ2
новобранец
новобранец

Мнение от ТАРАЛЕЖ2 »

Mарката е "Milo" ! ..на първите два комплекта :drinkers:
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Хубави риби колега :)И аз бях няколко дни в италия, на 5 минути от морето.Та исках да те попитам имаш ли представа какви са условията за риболов, билетите от къде се вземат,горе долу какви пари са.Какви са им правилата ала бала, каквото и да споделиш ще ми е от полза, че никъде не намирам информация.Интересува ме не само морския а и речния риболов, тъй като известно време бях в флоренция и от там минаваше една река Арно,и ми се ще догодина да фана някой рибок там :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
lubozet
новобранец
новобранец

Мнение от lubozet »

geibriel написа:Хубави риби колега :)И аз бях няколко дни в италия, на 5 минути от морето.Та исках да те попитам имаш ли представа какви са условията за риболов, билетите от къде се вземат,горе долу какви пари са.Какви са им правилата ала бала, каквото и да споделиш ще ми е от полза, че никъде не намирам информация.Интересува ме не само морския а и речния риболов, тъй като известно време бях в флоренция и от там минаваше една река Арно,и ми се ще догодина да фана някой рибок там :)
Отиваш в поща и си изкарваш билет за 1 г. мисля че беше към 38евро, точно за тази река .Но мисля че са на региони от Флоренция до Емполи до Понтедера тн. моят беше за Понтедера,каква риба ще търсиш :?:
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Браво, супер риболов! :drinkers:
TanioDimov
новобранец
новобранец

Мнение от TanioDimov »

geibriel написа:Хубави риби колега :)И аз бях няколко дни в италия, на 5 минути от морето.Та исках да те попитам имаш ли представа какви са условията за риболов, билетите от къде се вземат,горе долу какви пари са.Какви са им правилата ала бала, каквото и да споделиш ще ми е от полза, че никъде не намирам информация.Интересува ме не само морския а и речния риболов, тъй като известно време бях в флоренция и от там минаваше една река Арно,и ми се ще догодина да фана някой рибок там :)
Честно казано аз съм нов по отношение за риболов на морето и на реките. Но знам ,че билета за всички реки не съм сигурен дали влиза и морето,НО се води риболовен билет знам ли .. (не съм запознат и с това). След 2 дни отивам да си вадя такъв билет за да мога да си ловя без притеснения на реката до вкъщи ,то не че се притеснявам много и без билет де , защото за нея си правя една пръчка с малко влакно ,плувка , малка кука и ходя да чакаля там да си губя времето :D и между другото имам улов 2 мряни малки хаха (E знам ,че пак нарушавам закона ,но поне няма да ме е яд за въдицата ако дойдат на проверка и ми я вземат :D). Та да се върна на въпроса ти. Цената на този риболовен билет е 50 евро за цяла година.
Едит:
Току що разбрах ,че билета важи за абсолютно всички водоеми + морето. Е не важи при платените разбира се :D.
А относно реката която минава през Флоренция минава и през нас аз съм малко по-надолу Фиренцуола. Когато идваш пак драсни на ЛС да се видим и да ловим заедно така поне ще споделим заедно опита който имаме :D
TanioDimov
новобранец
новобранец

Мнение от TanioDimov »

TanioDimov написа:
Честно казано аз съм нов по отношение за риболов на морето и на реките. Но знам ,че билета за всички реки не съм сигурен дали влиза и морето,НО се води риболовен билет знам ли .. (не съм запознат и с това). След 2 дни отивам да си вадя такъв билет за да мога да си ловя без притеснения на реката до вкъщи ,то не че се притеснявам много и без билет де , защото за нея си правя една пръчка с малко влакно ,плувка , малка кука и ходя да чакаля там да си губя времето :D и между другото имам улов 2 мряни малки хаха (E знам ,че пак нарушавам закона ,но поне няма да ме е яд за въдицата ако дойдат на проверка и ми я вземат :D). Та да се върна на въпроса ти. Цената на този риболовен билет е 50 евро за цяла година.
Едит:
Току що разбрах ,че билета важи за абсолютно всички водоеми + морето. Е не важи при платените разбира се :D.
А относно реката която минава през Флоренция минава и през нас аз съм малко по-надолу Фиренцуола. Когато идваш пак драсни на ЛС да се видим и да ловим заедно така поне ще споделим заедно опита който имаме :D

Edit2: Професионалния билет е 50 Евро в който влиза и категорията за любителски риболов. А САМО любителски билет е 35 Евро преди 10-тина минути ми донесоха информацията на лист. Не съм запознат каква е разликата между професионален и любителски риболов ако може някой да ме просвети ще е хубави. Благодаря :)
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

Ако още не си взел билет и не скиташ много може да си вземеш Регионален билет които струва 22-23 евро,виж си на картата в кои Регион живееш и в неговите граници си лови спокоино.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”