Колко лагера има макарата ми?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Fisherbg
новобранец
новобранец

Колко лагера има макарата ми?

Мнение от Fisherbg »

Искам да разбера наистина колко лагера има макарата ми която наскоро купих от един магазин.На нея пише 6 което хич не ми се вярва.Та чувал съм че трябва да я отворя но не знам кое точно да гледам така че ако може малко помощ.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Re: Колко лагера има макарата ми?

Мнение от N.Dimitrov »

Не знам дали е вярно но аз така си ги пробвам ако имам съмнения нагласяш дръжката на макарата така ,че да запомниш къде е била когато си я оставил и почваш да въртиш като броиш колко пълни оборота ще направи докато дръжката не се върне в същата позиция от която си започнал
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Това е предавателното число, няма нищо общо с лагерите. Не я разглабяй, няма значение с колко лагера е важното е да ти върши работа.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Еми може и грешно да съм го посъветвал ама на мен 2 макари ми съвпаднаха лагерите с такава проба.. не знам може и да съм луд :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

Както колегата ти е казал,това е предавателното число,няма нищо общо,нищо!

Иначе и моят съвет към колегата с Fisherbg е да не се занимава с глупости а да си лови,докато издържи макарата,после друга.Може и да има 6 лагера,но дали са ролкови(стоманени),или втулкови.Кажи каква е макарата?
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

N.Dimitrov написа:Еми може и грешно да съм го посъветвал ама на мен 2 макари ми съвпаднаха лагерите с такава проба.. не знам може и да съм луд :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
И аз проверих няколко от моите по твоя начин - оказаха се с 4.7 ; 5.1 и 6.3 лагера...... :)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Що за въпрос :shock: Би ли снимал надписите по самата макара и най вече където има този надпис - Ball Bearing след това обърни внимание на цифрата след или преди този надпис и сам ще си отговориш на въпроса ! Но , ако си дал не повече от 20-30лв за макарата не си прави труда дори да ми отговаряш :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
ivaniv
новобранец
новобранец

Мнение от ivaniv »

Извинявам се, че не е точно по темата, обаче знаете ли... в този форум се смея повече, отколкото във всеки друг... sorry
Последно промяна от ivaniv на Чет Авг 28, 2014 10:25 pm, променено общо 1 път.
Аватар
максимов96
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от максимов96 »

Ок сбъркал съм,к'во толко. :wink:
Последно промяна от максимов96 на Пет Авг 29, 2014 8:48 am, променено общо 1 път.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
ivaniv
новобранец
новобранец

Мнение от ivaniv »

максимов96 написа:До колкото знам макарите имат един лагер с различен брой сачми в самия лагер.Ако пише 6 шест сачми така мисля поне.
Поредния ,,БИСЕР“ !!!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

С.Върбанов написа:Що за въпрос :shock: Би ли снимал надписите по самата макара и най вече където има този надпис - Ball Bearing след това обърни внимание на цифрата след или преди този надпис и сам ще си отговориш на въпроса ! Но , ако си дал не повече от 20-30лв за макарата не си прави труда дори да ми отговаряш :wink:
Какво ще кажеш за това животно

TOKUSHIMA SC 1000 10 бал беаринг :)

http://www.nariba.org/index.php?route=p ... uct_id=795
Аз там съм пораснал...
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Що пък да не я разглоби човека. Тъкмо ще знае какво да очаква. Освен това макара с преден аванс - какво може да обърка. То да не е шимано да му брои зъбите :D Но по-вече от 4+1 гаранция че няма. Един стоп лагер, На паразитното колело никога не слагат, 2 на оста на дръжката, 1 на пиньона, един евентуално на бигела (по-добре там да няма щото ще ръждяса), на дръжката и на шпулата надали има. Може 2 лагера на пиньона, ама надали. Та мойта прогноза е 3/4+1
Последно промяна от rap66 на Пет Авг 29, 2014 11:42 am, променено общо 1 път.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

rap66 написа:Що пък да не я разглоби човека. Тъкмо ще знае какво да очаква. Освен това макара с преден аванс - какво може да обърка. То да не е шимано да му брои зъбите :D Но по-вече от 4+1 гаранция че няма. Един стоп лагер, На паразитното колело никога не слагат, 2 на дръжката, 1 на пиньона, един евентуално на бигела (по-добре там да няма щото ще ръждяса), на дръжката и на шпулата надали има. Може 2 лагера на пиньона, ама надали. Та мойта прогноза е 3/4+1
Как позна за 4+1 :rolleyes: ,като не е споменал марката на макарата ,а и някой имат по 2 лагера на бигела и не е задължително да ръждаясват,ако се почистват и мажат редовно :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Че разглоби я, кой те спира...само дъл след това ще я събереш и дали нема ти артишат джаджи за още 1 макара си е за твоя сметка :wink: . Па и що не вярваш на написаното, а и като те е съмнявало нещо, що си я взел, а не си огледал и другите....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

gamon написа:
N.Dimitrov написа:Еми може и грешно да съм го посъветвал ама на мен 2 макари ми съвпаднаха лагерите с такава проба.. не знам може и да съм луд :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
И аз проверих няколко от моите по твоя начин - оказаха се с 4.7 ; 5.1 и 6.3 лагера...... :)
Не бях сигурен в написаното от мен за това написах и да не ми се доверява много много, но сега и аз се убедих ,че е грешно и не споря за това :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”