Шарен риболов на Itlimoosweiher

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Шарен риболов на Itlimoosweiher

Мнение от dancho.danev »

Здравейте приятели на риболова. Днес реших да ви запозная с едно от най-малките езера в Швейцария което обаче ми е донесло не малко успехи и радост в риболова. До 1960г. това е било една заблатена поляна,но кмета на съседното село я превръща в езеро и чудесно място за отмора. Зарибено е с шаран,лин,червеноперка,платика,щука, костур и бяла риба. Ако иска човек да лови на плувка със стръв различна от рибка не му трябва разрешително, за всички останали начини е нужно да имаш такова за кантона. И така, бях си купил 2 нови воблера от България и реших да ги пробвам именно на това езеро,но тъй като не бях ходил от доста време взех и една дънна за по-сигурно. По закон имам право на 2 въдици. Метнах я срещу едно островче от водни лилии
Изображение
Ето го и островчето на около 50-60м
Изображение
и започнах да тествам воблерите.Не се мина и половин час и дочух зумера да се обажда.Бях усилил звука до последно та да го чувам от далече.Не беше някакъв зверски рън,но все пак трябваше да видя какво става. Е извадих това
Изображение
Не лоша платика около 1,700кг.Тези риби са хубави но да ги дърпаш с мач. С дънната излизат като парцал. Презаредих и хайде отново с блеснарката.След 20-тина хвърляния нещо атакува воблера,засякох го и извадих една маломерна щучка
Изображение
Тук минималния разрешен размер при щуката за вземане е 50см.Тази беше 30 и няколко и си замина във водата максимално бързо.Този дребен мишок атакува 13см воблер без да се притеснява изобщо.По-важното е,че морските воблери работят в сладка вода.Продължих обнадежден като давах шанс и на други примамки но нищо. В един момент дънната отново напомни за себе си.Излезе още по-голяма платика,около 2кг. Покрай мен се бяха насъбрали зяпачи така,че помолих да ме щракнат.
Изображение
Презареждане и отново с блеснарката. Махах още 2часа безрезултатно.Часът наближаваше 1 а бях и гладен,ръцете и гърба ме наболяваха вече защото едно е да хвърляш блесни по 3-4гр и съвсем друго воблери по 25-30гр. Бях сложил шампиона си по летеж един Дуел 9см но 26гр когато още с цопването нещо го отнесе.По напъните ми беше ясно,че това не е писалка.Кепчосах ето това
Изображение
Хубава щука 70см.за сега мой личен рекорд
Изображение
Цифрите на метъра не се виждат много добре но е толкова. С това и приключих този риболов.
Д. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шарен риболов на Itlimoosweiher

Мнение от Д. Димитров »

:smt038
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Идеално! :D
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Браво!
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Браво за щуката :smt023
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
МИРО Варна
новобранец
новобранец

Мнение от МИРО Варна »

Езерцето - езерце, пейките му пейки, ливадата окосена и рибите му риби ! Страхотно местенце и супер излет :prayer:
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Много приятен репортаж колега! Ама да питам нещо: Тия "глупави" швейцарци що не си хвърлят шишетата и опаковките от захранки по брега? Само на нас ли ни се струва, че така е по "красиво" ...
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Супер, браво !!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Супер място,браво.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

:smt023
Изображение
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

azareus написа:Много приятен репортаж колега! Ама да питам нещо: Тия "глупави" швейцарци що не си хвърлят шишетата и опаковките от захранки по брега? Само на нас ли ни се струва, че така е по "красиво" ...
Направило ти е впечатление нещо което за мен е напълно нормално.Хората пазят чисто защото така ги учат още от детската градина.За дебелоглавите има глоби. Друг е въпроса,че и общината е свършила своята работа. На това малко езеро има 3 коша за отпадъци и се извозват понеделник,сряда и петък.Та за това е така.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Супер репортаж поздравления.
А чужденците няма да ги стигнем никога, красота, чисто, направено да ти е кеф да идеш.
При нас мръсотия до шия да те е гнус да хвърлиш, ...
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

И така. Следващия път когато бях свободен а и времето е хубаво,за съжаление не ми се случва често,отново бях на любимото си езеро. Бях се натоварил като магаре с раница,кофа с хранилка,кеп,дънна,блеснарка и мач. Бях се настроил да им късам гъзовете :lol: Тъй като покрай езерото е защитена зона не се разрешава паркирането на коли. Моето предпочитано място беше свободно и бързо разпънах чаршията. Идеята ми беше да направя две хранителни петна. До островчето от лилии с едри гранули 14 и 16мм за дъното,а някъде по средата около 30-35м с мека храна за мача. И докато мачовото петно започне да работи да потърся някоя щука. Речено сторено,захраних на 2м пред острова и около 4м от тръстиките.За мача беше лесно,там прашката свърши работа. Ето това е избраното от мен място за риболов на мирните риби:
Изображение
За съжаление първи се отзоваха 2 водни кокошки.Тъй като не е дълбоко съвсем успешно си тъпчеха гушите с моите гранули :twisted: На снимката се вижда и къде се червенее ваглера. На брега нещата изглеждаха така:
Изображение
Маркирах си влакното на мача за дистанцията,извадих го и тръгнах да диря щуките към другите тръстики. То хубаво ама всеки ден не е Великден. В продължение на час ни зумер се обажда ни щука удря :roll: Презаредих дъното,цопнах и ваглера дохраних и пак нищо.Почаках половин час а слънцето пълзи нагоре и щукарското време изтича.Тръгнах пак да ги търся пустите му щуки.Бях къпал почти всичките си примамки и накрая в дълбоката част сложих отново Дуела.В този момент се обади зумера и първа риба за деня
Изображение
Стана ми ясно,че с хищника приключих безславно.Метнах и мача и зачаках. До 10мин зумера се обади отново:
Изображение
Последваха още няколко такива тавички които не съм снимал защото бяха като предишните.Към 11ч. се отчете и мача с хубава платика:
Изображение
Мина половин час без никакво кълване и аз от ново тръгнах блеснарката. В акъла ми се въртеше голямата щука и къде са майка и или баща и.А не бях къпал още и баш бияча. Помятах си доволно и накрая почуствах слаб удар и излезе ей този бебешок:
Изображение
Значи морските воблери наистина ловят щука :D :D :D Продължих с нови сили напук на прижурящото слънце докато зумера не ме стресна с силен вик"шарааааааан".Хукнах през глава,но докато стигна всичко бе свършило. Зумера мълчи а кордата изпъната сочи средата на лилиите. Напомням си старата българска поговорка,че" Лакомо дупе 2 х......я чупи"и взимам пръта.Напънах и лилиите започнаха да мърдат.Пак малкия дявол,казвам си аз ако беше в тръстиката няма шанс.Полека полека издърпах рибата,но тази нямаше нищо общо с предишните шарани които съм вадил от тук,по скоро ми тежеше като платика. Едва до брега дръпна някой метър аванс. С изненада кепчосах хубаво 49см 1,300кг диваче:
Изображение
Зарадвах се много защото от няколко години се мъча да си хвана шаран за ядене,но не мога.Дребните са по 5-6кг средните са 10-15 а има и над 20кг.Добре угоени и много мазни от протеиновите топчета.И за да не си мислите,че ви пускам на пързалката ето един от предна година:
Изображение
Изображение
След този случай си купих нов кеп,че стария ми дойде малък :lol: :lol: :lol:
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Густооо :) Европейско езерце = културна работа. Завиждам ти благородно за невероятното местенце на което имаш шанса да риболовстваш ;)
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

МИРО Варна написа:Езерцето - езерце, пейките му пейки, ливадата окосена и рибите му риби ! Страхотно местенце и супер излет :prayer:
.......пък и боклука си е боклук .......
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”