Въдица за риболов на зарган

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въдица за риболов на зарган

Мнение от bboy »

Здравейте,
Предстои ми закупуване на нова въдица за риболов на зарган. Харесъл съм тази и имам няколко въпроса. Основното, което ми направи впечатление е теглото - 200 гр. на 4м. Акцията ми изглежда като нереална също 20 - 80. Моля, ако някой е ползвал въдицата да сподели реално ли е теглото, посочено в сайта, каква е акцията и чувствителността на въдицата. Другия ми въпрос е създават ли проблеми тесните водачи при риболов с бомбарда?

Приемам предложения за други въдици в същия ценови клас, като основно държа на теглото на въдицата. Макарата, която мисля да използвам е Ryobi Slam 3000 или 4000.

Ако може и мнение за тази
Някой срещал ли я по магазините във Варна?
Людмил Иванов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Въдица за риболов на зарган

Мнение от Людмил Иванов »

Здравей колега . Моето виждане по въпроса ти е ;След като си от Варна предполагам че в града има поне десет магазина за рибарски такъми .Най добре вземи макарата с теб и обиколи тези магазини .попитай и продавачите да ти предложат, пробвай на място как стои макарата с пръчката в твоята ръка , тежина и др. неща ще ги усетиш сам . Дано съм бил полезен и наслука.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Тази първата,като за 50лв става,предимството е в малко по широките водачи.
Грамажа не толкова от значение,при тази с тая гола дръжка,дори и да е 200гр ,самата дължина при разпънато положение ,дърпа напред и измаря ръката.
При тези с коркова дръжка-дори и 300+гр, е по добре баланса :wink:
Тва е по добре

http://akvasport.com/product/8728/telem ... -4-00.html
Аз там съм пораснал...
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Баце аз от 2г. пердаша зарганите и платерините на бомбарда с Trabucco SYNTIUM T-MATCH 4.00m до 40гр. http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -1999.html" onclick="window.open(this.href);return false;
А за макарите мисля си че размери 3000 и 4000 ще ти дойдат тежки аз съм с Tica - DynaSpin GH размер 2000 http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7105" onclick="window.open(this.href);return false;
но познавам и хора които предпочитат и макари размер 1000 , според мен над размер 2500 няма смисъл за заргана , иначе след целодневен риболов ще останеш без ръце
А иначе с по тесните водачи аз не съм имал проблеми
Поздрави и наслука :D :drinkers: :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
kameyama
новобранец
новобранец

Мнение от kameyama »

bboy написа:Здравейте,
Предстои ми закупуване на нова въдица за риболов на зарган. Харесъл съм тази и имам няколко въпроса. Основното, което ми направи впечатление е теглото - 200 гр. на 4м. Акцията ми изглежда като нереална също 20 - 80. Моля, ако някой е ползвал въдицата да сподели реално ли е теглото, посочено в сайта, каква е акцията и чувствителността на въдицата. Другия ми въпрос е създават ли проблеми тесните водачи при риболов с бомбарда?

Приемам предложения за други въдици в същия ценови клас, като основно държа на теглото на въдицата. Макарата, която мисля да използвам е Ryobi Slam 3000 или 4000.

Ако може и мнение за тази
Някой срещал ли я по магазините във Варна?
Колега когато аз си търсих въдица,най-голям избор имаше в магазин Go Fish,така че отиди и виж на място.Иначе и моята сопа е с тесни водачи,но никога не съм имал проблеми.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=142&t=83434" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Благодаря за всички отговори. Последно реших да обиколя по магазините. Не искам да рискувам с първата без да съм я виждал. Мисля да отида точно в Go Fish. Гледам, че продават филстар, а срещнах няколко добри филстара. Pe6o Това Ryobi, което съм си харесал е 249 гр на размер 4000 и го дават, че е устойчиво на корозия и сол, Тиката е 285 иначе е добро предложение.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

bboy написа:Благодаря за всички отговори. Последно реших да обиколя по магазините. Не искам да рискувам с първата без да съм я виждал. Мисля да отида точно в Go Fish. Гледам, че продават филстар, а срещнах няколко добри филстара. Pe6o Това Ryobi, което съм си харесал е 249 гр на размер 4000 и го дават, че е устойчиво на корозия и сол, Тиката е 285 иначе е добро предложение.
Послушай колегата Pe6o,4000 е голяма макара,няма смисъл ,не е чак толкова силов риболов,шпулата е много по широка,а мисля че с по лека макара,пак няма да има баланс с 4м въдица
Аз там съм пораснал...
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Вземи си триколенна пръчка с дължина 3.9м и тест 40 или 60гр. макс. :D
Телескопа е нещо с което се наблюдват звездите. За риболов не става. :D
/Но ако искаш да изглеждаш като пенсионер избора си е твой/.
Макарата я вземи размер 4 когато има вятър и вълни и при по едра риба ще разбереш защо. :D
Бягай като дявол от тъмян от марката Filstar. Доказана недопържена мекица е .
И по специално от "лъскавия" магазин Гоу Фиш който е неин основен прокламатор. :D
Докато се усетиш ще ти "навият парцали на х.я" и отсега те виждам като пенсионер с телескоп Филстар в ръка. :D :D :D
dido18
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dido18 »

orion30 написа:Вземи си триколенна пръчка с дължина 3.9м и тест 40 или 60гр. макс. :D
Телескопа е нещо с което се наблюдват звездите. За риболов не става. :D
/Но ако искаш да изглеждаш като пенсионер избора си е твой/.
Макарата я вземи размер 4 когато има вятър и вълни и при по едра риба ще разбереш защо. :D
Бягай като дявол от тъмян от марката Filstar. Доказана недопържена мекица е .
И по специално от "лъскавия" магазин Гоу Фиш който е неин основен прокламатор. :D
Докато се усетиш ще ти "навият парцали на х.я" и отсега те виждам като пенсионер с телескоп Филстар в ръка. :D :D :D
Точно кратко и ясно!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

orion30 написа:Вземи си триколенна пръчка с дължина 3.9м и тест 40 или 60гр. макс. :D
Телескопа е нещо с което се наблюдват звездите. .....
:supz: :supz: :supz:
За макарата - балансирането на тия дълги пръчки става с големи макари. На мойта пръчка примерно която е 228гр съм сложил Ryobi zauber 4000, която е над 300 гр. С по-леки макари ми е по-некомфортно, тежи ми върха.
darakchiev_77
новобранец
новобранец

Мнение от darakchiev_77 »

Ако не държиш сопата да е нова виж и тази. продавача е от Варна
може да се разберете да я видиш на живо. https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Pr ... ana--a6013" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”