Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2014 - чернокоп
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
С лодка в морето 2014 - чернокоп
Вчера открихме сезона, между пристанището на Бургас и Отмънли. Бяхме на фарватера имаше 10-тина лодки, всички вързани по шамандурите, риболова започна след 13:00 до към 17:00 поне при нас. Граца имаше на всяко пускане по едно, две рибета. И като усетихме, че отдолу е чернокоп и сложихме чернокпските чепарета, вадихме по един чернокоп на чепаре, повече не се вадиха ( незнам защо ), накрая завършихме с около 2 килограма едър чернокоп.
- vesofr
- научил се да хвърля
Re: С лодка в морето 2014 - чернокоп
Днес Рекетата са вадели тонове чернокоп(тенекийки) и са го продавали по 3-4лв. на едро.Очаквайте наводняване на пазара с маломерни риби и не се учудвайте,че чернокопът е по-евтин от сафрида,просто сафрид още няма!
Не кълве,не кълве,че спре.
А къде е ИАРА - Замазали са им очичките с паричките
-
- научил се да хвърля
Във Варна отдавна ги няма, за Бургас не знам.
На Маслен нос в четвъртък,от 9 до 16ч.аз 5кг.приятелчето 7кг.Влязохме много късно и изтървахме мача,но нямаше как.Лодки колкото може да преброиш и още толкова,ама явно никой от тях не може да борави с компютър:)
-
- вече хвърля и на тежко
Днес на Маслен нос много тегав риболов,до 13 ч. по 1,5 -2 кг. на човек.Имаше около 50 лодки и като гледах и те така се представиха,но за сметка на това времето беше чудесно.
- noemis
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Малко стара информация, но все пак ... от понеделник до сряда беше големия удар - често количеството хванат чернокоп беше между 10 и 19 кг на човек! И много лодки. Аз бях там в сряда - когато пристигнах лодките бяха малко преди нос Плаката, след това чернокопът се придвижи към Мириус и плътно покрай брега стигна до Маслен нос където се поразреди. Разбира се, лодките със сонарите задаваха посоката и "селото" се движеше в пакет. Като цяло рибата я имаше навсякъде, но пръсната - основният пасаж (от 3 до 7 на синджир) се движеше по гореописания начин.zografa написа:На Маслен нос в четвъртък,от 9 до 16ч.аз 5кг.приятелчето 7кг.Влязохме много късно и изтървахме мача,но нямаше как.Лодки колкото може да преброиш и още толкова,ама явно никой от тях не може да борави с компютър:)
Едно клипче с най-близкото ми обкръжение:
Вчера пред острова на Созопол, от северната страна от 25 до 29-я метър по 15+ кг на човек. Имаше около 10-15 лодки, всички вземаха.
Браво,това да се чува,ама с гуменетката в това време кофти работа,ще изчакаме малко да падне.
От Черноморец или от Созопол е по-удобно да си пусна лодката?(3.20м надуваема)litebee написа:Вчера пред острова на Созопол, от северната страна от 25 до 29-я метър по 15+ кг на човек. Имаше около 10-15 лодки, всички вземаха.
От Червенка някаде (северната част на залива Градина) ще ти е най-близко май.
Вчера 09.10. на Калиакра от 10 до 17ч. двама души направихме по около 2.5-3кг. чернокоп.Рибата бе много рядка.Лодки петнадесетина с успехи колкото нашия.
-
- новобранец
Вчера 10.10. до острова Св.Иван средно от 5 до 10 кг на човек на 30-35 м. Следобед даде по-добре, като вървеше до тъмно с променлив успех - от 1 риба до "гердан".
- Mich
- ще става разбирач
Не го вярвам това нещо след като бях там вчера и до обяд беше много зле положениетоdjakdjak_63 написа:Вчера 10.10. до острова Св.Иван средно от 5 до 10 кг на човек на 30-35 м. Следобед даде по-добре, като вървеше до тъмно с променлив успех - от 1 риба до "гердан".
който не лови, няма да яде 

Колега, избързали сте.
На същите дълбочини, само че пред Поморийския фар я убихме - от 13:30 до 16:30 по 5 кг. на човек, много едър чернокоп, направо ресторантски лефер.
Днес беше по-слабо, но количеството е същото за целия ден.
На същите дълбочини, само че пред Поморийския фар я убихме - от 13:30 до 16:30 по 5 кг. на човек, много едър чернокоп, направо ресторантски лефер.
Днес беше по-слабо, но количеството е същото за целия ден.