Мнение

Модератор: sapuna

SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение

Мнение от SuperMario45 »

Здравейте колеги. Имам няколко въпроса.
1. Какво ви е мнението за мачовете, фидерите и спинингите на Maver, Daiwa, Cormoran и Shimano?
2. Какво ви е мнението за макарите им?
3. Коя макара с коя пръчка е най-добре да бъде комплект?
4. Заслужават ли си парите?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Мнение

Мнение от Павел Иванов »

1. Спинингите на Дайва - Морехан , Бранзинио , СИМА и на Шимано - Кардиф , са едни превъзходни въдици .
2. Макарите на горните две фирми , особено на Дайва , в средният и висок клас са бест ъф дъ бест в макаро рибната индустрия , кога иде реч за глобално производство .
3. Най-добър комплект се постига с макара добре балансираща дадена пръчка .
4. В повечето случаи , да .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Ако си ,,профи,, мода е прав.Ако си любител само за уикенд си вземи според възможностите и се забавлявай.Иначе виж галерията на мода. :D :D :D
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

SuperMario45 написа:Здравейте колеги. Имам няколко въпроса.
1. Какво ви е мнението за мачовете, фидерите и спинингите на Maver, Daiwa, Cormoran и Shimano?
........
А бе, то това не са въпроси за мнение, а сюжет за роман. :lol:
Но общо казано - мани "Корморана", и всичко останало е качество и си заслужава парите. :smt023
Относно окомплектоването, това е тема за друг роман :D. То си зависи от толкова много фактори, че е абсурдно да се конкретизира като точно првило. Всичко е въпрос на нужда, желание и възможности. :wink:
Е, според мен - това е! Думата имат майсторите! :prayer: :smt023
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

lishev_64 написа:
SuperMario45 написа:Здравейте колеги. Имам няколко въпроса.
........
А бе, то това не са въпроси за мнение, а сюжет за роман. :lol:
Но общо казано - мани "Корморана", и всичко останало е качество и си заслужава парите. :smt023
Относно окомплектоването, това е тема за друг роман :D. То си зависи от толкова много фактори, че е абсурдно да се конкретизира като точно првило. Всичко е въпрос на нужда, желание и възможности. :wink:
Е, според мен - това е! Думата имат майсторите! :prayer: :smt023
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Що да бега от Кормуран колегата?Айде дай идея че работя с 6 макари блек мастърс5 2011г,перфектни за шаран.Омръзна ми само туй пусто Шимано и Дайва с големия бюджет и хвалби. :?: :!: :idea:
Колега от мен съвет,ако искаш да си тежкар хвърляй пари на вятъра,никоя риба не излиза да види такъма.
На яз.Кържали има извадена моруна 28кг с най обикновенни въдици и телескоп акция 20 30гр и повод 0,22мм с №4 кука бяла.Всичко е до майсторлък :idea: :idea: :idea: :drinkers:
Риба къща няма.
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Колега човек се простира според чергата си разбира се че цената е качество.Да не забравяме че риболовът е удоволствие и съвременните оборудвания ни доставят това удоволствие.По логиката на колегата с майсторлъка ...................ще му кажа само "що не си караш жигулито а си го сменил с по-нова кола а ?".Според мен риболовът е малко повечко късмет.
Имаш ли кинти влагай ги за да си правиш кефа.
Наслука на всички.
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

А бе марковото си е класа.Обаче ако няма кинти и Корморана става.Важно е да си на вода и да ти е гот. :lol:
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

яз,Сопот написа:.................
Що да бега от Кормуран колегата?Айде дай идея че работя с 6 макари блек мастърс5 2011г
,перфектни за шаран.Омръзна ми само туй пусто Шимано и Дайва с големия бюджет и хвалби. :?: :!: :idea:
Колега от мен съвет,ако искаш да си тежкар хвърляй пари на вятъра,никоя риба не излиза да види такъма.
На яз.Кържали има извадена моруна 28кг с най обикновенни въдици и телескоп акция 20 30гр и повод 0,22мм с №4 кука бяла.Всичко е до майсторлък :idea: :idea: :idea: :drinkers:
................................................................
Чети колега, чети. И то чети внимателно. Не съм писал "да бега от Кормуран", а че като изключи Корморана, всички останали марки са класа, и всеки лев даден за тях си заслужава. И че
Всичко е въпрос на нужда, желание и възможности
. Поправи ме, ако не съм прав.
Относно:
Що да бега от Кормуран колегата?Айде дай идея че работя с 6 макари блек мастърс5 2011г
ще ти кажа само, че работих дълго с Cormoran AKX 6-PIF 5500 - макара, напълно заслужаваща имиджа, който притежава, минах и през Cormoran big ben 10 pi. Последните макари от тази марка, които притежавах, бяха Black Master 5000. Тях продадох най - бързо. Минах през Okuma Axeon AXS 65 . Сега съм с BBLS. По-нататъшният ми коментар е излишен.
Излишно е да коментирам и:
извадена моруна 28кг с най обикновенни въдици и телескоп акция 20 30гр и повод 0,22мм с №4 кука бяла.Всичко е до майсторлък
. :smt119 :rolleyes:
А че въобще не си разбрал смисълът на поста ми, това е друг въпрос и само твой проблем.
Остани със здраве!!! :smt039
:drinkers:
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

galin_fcb написа:Колега човек се простира според чергата си разбира се че цената е качество.Да не забравяме че риболовът е удоволствие и съвременните оборудвания ни доставят това удоволствие.По логиката на колегата с майсторлъка ...................ще му кажа само "що не си караш жигулито а си го сменил с по-нова кола а ?".Според мен риболовът е малко повечко късмет.
Имаш ли кинти влагай ги за да си правиш кефа.
Наслука на всички.
..............................................
:smt023
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Понеже всеки изразява мнение че "класа"-та струва пари. Определете един ориентировъчен бюджет който да отсее кои пръчки и макари стават и кои не. Пък ако показвате и нагледно с снимки още по-добре. Благодаря предварително.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

То е добре да уточниш точно кои от "мачовете, фидерите и спинингите" те интересуват най-много и нямаш проблеми . Аз по-горе съм акцентирал само и единствено на спининг вариантите . Там при Дайва и Шимано макарите които си заслужават някакво внимание са , за Дайва от ExellerZ нагоре , Шимано от Biomaster нагоре и тъй . В по-ниските им класове , има достатъчно голяма конкуренция от други марки които предлагат в някои случаи по-добро качество , на по-ниска цена . Пак повтарям че имам предвид единствено спининга . Спининг въдиците от двете марки , които наистина си заслужават , съм ги споменал по-горе .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Всички марки имат топ модели,като не е задължително по-новите им топ модели макари и пръчки да са по-добри от по-старите такива-пример пръчките за мачов риболов на Дайва,някои модели макари на Шимано,както и някои техни спинингови пръчки.
Най-добре е човек да не робува но дадена марка,а да се ориентира според бюджета си и конкретните си изисквания за даден вид риболов към определен доказал се модел........иначе нито една пръчка и макара не заслужават парите си за бедния българин,ловящ в обезрибените ни водоеми.
валатът не най-лошото нещо на света
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Конкретно съм хвърлил око на следните неща. Като избора е труден поне за мен. Затова потърсих и мнение от по-опитни хора.

Maver Abyss X Match - 13 ft.;
Maver LD 2050 RD - 8 лагера;

Maver Abyss X Feeder - 11ft.;
Maver LD 2050 RD - 8 лагера;

Daiwa Sweepfire Match - 13ft.;
Daiwa Crossfire X 2550 RD - 5+1 лагера;

Daiwa Sweepfire Feeder - 12ft.;
Daiwa Crossfire 3Bi - 3+1 лагера;

Daiwa Procaster Spin - 8ft.;
Daiwa Procaster X 4000 - 10 лагера;

Cormoran Distance Match - 13ft.;
Cormoran Corcast 4Pi 2500 - 3 лагера;

Cormoran Distance Feeder - 12ft.;
Cormoran Corcast BR 6PiF 3000 - 5 лагера;

Cormoran K-Don Spin - 7ft.;
Black Master 8PiF - 7 лагера;

Shimano Alivio CX Match - 13ft.;
Shimano Alivio SFD 3000 - 2 лагера;

Shimano Alivio CX Feeder - 12ft.;
Shimano Nexave 3000S FC - 4 лагера;

Shimano Alivio CX Spin - 7ft.;
Shimano Exage 1000FD - 5 лагера;

И както по-горе беше казано - всеки се простира според чергата си. Според мен аз мога към момента максимум до това да се докосна.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

яз,Сопот написа:........

Що да бега от Кормуран колегата?Айде дай идея че работя с 6 макари блек мастърс5 2011г,перфектни за шаран.Омръзна ми само туй пусто Шимано и Дайва с големия бюджет и хвалби. :?: :!: :idea:.......
Може ли аз да "дам идея" вместо колегата lishev_64?

Колега,не вярвам да ти е омръзнало "туй пусто Шимано и Дайва "-просто ти ти никога не си имал нито Шимано,нито Дайва,че да ти омръзнат.Пипнеш ли качествено Шимано(Ултегра,ББЛЦ,Пауър Аеро,Аеро Техниум) и.....ще забравиш за друга марка макара.А тия Cormoran Black Master 5000 са най,ама най голямото "извръщение" от всички биг пит макари които съм ползвал досега на марката Cormoran.И кое им е перфектното само не разбрах-това,че вкарват влакното под шпулата ли?

П.п. Нищо лично колега,не приемай поста ми като заяждане,просто това е мое мнение,а а досега съм сменил......над 20 различни марки шаранджийски макари
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Колеги нека не превръщаме темата в поредния спор за или против дайва и шимано! То е ясно,че двете марки са си топ в риболовната индустрия и всеки иска....ама всичко е до пари! И аз искам шимано ама мятам 3 поостаряли к карпа спирит(единия прилежно поправен след счупване) ама не мисля и да ги сменям де :D
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”