Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Павел баня - СПА, релакс и МНООГО РИБА
Павел баня - СПА, релакс и МНООГО РИБА
Здравейте пичове, тамън се прибирам от едноседмично СПА с много емоции и разбира се перфектен риболов. Чудя се отде да започна
От СПА-то ли, от риболова ли? Ма нека да карам подред, че инак ше зема да сбъркам нещо
. Та , както обикновено късна есен е време да се погрижа за здравето , и както всяка година и тази събрах куфара и потеглих за Павел Баня, разбира се неизменна част от багажа ми за СПА са и няколко пръчки барабар с такъмаж за риболов на леко, плюс 2 сопи дето си ги купих миналия век от Китай
. Та тръгвам миналия Вторник посока ПБ, СПА-то е от Сряда сабалем , та зада не пропусна някоя и друга процедура акостирам един ден по-рано. Пристигнах вечерта и се настаних в едно хотелче, хапнах, пийнах една бира и като ме засърбяха гумите - газ към стената. Там едни мушмороци опънали шатри, палатки, софри и един билюк сопи - за шаран. Отивам аз при тях да поразпитам туй онуй, какво излиза, какво не излиза и от лаф на лаф откарах с пичовете до 2.00 през нощта. Малко сън и на другия ден настаняване, избор на процедурти, графици на процедуите (натаманих графика така, че до 11.00 да съм готов за риба). Срядата, като първи ден, нямаше риболов. Четвъртъка едно кофти време - пак не ставаше, обаче от Петъка , като се отвори небето с едно слънце, никакъв втрец и си викам те сега е време да стягам риболова. От Казанлък си бях купил 300 гр. бял червей + 2 кила захранка (насипна) - ванилия, реших да заложа на фидера. Отивам на язовира откъм Сахрането и той ме посреща ето така:
.
Имаше колеги разпънали едни дъна, викам как е хавата бре? Момчетата с полвин уста рекоха, че оит 7.00 сабахлем до обяд никаква риба, почнаха да събират, викам си бах мааму аз на риба идвам, хората си тръгват? Обаче нали съм тръгнал за риба? Реших докато събират, аз напук на нямането да почна да вадя циганията. Опънах въдиците, направих монтажите, забърках манджата, няколко мятания за петносване и към 12.15 на обед въдиците бяха във водата

За моя радост и ужас на колегите около мене, малко след 12.45 се почна яко вадене на риба, то не беше каракудяк (една ама каракуда) две три червеноперки иииии цяла кофа платика с подобни размери:

Рибата даваше доволно и към 18.00 доволен от времето, риболова и кефа се прибрах в Павел баня. Подобна беше картинката и в Събота - същата тактика, същите пръти, същото място и пак същите риби. Все съм ходил за риба по Копринка, ма толкова риба не бях хващал там. За пореден път ФИДЕРА се оказа Тежката артилерия - убиеца на мирна риба
.
В Неделя сутринта (между 4-6 часа) заваля дъжд, едни облаци ми скриха усмивката и тъкмо бях решил да не ходя на гжола, слънцето пак се показа. Разбира се колата и газ към гьолчето - резултата за разлика от Петък и Събота 2 риби (ония по-горе в живарника). За разлика от Петък и Събота Неделята беше пълно с рибари, само да не пропусна, че за 3 дена язовира бе паднал порядъчно и колеги масово мятаха за хищник. Последния ме споходи в Понеделник някъде около 16.00 часа, фидерите закачиха един кефал и една перка, а едното от Китайските прътчета се отчете ей с този дзвер:

Така завършва разказа ми от това прекрасно място, има и други снимки,които ако ми ги пратят ще ги публикувам. Наздраве и наслука на Всички

Имаше колеги разпънали едни дъна, викам как е хавата бре? Момчетата с полвин уста рекоха, че оит 7.00 сабахлем до обяд никаква риба, почнаха да събират, викам си бах мааму аз на риба идвам, хората си тръгват? Обаче нали съм тръгнал за риба? Реших докато събират, аз напук на нямането да почна да вадя циганията. Опънах въдиците, направих монтажите, забърках манджата, няколко мятания за петносване и към 12.15 на обед въдиците бяха във водата

За моя радост и ужас на колегите около мене, малко след 12.45 се почна яко вадене на риба, то не беше каракудяк (една ама каракуда) две три червеноперки иииии цяла кофа платика с подобни размери:

Рибата даваше доволно и към 18.00 доволен от времето, риболова и кефа се прибрах в Павел баня. Подобна беше картинката и в Събота - същата тактика, същите пръти, същото място и пак същите риби. Все съм ходил за риба по Копринка, ма толкова риба не бях хващал там. За пореден път ФИДЕРА се оказа Тежката артилерия - убиеца на мирна риба

В Неделя сутринта (между 4-6 часа) заваля дъжд, едни облаци ми скриха усмивката и тъкмо бях решил да не ходя на гжола, слънцето пак се показа. Разбира се колата и газ към гьолчето - резултата за разлика от Петък и Събота 2 риби (ония по-горе в живарника). За разлика от Петък и Събота Неделята беше пълно с рибари, само да не пропусна, че за 3 дена язовира бе паднал порядъчно и колеги масово мятаха за хищник. Последния ме споходи в Понеделник някъде около 16.00 часа, фидерите закачиха един кефал и една перка, а едното от Китайските прътчета се отчете ей с този дзвер:

Така завършва разказа ми от това прекрасно място, има и други снимки,които ако ми ги пратят ще ги публикувам. Наздраве и наслука на Всички

По-голям шаран от рибаря няма...
Re: Павел баня - СПА, релакс и МНООГО РИБА
Браво, колега! Страхотно съчетание за почивка.
- daniel defoe
- разбира нещата
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
Така трябва-щур до последно.Браво колега.Наслука.
-
- вече хвърля и на тежко
Страхотна почивка!!!!
-
- новобранец
Почивка с рибка,супер колега.
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
СПА с риболов-явно една много добра комбинация 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Супер си изкарал, на около павел баня има две три баластиери, не знам знаеш лиги ? Имал съм много приятни изненади там и ако е останало нещо, може като ходиш другият път да ти обясня къде са и да ги пробваш.
Ей, отживя се тоя Пачо 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Браво за почивката и риболова колега.Щуката на какво я хвана и беше ли активна като цюло?Преди години съм бил на язовира и видях един циганин ловеше на ръждясала блесна дребни щуки,които за жалост прибираше.На стръв се ловяха доста риби предимно дребни, но разнообразни.
Привет колега, щуката на дъно с неподвижно олово, над оловото 2 силиконови стопера на около 60 см и между тях кука на метален повод с вирбел - малка каракуда. Типичен монтаж за бяла, но за съжаление нямаше уклей. Взема прилично, имах 3 удара 1 е на кукатаhristo94 написа:Браво за почивката и риболова колега.Щуката на какво я хвана и беше ли активна като цюло?Преди години съм бил на язовира и видях един циганин ловеше на ръждясала блесна дребни щуки,които за жалост прибираше.На стръв се ловяха доста риби предимно дребни, но разнообразни.

Задобрявам бе Насе, задобрявам благодаря на твоите и на Кърцата малките уроциnaskobo написа:Ей, отживя се тоя Пачо