Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Дървен класьор за куки
Модератор: emo vasilev
- izzyone
- фен клуб-скобар
Дървен класьор за куки
След поредния скъсан класьор реших че е време да пробвам нещо което от доста време ми хващаше окото. И понеже не можах да намеря от къде да си купя готов в бг, реших да си спретна един сам.
Материали:
Шперплат, дъсчици 40х20 за страните и 20х5 за пироните, лепило, пирони и 8 дървени винта за ъглите(може и без тях). Черен спрей - по-желание. Но на черен фон ми е по-лесно да виждам влакното докато връзвам.
Ето го резултата

Дупчиците до закопчалката са за мярка за дължината на повода

Материали:
Шперплат, дъсчици 40х20 за страните и 20х5 за пироните, лепило, пирони и 8 дървени винта за ъглите(може и без тях). Черен спрей - по-желание. Но на черен фон ми е по-лесно да виждам влакното докато връзвам.
Ето го резултата
Дупчиците до закопчалката са за мярка за дължината на повода
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
- izzyone
- фен клуб-скобар
Re: Дървен класьор за куки
Идеята не е моя. Всъщност се ръководих ето от това http://matchfishing.ru/fishing/articles/det4393/" onclick="window.open(this.href);return false;
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
-
- научил се да хвърля
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Браво! Добре се е получило..След като скъсах два ,време е да помисля и аз за такъв! 

- М. Сталев
- разбира нещата
купувате си от пластмасовите на Престан и забравяте за проблемите
- Apolloborgir
- ще става разбирач
Много добро изпълнение, колега! Много добре се е получило
А и дървеният класьор е по-стилен от пластмасовия такъв 

Always "CATCH and RELEASE''
- izzyone
- фен клуб-скобар
И аз мисля че за нещо направено на масата в кухнята само с една ножовка, бормашина и шкурка стана много добре. А и най-хубавото при тоя вариант е че сам можеш да си определиш дължините на поводите, които ти трябват.Apolloborgir написа:Много добро изпълнение, колега! Много добре се е получилоА и дървеният класьор е по-стилен от пластмасовия такъв
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
- Apolloborgir
- ще става разбирач
Сега ме вдъхнови и аз да си направя нещо подобно
Но ще се помъча да си събера и поводите за метод-фидера, и тези за мача и болонезата
. А и все пак щом Алън Скотърн и Дарън Кокс използват дървени класьори, няма да е току-така
Още веднъж БРАВО 

Always "CATCH and RELEASE''
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много добър! Дървото си е дърво, някак излъчва класа. Ако успея да го намеря в нета ще кача снимка на един с марка "Dino" светло дърво с хубава жила и гравиран с пирограф. Истинска красота!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Въх има точно копие на тая кутия направена преди две седмици от PVC. Мале настръхнах все едно съм я правил по модел от тази, а я виждам днес за първи път дори не съм гледал от никъде просто си я сглобих на мен да ми е удобна
- izzyone
- фен клуб-скобар
Определено и на мен повече ми харесват небоядисаните при които се вижда шарката на дървото. Но не посмях при първи опит да рискувам и да разваля по-качествени материали.chirusa_bg написа:Много добър! Дървото си е дърво, някак излъчва класа. Ако успея да го намеря в нета ще кача снимка на един с марка "Dino" светло дърво с хубава жила и гравиран с пирограф. Истинска красота!
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
-
- новобранец
Здравей Колега,izzyone искам да попитам какви пирончета си използвал.
Супер Кире, много добре изглежда.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- izzyone
- фен клуб-скобар
Не си спомням размера вече. Като дължина ги прецени спрямо дълбочината - моя профил беше 40мм и ако не се лъжа бяха 16 мм. Само като съвет - ползвай по-тънки и с възможно най-малка глава. По-лесно се свалят клуповете. А и на по-тънките ако ти се занимава можеш да нанижеш парченца силиконов шлаух за да не трие влакното в метала.galenik написа:Здравей Колега,izzyone искам да попитам какви пирончета си използвал.
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway