Дървен класьор за куки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Дървен класьор за куки

Мнение от izzyone »

След поредния скъсан класьор реших че е време да пробвам нещо което от доста време ми хващаше окото. И понеже не можах да намеря от къде да си купя готов в бг, реших да си спретна един сам.
Материали:
Шперплат, дъсчици 40х20 за страните и 20х5 за пироните, лепило, пирони и 8 дървени винта за ъглите(може и без тях). Черен спрей - по-желание. Но на черен фон ми е по-лесно да виждам влакното докато връзвам.

Ето го резултата

Изображение

Дупчиците до закопчалката са за мярка за дължината на повода

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дървен класьор за куки

Мнение от 6tukara »

Браво страхотна идея.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Идеята не е моя. Всъщност се ръководих ето от това http://matchfishing.ru/fishing/articles/det4393/" onclick="window.open(this.href);return false;
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
baikras111
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от baikras111 »

:smt023
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

Браво! Добре се е получило..След като скъсах два ,време е да помисля и аз за такъв! :)
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

купувате си от пластмасовите на Престан и забравяте за проблемите
Аватар
Apolloborgir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Apolloborgir »

Много добро изпълнение, колега! Много добре се е получило :prayer: А и дървеният класьор е по-стилен от пластмасовия такъв :wink:
Always "CATCH and RELEASE''
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Apolloborgir написа:Много добро изпълнение, колега! Много добре се е получило :prayer: А и дървеният класьор е по-стилен от пластмасовия такъв :wink:
И аз мисля че за нещо направено на масата в кухнята само с една ножовка, бормашина и шкурка стана много добре. А и най-хубавото при тоя вариант е че сам можеш да си определиш дължините на поводите, които ти трябват.

Ernest Hemingway
Аватар
Apolloborgir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Apolloborgir »

Сега ме вдъхнови и аз да си направя нещо подобно :wink: Но ще се помъча да си събера и поводите за метод-фидера, и тези за мача и болонезата :D . А и все пак щом Алън Скотърн и Дарън Кокс използват дървени класьори, няма да е току-така :wink: Още веднъж БРАВО :supz:
Always "CATCH and RELEASE''
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Много добър! Дървото си е дърво, някак излъчва класа. Ако успея да го намеря в нета ще кача снимка на един с марка "Dino" светло дърво с хубава жила и гравиран с пирограф. Истинска красота!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ioto1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ioto1 »

Въх има точно копие на тая кутия направена преди две седмици от PVC. Мале настръхнах все едно съм я правил по модел от тази, а я виждам днес за първи път дори не съм гледал от никъде просто си я сглобих на мен да ми е удобна
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

chirusa_bg написа:Много добър! Дървото си е дърво, някак излъчва класа. Ако успея да го намеря в нета ще кача снимка на един с марка "Dino" светло дърво с хубава жила и гравиран с пирограф. Истинска красота!
Определено и на мен повече ми харесват небоядисаните при които се вижда шарката на дървото. Но не посмях при първи опит да рискувам и да разваля по-качествени материали.

Ernest Hemingway
galenik
новобранец
новобранец

Мнение от galenik »

Здравей Колега,izzyone искам да попитам какви пирончета си използвал.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Супер Кире, много добре изглежда.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

galenik написа:Здравей Колега,izzyone искам да попитам какви пирончета си използвал.
Не си спомням размера вече. Като дължина ги прецени спрямо дълбочината - моя профил беше 40мм и ако не се лъжа бяха 16 мм. Само като съвет - ползвай по-тънки и с възможно най-малка глава. По-лесно се свалят клуповете. А и на по-тънките ако ти се занимава можеш да нанижеш парченца силиконов шлаух за да не трие влакното в метала.

Ernest Hemingway
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”